З 1 січня заборонено рекламу алкоголю і тютюну в друкованих ЗМІ

2 Січня 2010
17506
2 Січня 2010
18:16

З 1 січня заборонено рекламу алкоголю і тютюну в друкованих ЗМІ

17506
З 1 січня заборонено рекламу алкоголю і тютюну в друкованих ЗМІ

З 1 січня 2010 року набули чинності зміни до Закону України «Про рекламу» щодо реклами тютюнових виробів і алкогольних напоїв. Відповідний закон був прийнятий Верховною Радою в березні 2008 року.

 

Зокрема набули чинності положення закону, що забороняють у всіх друкованих засобах масової інформації (окрім спеціалізованих видань) реклами тютюнових виробів, алкогольних напоїв, реклами знаків для товарів і послуг, та інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби і алкогольні напої.

Наразі законодавство не деталізує, які саме друковані ЗМІ входять до переліку «спеціалізованих видань». Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді під № 5316, але так і не ухвалили.

 

Поки парламент не ухвалив зміни до Закону «Про рекламу» щодо деталізації означення «спеціалізовані видання», Мін'юст сам визначатиме, які друковані ЗМІ з 1 січня 2010 року матимуть право друкувати рекламу алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Підставою для цього стане роз'яснення підкомітету з питань реклами профільного комітету Верховної Ради.

 

Нагадаємо, з 1 січня 2009 року набули чинності положення закону, що передбачають заборону реклами алкогольних напоїв і тютюнових виробів засобами зовнішньої реклами, а також заборона реклами алкогольних напоїв на телебаченні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17506
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олег
5231 дн. тому
Наконец-то! давно пора! Чем меньше рекламы - тем меньше дыма! А то даже на улице (не говорю уже об остановках, входах в общественные здания, подъезды жилых домов и проч.) нельзя ходить - перед тобой обязательно идет человек с дымящейся соской во рту и вынуждает тебя вдыхать эту дрянь. А сколько детей-уродов рождается от того, что "женские" журналы подсажывают девочек на никотин... А умирают СМИ не от отсутствия табачной рекламы, а от плохого менеджмента - как в самих СМИ, так и на уровне наших гребаных правителей.
ггг
5233 дн. тому
це смерть для ЗМІ...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду