Нацрада проведе повторний конкурс на регіональну цифру

18 Серпня 2011
18178
18 Серпня 2011
17:16

Нацрада проведе повторний конкурс на регіональну цифру

18178
Нацрада проведе повторний конкурс на регіональну цифру

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує оголосити ще один конкурс на вільні місця у цифровому мультиплексі МХ-5 для регіональних мовників. Мова йде про місця, які не були розподілені під час конкурсу 16-17 серпня. Про це члени Нацради повідомили на брифінгу.

 

За словами голови Нацради Володимира Манжосова, можливо, будуть змінені умови повторного конкурсу, щоб місцеві телекомпанії, які не в змозі забезпечити цілодобове мовлення, змогли отримати, наприклад, одну частоту на двох тощо.

 

«Ми пізно зрозуміли те, що треба було хоч одне місце у регіональному мультиплексі залишати на інших конкурсних умовах, ніж 24 години на добу, а виставляти таким чином, щоб там міг претендувати регіональний мовник та місцевий. Ми були у такій ситуації у Кривому Розі, де ми не могли дати місцевій телекомпанії «Криворіжжя» об'єднану концепцію двох мовників. Тому що умови конкурсу сформовані інакше», - сказав він.

 

На новий конкурс будуть виставлені частоти і у Первомайську Харківської області. Під час голосування по цьому місту члени Нацради через «технічну помилку» не підтримали жодну з компаній, які подавали заявки (Харківська ОДТРК, ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Телерадіокомпанія «S-ТЕТ»).

 

Нагадаємо, 16-17 серпня Нацрада підбила підсумки конкурсу на вільні місця в цифровому мультиплексі МХ-5 із регіональним покриттям. На конкурс було виставлено по 4 частоти в кожному зі 165 міст, де поставлять передавачі «Зеонбуду», провайдера багатоканальних телемереж. Загалом від 182 претендентів на місцеве і регіональне мовлення надійшло 1040 заяв.

 

Список переможців можна переглянути тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18178
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду