Міліція проводить перевірку побиття журналістів у донецькому супермаркеті

23 Січня 2012
9800
23 Січня 2012
18:17

Міліція проводить перевірку побиття журналістів у донецькому супермаркеті

9800
Співробітники міліції зареєстрували заяви журналістів та відправили їх на судово-медичну експертизу
Міліція проводить перевірку побиття журналістів у донецькому супермаркеті

За фактом конфлікту між журналістами та працівниками донецького супермаркету міліцією проводиться перевірка, повідомляє прес-служба Донецького міського управління ГУМВС України в Донецькій області.

 

Співробітники Ленінського райвідділу міліції зареєстрували заяви від усіх журналістів, також видали їм направлення на судово-медичну експертизу. Постраждалим було викликано швидку медичну допомогу.

 

Нагадаємо, 23 січня в одному з донецьких супермаркетів «Сокіл» охоронці побили журналістів за спробу зняти фото і відео простроченої продукції. Постраждали кореспондент «Українського тижня» Богдан Буткевич і фотографа цього видання Андрій Ломакін, а також журналіст Павло Колесник і громадський діяч Станіслав Федорчук.

 

Міліція отримала повідомлення про те, що в магазині «Сокіл» у Ленінському районі міста Донецька стався конфлікт між журналістами та співробітниками супермаркету.

 

«На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що конфлікт розгорівся, коли група журналістів з п'яти осіб, серед яких журналісти видання "Український тиждень", кореспондент донецької редакції газети "Комсомольська правда в Украине", а також адвокат і представник громадської організації почали проводити фото- та відеозйомку продукції в торгівельному залі», - йдеться в повідомленні прес-служби Донецького МУ ГУМВС.

 

Згідно з інформацією міліції, адміністратор магазина попередив журналістів, що в них відео- та фотозйомка заборонені, проте активісти заявили, що це суперечить вітчизняному законодавству. У результаті охоронці магазину почали виводити молодих людей з торгівельного залу, унаслідок чого троє журналістів отримали тілесні ушкодження.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9800
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
EURONEWS
4481 дн. тому
Послушайте все "горе-охоронци", вы дождетесь, что получите резиновой пулей по яйцам, от журналистов. Таких много, вы просто еще на нас не попадали. Поэтому советую прочитать законодательство и перед тем как тупо махать своими "граблями", думать о яйцах и резиновых пулях. До встречи "горе-быдло-охоронци" !
s_brun
4481 дн. тому
Як видно з сюжету, власники крамниці азербайжанці. Тому потрібно зробити жорсткішим міграційне законодавство, і не давати українського громадянства людям, які не знають української мови й ігнорують українські закони.
boss
4482 дн. тому
Пора журналистам ходить в донецкие супер-пупер маркеты кодлом , и киздячить охрану за "перешкоджання роботі журналістів....". Хороший бы был заголовок : " Возбуждено уголовное дело по факту избиения сотрудников охраны супермаркета бандой журналистов !"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду