Міліція заперечує відмову у порушенні справи щодо побитих у Донецьку журналістів

2 Лютого 2012
10359
2 Лютого 2012
12:26

Міліція заперечує відмову у порушенні справи щодо побитих у Донецьку журналістів

10359
Правоохоронці приймуть рішення 3 лютого. Скандальний магазин уже працює
Міліція заперечує відмову у порушенні справи щодо побитих у Донецьку журналістів

Рішення за фактом конфлікту, який стався 23 січня в супермаркеті «Сокіл», ще не прийнято. Про це повідомляє прес-служба Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області у відповідь на інформацію в інтернет-виданнях про те, що міліція відмовилася порушувати кримінальну справу.

 

Зокрема, на сайті «062 Донецк» 1 лютого опубліковано матеріал про те, що дії охоронців донецького магазину «Сокіл» стосовно журналістів, які знімали прострочені товари, не визнали хуліганськими. Ця інформація не відповідає дійсності, пише прес-служба донецької міліції.

 

«Постанову про відмову в порушенні кримінальної справи, опубліковану в ЗМІ, було винесено за іншим, попереднім фактом, що мав місце в тому ж магазині 15 січня. Проте того дня конфлікт відбувався з іншими громадянами, яким тілесних ушкоджень заподіяно не було. Що стосується конфлікту 23 січня, в ході якого трьом представникам ЗМІ і громадськості були заподіяні тілесні ушкодження, то матеріали за даним фактом знаходяться в прокуратурі. Термін прийняття рішення спливає 3 лютого поточного року», - повідомляє міліція.

 

Як писала «Детектор медіа», 23 січня в донецькому супермаркеті «Сокіл» охоронці побили журналістів за спробу зняти фото і відео простроченої продукції. Постраждали кореспондент «Українського тижня» Богдан Буткевич і фотографа цього видання Андрій Ломакін, а також журналіст Павло Колесник і громадський діяч Станіслав Федорчук.

 

За фактом конфлікту між журналістами та працівниками донецького супермаркету міліція проводить перевірку.

 

Міський голова Донецька Олександр Лук'янченко не виключав закриття супермаркету, де побили журналістів, якщо там будуть знайдені порушення.

 

25 січня супермаркет «Сокіл» закрився. А 1 лютого знову почав працювати, пише сайт «62.ua».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10359
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
elina
4476 дн. тому
товарищи, читайте внимательнее, отказ - за 15 января, когда никого не били, а насчет 23 решит прокуратура.
genn
4477 дн. тому
получается - да, неоднократно. Только предыдущие не журналисты, им отказать можно а журналисты распиарились по-полной
Dan
4477 дн. тому
Так получается в донецком "Соколе" охрана неоднократно избивала посетителей и менты на эти избиения пишут отказ!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду