Члени Комітету свободи слова не проти реклами з лікарями

15 Березня 2012
5187
15 Березня 2012
14:08

Члени Комітету свободи слова не проти реклами з лікарями

5187
Та проти всіх змін, що стосуються зовнішньої реклами
Члени Комітету свободи слова не проти реклами з лікарями

Комітет з питань свободи слова та інформації на засіданні 14 березня рекомендували Верховній Раді відхилити законопроект № 9736 про внесення змін до закону «Про рекламу» щодо використання зображення лікарів, внесений Кабміном.

 

Доповідач з цього питання голова підкомітету з питань реклами, народний депутат Олена Кондратюк зазначила, що головне науково-експертне управління апарату Верховної Ради рекомендує за результатами у першому читанні взяти проект за основу.

 

 

 

Олена Кондратюк

 

Нагадаємо, на відміну від чинного закону, яким забороняється участь лікарів та інших медичних працівників, а також осіб, зовнішній вигляд яких імітує зовнішній вигляд лікарів у рекламі лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації (ч.7 ст.21), цей законопроект передбачає поширити ці заборони на рекламування будь-яких товарів за участю лікарів або з використанням їх зображення.

 

Проти проекту категорично виступив член Комітету, народний депутат Віктор Уколов. Він запропонував відхилити цей законопроект.

 

У результаті голосування законопроект № 9736 був одноголосно відхилений.

 

Також члени Комітету рекомендували відхилити законопроект № 9657 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розташування засобів зовнішньої реклами та забезпечення безпеки дорожнього руху (оскільки зареєстровано альтернативний).

 

Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді ухвалити постанову про зняття з розгляду проекту закону № 9464 про внесення змін до закону «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» щодо розширення прав журналістського колективу друкованого ЗМІ як такого, що втратив актуальність. Про це попросили автори документу народні депутаті Ольга Герасим'юк і Ірина Геращенко.

 

Законопроект № 7363 про особливості здійснення закупівель за державні кошти телекомунікаційних послуг, у тому числі з трансляції радіо- та телесигналів для розповсюдження радіо- та телепрограм (автор народний депутат Ю Мароко) члени Комітету одноголосно підтримали, мотивуючи тим, що краще вносити зміни до існуючого закону, а не ухвалювати новий.

 

Крім того Комітет розглянув проект № 5220-д про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення безпеки дорожнього руху та регулювання дозвільної системи здійснення міжнародних перевезень пасажирів і вантажів. Вирішено запропонувати Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендувати парламенту вилучити із законопроекту положення, що регулюють окремі питання розміщення реклами.

 

Фото Івана Лисенка

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5187
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Squall
4438 дн. тому
Взагалі-то комітет не підтримав законопроект 7363, а запропонував повернути його автору на доопрацювання: http://komsvobslova.rada.gov.ua/komsvobslova/control/uk/publish/article?art_id=46475&cat_id=44734
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду