Богословська: Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконних дій екс-членів Нацради

5 Листопада 2010
17276
5 Листопада 2010
16:45

Богословська: Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконних дій екс-членів Нацради

17276
Богословська: Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконних дій екс-членів Нацради

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконних дій членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення під час підбиття підсумків конкурсу на вільні частоти 27 січня. Про це повідомили представники прокуратури міста Києва 3 листопада на засіданні Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування розподілу частот Нацрадою у 2005-2010 роках, повідомляє прес-служба голови ТСК Інни Богословської.

 

«Прокуратурою встановлено, що засідання 27 січня 2010 року, під час якого було прийняте рішення про видачу частот ТВі і 5-му каналу, відбулося всупереч забороні суду (за позовом ТВі. - ред.) і що на ньому не було кворуму - замість шести членів Нацради були присутні п'ятеро. Таким чином, наші висновки збігаються з висновками слідчих органів прокуратури, і ми сподіваємося, що за результатами розслідування суд винесе звинувачувальний вирок. Можливо, це буде умовна міра покарання, але винні повинні понести відповідальність за свої дії», - сказала вона.

 

Екс-член Національної ради Віктор Понеділко сказав ТК, що поки його не викликали до прокуратури. «Не знаю навіть, що конкретно висувається в якості звинувачення, які саме незаконні дії. Якщо зловживання - то на користь кого?», - додав він.

 

Як повідомляла ТК, 30 серпня Київський апеляційний адміністративний, підтвердивши скасування результатів січневого конкурсу Нацради та визнання нечинними ліцензії 5-го каналу і додатків до ліцензії ТВі, оголосив також про окрему ухвалу до Генеральної прокуратури України про порушення кримінальної справи щодо винних у цих діях осіб.

 

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура, як і СБУ, вже вивчала обставини проведення січневого конкурсу - за поданням трьох членів Нацради, які відмежувалися від дій колег (Віталій Шевченко, Ігор Курус і Оксана Головатенко) та за поданням народних депутатів, зокрема Ганни Герман. ГПУ скеровувала до тодішнього в. о. голови Нацради Андрія Мирошніченка прокурорський припис «про усунення порушень». Проте пан Мирошніченко, сприйнявши документ як предмет особистого листування, сам відповідав на нього. Врешті-решт, ГПУ винесла постанову про відмову в порушенні кримінальної справи. Усі ці матеріали дослідив Київський апеляційний адміністративний суд перед тим, як винести свою ухвалу.

 

Наступне засідання ТСК під керівництвом Інни Богословської заплановане на наступний пленарний тиждень. Нагадаємо, що Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з питань розслідування законності прийняття рішень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005-2010 роках була створена у червні 2010 року. Строк дії комісії - 1 рік.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17276
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду