detector.media
18.08.2011 17:16
Нацрада проведе повторний конкурс на регіональну цифру

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує оголосити ще один конкурс на вільні місця у цифровому мультиплексі МХ-5 для регіональних мовників. Мова йде про місця, які не були розподілені під час конкурсу 16-17 серпня. Про це члени Нацради повідомили на брифінгу.

 

За словами голови Нацради Володимира Манжосова, можливо, будуть змінені умови повторного конкурсу, щоб місцеві телекомпанії, які не в змозі забезпечити цілодобове мовлення, змогли отримати, наприклад, одну частоту на двох тощо.

 

«Ми пізно зрозуміли те, що треба було хоч одне місце у регіональному мультиплексі залишати на інших конкурсних умовах, ніж 24 години на добу, а виставляти таким чином, щоб там міг претендувати регіональний мовник та місцевий. Ми були у такій ситуації у Кривому Розі, де ми не могли дати місцевій телекомпанії «Криворіжжя» об'єднану концепцію двох мовників. Тому що умови конкурсу сформовані інакше», - сказав він.

 

На новий конкурс будуть виставлені частоти і у Первомайську Харківської області. Під час голосування по цьому місту члени Нацради через «технічну помилку» не підтримали жодну з компаній, які подавали заявки (Харківська ОДТРК, ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Телерадіокомпанія «S-ТЕТ»).

 

Нагадаємо, 16-17 серпня Нацрада підбила підсумки конкурсу на вільні місця в цифровому мультиплексі МХ-5 із регіональним покриттям. На конкурс було виставлено по 4 частоти в кожному зі 165 міст, де поставлять передавачі «Зеонбуду», провайдера багатоканальних телемереж. Загалом від 182 претендентів на місцеве і регіональне мовлення надійшло 1040 заяв.

 

Список переможців можна переглянути тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY