У Шустера і Кисельова згадали про розмову Рибакова із Забзалюком

10 Лютого 2012
20360
10 Лютого 2012
23:50

У Шустера і Кисельова згадали про розмову Рибакова із Забзалюком

20360
Самих учасників корупційного скандалу тижня до студій ток-шоу запрошено не було
У Шустера і Кисельова згадали про розмову Рибакова із Забзалюком
У випусках ток-шоу «Шустер live» і «Великої політики» сьогодні, 10 лютого, згадали про скандал щодо перекупок депутатів. у якому фігурують депутат Роман Забзалюк (БЮТ) і голова депутатської фракції «Реформи заради майбутнього» Ігор Рибаков

Нагадаємо, цього тижня пан Забзалюк оприлюднив аудізапис, на якому, за його словами, пан Рибаков згадує про випадки сплати винагород у надзвичайно великих розмірах (близько 500 тис. дол.) народним депутатам України при переході з однієї фракції до іншої. Зокрема, за словами депутата, Рибаков заплатив йому 450 тисяч доларів, щоб він перейшов з фракції БЮТ у групу «Реформи заради майбутнього». У п'ятницю Забзалюк передав аудіозаписи, що підтверджують це, до Генеральної прокуратури. Сам Рибаков назвав ці записи фальшивими.

У «Шустер live» на початку програми було показано текстові цитати розмови Забзалюка з Рибаковим – у режимі, зручному для швидкого прочитання. Розмова була подана частково: на відміну від аудіозапису, про організацію виборів у цитатах не йшлося. 
При цьому Савік Шустер назвав цей скандал «гадким». Для оцінки цього інциденту слово надали голові Верховної ради Володимиру Литвину, який припустив, що прчетні до перекупок депутати знову будуть обрані до Верховної ради. Також він нагадав, що просив генерального прокурора України притягти до кримінальної відповідальності учасників цих оборудок.
У кінці програми Сергій Соболєв («БЮТ-Батьківщина») назвав вчинок Забзалюка героїзмом і закликав наслідувати його приклад. 

У «Великій політиці» в сюжеті Євгена Кисельова автор розповів про скандал в іронічній інтонації. Корупційний скандал тижня було вмонтовано у розповідь про три скандали у фракції БЮТ - два інших, за версією Кисельова, це незадоволене бажання Ляшка повернутися до фракції та звинувачення Мустафою Найємом бютівки Наталі Королевської у розміщенні «джинси» у ЗМІ. Забзалюка ведучий «Великої політики» двічі назвав «Штірліцем» та повідомив, що бютівця можуть назвати «Мельниченком 2.0». Кисельов привів заяву Ігоря Рибакова про те, що гроші він, начебто, давав на лікування Замбалюка в Ізраїлі, а також повідомив, що оригінал запису розмов Замбалюка з Рибаковим, за словами першого, втрачено.

Нагадаємо, цього тижня темами «Шустер live» і «Великої політики» стали питання експорту в Росію українського сиру та інші. Ані Романа Забзалюка, ані Ігоря Рибакова до студій ток-шоу на «Інтері» та Першому національному запрошено не було.
На відсутності учасників скандалу у студії акцентував відомий журналіст Мустафа Найєм, який раніше співпрацював із «Савік Шустер студією». У п`ятницю, 10 лютого, перед ефірами «Шустер live» і «Великої політики», у своєму блозі на сайті «Української правди» він назвав Романа Забзалюка індикатором цензури в эфірах Савіка Шустера та Євгенія Кисельова та звинуватив ведучих у замовчуванні. «Кожна хвилина замовчування у цих двох ефірах стане лише сумним відбитком українських реалій, які все більше нагадують країну, з якої втекли панове Шустер і Кисельов», - зазначив Мустафа Найєм. 


«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20360
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ЗН
4471 дн. тому
Теперь найем будет бегать как табаки и верещать- это я савика с киселевым прымусыв пойти на север))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду