detector.media
22.12.2011 14:01
Групу друкованих видань «Блик» закрито
Залишиться лише інтернет-видання blik.ua

ТОВ «Фрі Медіа Україна ГмбХ» закриває свої друковані видання, зокрема «Блик Секрет», «Блик Кулинария», «Блик Здоровье», «Блик для женщин». Про це пише «Медіаняня» з посиланням на співробітників редакції.

 

Відтепер у холдингу залишиться лише інтернет-видання blik.ua.

 

Як розповідають журналісти редакції, причина закриття - відсутність фінансування та заборгованість у компанії. За словами джерела, румунський власник компанія Adevarul Holding урізав бюджети, а українські менеджери не змогли до 2012 року вивести продукт на рівень самоокупності.

 

Як зазначається, «Блик ТВ» перестав існувати ще два тижні тому, а решта - 21 грудня. Про це нібито співробітникам повідомив директор «Фрі Медіа Україна ГмбХ» Сергій Супрун.

 

Наразі «Детектор медіа» не змогла взяти коментар у Сергія Супруна - редакційний телефон не відповідає.

 

Крім того, частину працівників передбачається скоротити. Враховуючи, що під скорочення потрапляє більшість журналістів, дизайнерів, верстальників та відділ розповсюдження - орієнтовано це половина колективу (зараз це 40 осіб).

 

У редакції нібито залишаться головні редактори всіх видань, які будуть займатися контентом сайту, відділ реклами і частина фотографів.

 

За словами співробітників, директор до останнього намагався не закривати видання, часто за рахунок зарплат. На сьогоднішній день співробітники редакції отримали лише половину заробітної плати за жовтень, решту - обіцяють виплатити після свят.

 

Колишній головред «Блика» Олексій Газубей уже прокоментував цей інцидент у соцмережах: «Коли рівно рік тому в "Блик" прийшов директор, який раніше торгував пральними порошками, вже щось таке передчував. Агонія просто затяглася».

 

Нагадаємо, газету «Блик» закрили в лютому 2011. Румунські власники пояснили це складністю видання і дистрибуції щоденних газет в Україні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY