Рада вточнила, в яких ЗМІ дозволена реклама алкоголю і цигарок

16 Грудня 2010
15776
16 Грудня 2010
13:10

Рада вточнила, в яких ЗМІ дозволена реклама алкоголю і цигарок

15776
Рада вточнила, в яких ЗМІ дозволена реклама алкоголю і цигарок

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект про внесення змін в Закон України «Про рекламу», уточнивши термін «спеціалізовані видання», в яких дозволяється реклама алкоголю і тютюну. За проект проголосувало 316 парламентарів, повідомляє сайт парламенту.

 

Законопроект № 5316 пропонує заборонити рекламу алкогольних напоїв та тютюну у всіх друкованих ЗМІ, крім «спеціалізованих видань», призначених для осіб, що здійснюють господарську діяльність у сфері виробництва і обороту алкогольних напоїв і тютюнових виробів, а також ввести особливий порядок державної реєстрації цих видань і встановити особливі правила рекламування в них деяких товарів.

Зокрема, у свідоцтві про державну реєстрацію друкованого ЗМІ, яке вважається спеціалізованим виданням, повинні міститися дані стосовно особливостей цільового призначення, визначена спеціальна категорія читачів (споживачів продукції друкованих ЗМІ) і/або спеціальна тематична спрямованість.

 

Наявність у свідоцтві зазначених даних в сукупності або кожного окремо в залежності від вимог цього закону, є підставою для розповсюдження на відповідні друковані ЗМІ дії положень, які встановлюють особливі правила рекламування деяких видів товарів в спеціалізованих виданнях.

 

Продукція друкованих ЗМІ, які вважаються спеціалізованими виданнями, що містять рекламу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, може розповсюджуватися тільки за умови непрозорої упаковки і за наявності на упаковці спеціального повідомлення «продукція містить рекламу алкогольних напоїв і/або тютюнових виробів».

 

Нагадаємо, Закон України «Про рекламу» забороняє рекламу тютюнових видань на радіо, телебаченні, засобами внутрішньої та зовнішньої реклами, на транспорті, в друкованих ЗМІ, спонсорування будь-яких заходів з використанням знаків для товарів та послуг, під якими виробляються тютюнові вироби.

 

30 листопада парламент прийняв за основу проект закону № 5164 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів (зареєстрований групою депутатів). За нього проголосувало 303 народні депутати.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15776
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду