Народні депутати хочуть встановити засади закупівель телекомунікаційних послуг за державні кошти

15 Листопада 2010
18726
15 Листопада 2010
12:43

Народні депутати хочуть встановити засади закупівель телекомунікаційних послуг за державні кошти

18726
Народні депутати хочуть встановити засади закупівель телекомунікаційних послуг за державні кошти

У парламенті зареєстровано законопроект № 7363 «Про особливості здійснення закупівель за державні кошти телекомунікаційних послуг, у тому числі з трансляції радіо- та телесигналів для розповсюдження радіо- та телепрограм (за винятком послуг мобільного зв'язку та послуг доступу до інтернету)», автори якого народні депутати Юрій Мороко (фракція Партії регіонів) і Віталій Корж (фракція БЮТ).

 

Метою проекту є встановлення правових та економічних засад особливостей здійснення закупівель телекомунікаційних послуг, у тому числі з трансляції радіо- та телесигналів для розповсюдження радіо- та телепрограм (за винятком послуг мобільного зв'язку та послуг доступу до інтернету), за державні кошти. Прийняття акта дасть можливість юридично закріпити засади здійснення закупівель телекомунікаційних послуг у країні.

 

«Щодо телекомунікаційних послуг для потреб телерадіомовлення, то згідно з діючим законодавством про телебачення та радіомовлення, Національна рада України з питань з питань телебачення та радіомовлення в своїх ліцензіях закріплює телерадіоорганізації до конкретних операторів телекомунікацій, які надають цим телерадіоорганізаціям визначені телекомунікаційні послуги», - йдеться у пояснювальній записці.

 

За словами авторів законопроекту, попередні законодавчі акти з питань державних закупівель також мали норми про закупівлю телекомунікаційних послуг без проведення тендерних закупівель. «З метою приведення термінології у відповідність до законодавства України пропонується внести запропонованим законопроектом зміну до чинного Закону України "Про здійснення державних закупівель" в частині приведення термінів "ретрансляція радіо- та телесигналів" та "послуга інтернет-провайдерів" у відповідність до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та Закону України "Про телекомунікації"», - зазначають народні депутати.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18726
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду