Журналіст «Коммерсанта» вимагає кримінальної справи щодо Могильова за дії підлеглих

3 Листопада 2011
7982
3 Листопада 2011
17:15

Журналіст «Коммерсанта» вимагає кримінальної справи щодо Могильова за дії підлеглих

7982
Журналіст «Коммерсанта» вимагає кримінальної справи щодо Могильова за дії підлеглих

Журналіст газети «Коммерсантъ. Украина» Валерій Кучерук подав до Генеральної прокуратури України заяву про перешкоджання його законній професійній діяльності під час акцій протесту 3 листопада під стінами Верховної Ради. Про це він повідомив «Детектор медіа».

 

У заяві, поданій на ім'я генерального прокурора України Віктора Пшонки, журналіст просить порушити кримінальну справу стосовно керівника Міністерства внутрішніх справ Анатолія Могильова за ст. 45 закону України «Про інформацію» та відповідною статтею Кримінального кодексу України.

 

«Сьогодні, 03.11.2011, я, Кучерук Валерій, близько 9:30 ранку, знаходячись на виконанні редакційного завдання, приступив до виконання своїх обов'язків на площі Конституції (навпроти будівлі Верховної Ради), - йдеться в заяві. - Близько 12:00 виконанню моїх службових обов'язків несподівано почали заважати працівники спецпідрозділу МВС "Барс". Зазначені працівники, не представившись, почали відштовхувати мене, а також інших журналістів з території площі. При цьому, незважаючи на пред'явлення журналістських посвідчень, працівники міліції застосували проти журналістів силу, зокрема, ногами працівників МВС було побито фотографа Максима Требухова, а мене грубо притиснуто до паркану Ради. Після цього співробітники "Барсу" почали виштовхувати (штовхаючи в тому числі і руками, і ногами) мене з території площі Конституції прямо на секцію паркану (поламану, яку протестувальники несподівано підняли і направили горизонтально). Якби не неодноразові прохання в бік міліції зупинитися, під натиском "Барсу" журналісти були б "насаджені" на гострі частини паркану. Зважаючи на вищенаведене, прошу порушити кримінальну справу стосовно керівника МВС пана Могильова за ст. 45 закону України "Про інформацію" та відповідною статтею Кримінального кодексу України».

 

Журналіст передав заяву до приймальні громадян ГПУ в присутності керівника прес-служби ГПУ Юрія Бойченка. Заява зареєстрована за № 37 від 3 листопада 2011 року. За словами пана Кучерука, Юрій Бойченко запевнив його, що заяву скерують до прокуратури міста Києва за територіальною ознакою події. Відповідь заявнику буде надана у встановлений законом термін протягом 30 днів.

 

Як писала «Детектор медіа», під час акцій протесту 3 листопада правоохоронці грубо штовхали, били ногами і кидали на землю журналістів.

 

Київська незалежна медіа-профспілка закликала міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова «вгамувати своїх підлеглих спецназівців, які під час сьогоднішньої акції протесту під стінами парламенту лупцювали журналістів», а постраждалих журналістів - звернутися прокуратури із заявами про побиття і перешкоджання професійній діяльності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7982
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду