Групу друкованих видань «Блик» закрито

22 Грудня 2011
11606
22 Грудня 2011
14:01

Групу друкованих видань «Блик» закрито

11606
Залишиться лише інтернет-видання blik.ua
Групу друкованих видань «Блик» закрито

ТОВ «Фрі Медіа Україна ГмбХ» закриває свої друковані видання, зокрема «Блик Секрет», «Блик Кулинария», «Блик Здоровье», «Блик для женщин». Про це пише «Медіаняня» з посиланням на співробітників редакції.

 

Відтепер у холдингу залишиться лише інтернет-видання blik.ua.

 

Як розповідають журналісти редакції, причина закриття - відсутність фінансування та заборгованість у компанії. За словами джерела, румунський власник компанія Adevarul Holding урізав бюджети, а українські менеджери не змогли до 2012 року вивести продукт на рівень самоокупності.

 

Як зазначається, «Блик ТВ» перестав існувати ще два тижні тому, а решта - 21 грудня. Про це нібито співробітникам повідомив директор «Фрі Медіа Україна ГмбХ» Сергій Супрун.

 

Наразі «Детектор медіа» не змогла взяти коментар у Сергія Супруна - редакційний телефон не відповідає.

 

Крім того, частину працівників передбачається скоротити. Враховуючи, що під скорочення потрапляє більшість журналістів, дизайнерів, верстальників та відділ розповсюдження - орієнтовано це половина колективу (зараз це 40 осіб).

 

У редакції нібито залишаться головні редактори всіх видань, які будуть займатися контентом сайту, відділ реклами і частина фотографів.

 

За словами співробітників, директор до останнього намагався не закривати видання, часто за рахунок зарплат. На сьогоднішній день співробітники редакції отримали лише половину заробітної плати за жовтень, решту - обіцяють виплатити після свят.

 

Колишній головред «Блика» Олексій Газубей уже прокоментував цей інцидент у соцмережах: «Коли рівно рік тому в "Блик" прийшов директор, який раніше торгував пральними порошками, вже щось таке передчував. Агонія просто затяглася».

 

Нагадаємо, газету «Блик» закрили в лютому 2011. Румунські власники пояснили це складністю видання і дистрибуції щоденних газет в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11606
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
s
4367 дн. тому
Газубей кроме слова ДАЙ и МНЕ ДОЛЖНЫ других не знает Забавно, а на сколько он развел "киевскую"??? Все таки даже такие высокие "творцы" должны понимать, что деньги и зарплата из ниоткуда не берутся - их надо ЗАРАБОТАТЬ, а не выклянчить у хозяина
ttt
4510 дн. тому
Так и надо такой бл...кой прессе, как блик жизнь и подобные
Lexus
4514 дн. тому
Туда вам и дорога, шакалы. Вы думали, что страна будет жрать и переваривать вместе с вами все то вонючее белье и дерьмо, которым вы кормили ее со своей протухшей кухни. Слава Богу и Аллаху - это оказалось не так, и люди в Украине мудрее и чище, чем планировали ваши говномаркетологи. А Газубей такой же лошара, как директор, пришедший "с порошков". Не жалко ни капли. Оставайтесь безработынми, сволочи. Всегда.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду