МТРК «Чернівці» і «САТ-плюс» оскаржили цифровий конкурс

23 Вересня 2011
21908
23 Вересня 2011
17:02

МТРК «Чернівці» і «САТ-плюс» оскаржили цифровий конкурс

21908
МТРК «Чернівці» і «САТ-плюс» оскаржили цифровий конкурс

МТРК «Чернівці» з міста Чернівці і телекомпанія «САТ-плюс» з міста Слов'янська Донецької області оскаржили результати конкурсу на вільні місця в цифрових мультиплексах. Про це «Детектор медіа» повідомили в Незалежній асоціації телерадіомовників, членами якої є обидві компанії.

 

За словами керівника правового центру НАМ Тетяни Фоміної, МТРК «Чернівці» і «САТ-плюс» оскаржують не оголошення конкурсу, як «Чорноморська ТРК» і канал ТВі, а результати конкурсу на частоти в місті Чернівці і місті Андріївці Донецької області. «Позовна вимога - скасувати рішення про визначення переможців у Чернівцях і Андріївці», - повідомила вона.

 

Підставами для позову стало те, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, на думку позивачів, порушила вимоги власного Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, оскільки не надала пріоритет місцевим мовникам, якими є МТРК «Чернівці» і «САТ-плюс». У позові МТРК «Чернівці» також зазначено, що Нацрада порушила закон «Про телебачення і радіомовлення», оскільки позивач є чинним ліцензіатом, і Нацрада взагалі не мала права проводити конкурс.

 

Нагадаємо, що в Андріївці переможцями цифрового конкурсу серед регіональних компаній стали Донецька ОДТРК і ТОВ «ТРК "Україна"» з Донецька, а також нове ТОВ «Новий формат ТВ» з Києва. Одне місце на частоті залишилося вільним і має бути виставлене на повторний конкурс. У Чернівцях перемогли Чернівецька ОДТРК і нові ТОВ «Партнер ТВ» з Києва, ТОВ «Чернівецький промінь» і ТОВ «Місто ТБ» з Чернівців.

 

За даними НАМ, усього за результатами цифрового конкурсу 68 телерадіокомпаній не отримало ліцензій.

 

Тетяна Фоміна пояснює невелику кількість позивачів зневірою в позитивні рішення судів. «Компанії не вірять в те, що можуть захистити свої права у наших судах. На жаль, українська судова гілка своїми рішеннями не всиляє оптимізму, але перевага телекомпаній в тому, що в даних судових справах остання інстанція це - європейський суд, тому я вважаю що їх шанси на перемогу дуже високі»,- зазначила вона.

 

Як писала «Детектор медіа», 23 серпня цифровий конкурс оскаржив телеканал ТВі. У своїй позовній заяві канал посилається на те, що здійснення ефірного цифрового мовлення з використанням технології мовлення DVB-T2 в Україні заборонено, оскільки відповідно до статті 22 закону «Про телебачення і радіомовлення» конкурс в телемережі може бути оголошений лише після того, як відповідна телемережа буде створена у встановленому законом порядку, а мережа DVB-T2 Нацрадою ніколи не створювалася.

 

14 вересня цифровий конкурс оскаржила «Чорноморська ТРК» - на тих самих підставах і з такими ж позовними вимогами, що й ТВі.

 

А 15 вересня цифровий конкурс оскаржив канал «Малятко-ТВ». Він вимагає визнати протиправними та скасувати рішення Національної ради з про переможців конкурсу, оскільки вважає, що були порушені конкурсні умови та норми Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, які надавали пріоритет мовникам з дитячими програмами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21908
Читайте також
16.08.2011 13:28
Наталія Данькова
84 701
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
http://www.biznovosti.biz
4217 дн. тому
http://www.biznovosti.biz http://crime.biznovosti.biz http://tech.biznovosti.biz http://video.biznovosti.biz http://rbtube.ru http://rbtube.ru/video/yumor http://rbtube.ru/video/anime http://rbtube.ru/video/sport http://rbtube.ru/video/muzyka http://rbtube.ru/video/novosti http://rbtube.ru/video/kino
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду