Видавець газети «Блик» Free Media Ukraine ініціював своє банкрутство

26 Вересня 2012
6637
26 Вересня 2012
12:01

Видавець газети «Блик» Free Media Ukraine ініціював своє банкрутство

6637
Суд ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника
Видавець газети «Блик» Free Media Ukraine ініціював своє банкрутство

Господарський суд Києва 21 вересня порушив провадження у справі про банкрутство ТОВ «Фрі Медіа Україна ГмбХ» (Free Media GmbH Україна, Київ), дочірньої компанії Adevarul Holding (Бухарест, Румунія), видавця в Україні низки видань під брендом «Блик». Відповідну постанову суду оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень (ЄДРСР), пише «Інтерфакс».

 

Заява про визнання банкрутом, згідно з документом, надійшла від «Фрі Медіа Україна ГмбХ». Господарський суд також ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника. Суму боргу в документі не зазначено.

 

Підготовче засідання суду призначене на 18 жовтня 2012 року.

 

Нагадаємо, газету «Блик» закрили в лютому 2011. Румунські власники (Adevarul Holding) пояснили це складністю видання і дистрибуції щоденних газет в Україні. Наприкінці 2011 «Фрі Медіа Україна ГмбХ» закрили «Блик Секрет», «Блик Кулинария», «Блик Здоровье», «Блик для женщин». За інформацією ТК, причиною цього стало те, що компанія Adevarul Holding урізала бюджети, а українські менеджери не змогли до 2012 року вивести продукт на рівень самоокупності.

 

Закрита група видань «Блик» мала заборгованості по зарплаті перед 68 своїми колишніми співробітниками. Частина колишніх співробітників «Блику» намагається отримати заборгованість через суд.

 

Як пише «Інтерфакс», чистий збиток компанії за підсумками 2011 року знизився на 25,8% порівняно з 2010 роком - до 47,1 млн грн, чистий дохід скоротився в 2,5 разу - до 6,31 млн грн.

 

Власником 100% в статутному капіталі компанії на листопад 2010 року було ТОВ "Адеверул Холдинг" (Adevarul Holding, Бухарест, Румунія). Статутний капітал ТОВ "Фрі Медіа Україна ГмбХ" на перший квартал 2012 року становив 61 тис. грн.

 

Adevarul Holding є найбільшим видавництвом у сегменті якісних та інформаційно-розважальних видань на ринку Румунії. Adevarul Holding виступає інвестором кількох проектів у сфері ЗМІ на видавничому ринку Молдови та Європи, зокрема, Іспанії та Італії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду