Справу про побиття журналістів у супермаркеті Донецька порушили

5 Лютого 2012
10958
5 Лютого 2012
16:18

Справу про побиття журналістів у супермаркеті Донецька порушили

10958
Справу про побиття журналістів у супермаркеті Донецька порушили
Прокуратура Ленінського району в Донецькій області прийняла рішення про порушення кримінальної справи за фактом конфлікту, що стався 23 січня в супермаркеті «Сокіл». Про це з посиланням на прес-службу прокуратури повідомляє УНІАН.
За цією інформацією, після закінчення проведення дослідчої перевірки, з урахуванням оцінки усіх обставин події, прокурор Ленінського району Донецька 3 лютого порушив кримінальну справу за 2-ю частиною 125-ї статті Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне пошкодження).
Кримінальну справу для проведення досудового слідства направлено до Ленінського райвідділу ГУ МВС України в Донецькій області.
Під час розслідування справи прокуратурою області дано вказівки на проведення слідчих дій (очних ставок, експертиз, відтворень тощо), спрямованих на з`ясування наявності у працівників супермаркету прямого наміру на перешкоджання журналістській діяльності.

Як писала «Детектор медіа», 23 січня в донецькому супермаркеті «Сокіл» охоронці побили журналістів за спробу зняти фото і відео простроченої продукції. Постраждали кореспондент «Українського тижня» Богдан Буткевич і фотограф цього видання Андрій Ломакін, а також журналіст Павло Колесник і громадський діяч Станіслав Федорчук.

 

За фактом конфлікту між журналістами та працівниками донецького супермаркету міліція проводить перевірку.

 

Міський голова Донецька Олександр Лук'янченко не виключав закриття супермаркету, де побили журналістів, якщо там будуть знайдені порушення.

 

25 січня супермаркет «Сокіл» закрився. А 1 лютого знову почав працювати.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10958
Читайте також
27.01.2012 10:32
Катерина Яковленко, «День»
22 760
24.01.2012 11:24
Олена Поволяєва, «Свобода питання»
28 180
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду