Міліція побила журналістів під Верховною Радою

3 Листопада 2011
14859
3 Листопада 2011
13:44

Міліція побила журналістів під Верховною Радою

14859
Їх били ногами і кидали на землю
Міліція побила журналістів під Верховною Радою

3 листопада під час акції протесту біля Верховної Ради постраждали представники ЗМІ. Про це «Детектор медіа» повідомив кореспондент газети «Коммерсантъ. Украина» Валерій Кучерук.

 

За його словами, правоохоронці, незважаючи на те, що журналісти і фотографи показували їм медійні посвідчення, грубо відтісняли їх разом з натовпом протестувальників, переступаючи через людей, які впали на землю. Зокрема, фотографа Максима Требухова били по ногах, він впав, вдарився головою і забив ребро.

 

Фотограф Максим Требухов особисто підтвердив «Детектор медіа», що він постраждав під час акції. «У мене як мінімум тріщина ребра. Правоохоронці брутально поводилися з представниками ЗМІ. Я бачив, як вони били їх ногами, били по камерах, зокрема пошкодили камеру РІА "Новости". Це при тому, що ми наголошували, що представляємо ЗМІ і показували їм свої посвідчення», - сказав він.

 

Крім того, як повідомляє сайт ВО «Свобода», під час акції затримано керівника прес-служби Київської міської організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Кирила Бабенцова та журналіста газети ВО «Свобода» Едуарда Ігольнікова. «Едуарда було брутально побито. Свободівців тримають в автозаку. Наразі невідомо, куди їх везтимуть. Деталі з'ясовують», - ідеться на сайті.

 

За інформацією народного депутата Андрія Парубія, затриманих «свободівців» повезли до Печерського райвідділу. Депутату пообіцяли, що їх до 15:00 відпустять. Про це він повідомив журналістам, які висвітлюють акцію протесту.

 

Нагадаємо, що востаннє представники ЗМІ постраждали від дій правоохоронців під стінами Печерського суду, де оголошували вирок Юлії Тимошенко.

 

 

 

Зіткнення правоохоронців із журналістами 3 листопада

 

«Детектор медіа»

 

Фото з фейсбуку Максима Левіна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14859
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Радист
4562 дн. тому
Работа у них такая: одним бить, другим быть битыми. Полезли в толпу, получили по ушам - нечего жаловаться.
Радист
4562 дн. тому
Работа у них такая: одним бить, другим быть битыми. Полезли в толпу, получили по ушам - нечего жаловаться.
Длиннофокусник
4563 дн. тому
Судя по блендам объективов фотоаппаратов , которые видно на снимке, все они суперширокоугольники и для съёмки с нормальной крупностью требуют минимальной дистанции , т.е. надо лезть в самую гущу драки. Так что , ребята , либо берите фокус подлиннее , либо не жалуйтесь на синяки . Это вам не прессуха , где вы нагло лезете поперед усіх и мешаете всем снимающим.
BenHur
4563 дн. тому
ВЗБЕСИВШИЕСЯ БАНДИТЫ ЯНЫКА-МОГИЛЕВА
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду