Княжицький заявляє, що суд між Гусинським і Кагаловським не впливає на власність ТВі

29 Березня 2012
7799
29 Березня 2012
12:58

Княжицький заявляє, що суд між Гусинським і Кагаловським не впливає на власність ТВі

7799
Княжицький заявляє, що суд між Гусинським і Кагаловським не впливає на власність ТВі

Генеральний директор каналу ТВі Микола Княжицький заперечує інформацію компанії New Media Holding (NMН), підконтрольної бізнесмену Володимиру Гусинському, про те що структура залишається законним власником 50% пакета каналу TBi. Про це він заявив у коментарі «Детектор медіа».

 

«New Media Holding ніколи не була власником каналу ТВі і не може ним залишатись. Хто наш власник - можна подивитись у Нацраді в нашій ліцензії, - сказав пан Княжицький. - Безпосередньо ні Гусинський, ні Кагаловський ніколи власниками каналу не були і  статутний фонд каналу становив аж 40 тис. грн ($5 тис.). Це відкрита інформація. Канал заснував я особисто, але потім власність була переоформлена. Власником каналу є Seragill Holdings Ltd., акціонером є Кагаловський. Я ці документи підписував, і це ніяк не оскаржується».

 

Також, він наголошує, що інформація NMН про те, що  «сторона Кагаловського вже програла два судових позови в Лондоні й, згідно з рішенням суду, зобов'язана оплатити судові витрати» не відповідає дійсності: «Це є чистої води брехня. Ніяких таких рішень не було і близько. Всі документи та папери щодо каналу підписував я. Однак я про цей суд нічого не знаю, мене до нього ніхто не викликав, тобто каналу ТВі це не стосується».

 

Водночас він підтвердив, що триває розгляд справи у Верховному Суді штату Нью-Йорк. Однак Микола Княжицький стверджує, що цей процес не має ніякого стосунку до власності каналу. За його словами, у США суть суперечки полягає в тому, що Костянтин Кагаловський звинувачує Володимира Гусинського в підкупі та шахрайстві, а пан Гусинський відстоює свої фінансові права. «Суд має присудити фінансову компенсацію одному або іншому, але на власність ТВі це ніяк не впливає. Це суперечки між двома фізичними особами, і на канал вони не мають впливу. Якби мали, то мене б туди покликали».

 

Пан Княжицький нагадав, що й Борис Березовський не має стосунку до каналу.

 

Повідомлення про Березовського і Гусинського він вважає чорним піаром проти каналу. «На сьогодні ми залишились єдиним каналом, який жодним чином не контролюється владою. Як можна нас побороти? Частоти у нас забрали, тепер нас необхідно скомпрометувати. У чиїйсь хворій уяві з'явилась думка про те, що якщо вони скажуть, що нас купив Березовський, то це буде компрометація. Мабуть, тому що вони працюють з російськими технологами. Так вирішили злякати, потім вирішили злякати Гусинським».

 

Нагадаємо, нещодавно з'явилося повідомлення про те, що TBi перейшов під контроль Бориса Березовського, який перед тим зайняв місце Володимира Гусинського в складі власників. Генеральний директор каналу Микола Княжицький цю інформацію заперечив.

 

Костянтин Кагаловський, який називає себе бенефіціаром компаній, що володіють ТВі, теж заявив, що це неправда і що «Гусинський більше 2 років як вигнаний з каналу ТВі за шахрайство».

 

У свою чергу компанія New Media Holding (NMН), підконтрольна бізнесмену Володимиру Гусинському, повідомила, що судовий процес по відновленню її права власності на 50% каналу ТВі вступив у заключну фазу у Верховному Суді штату Нью-Йорк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7799
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду