«Воля» погрожує 31 грудня вимкнути Discovery, якщо ті не вживатимуть заходів щодо «Тріолану»

1 Листопада 2010
12544
1 Листопада 2010
20:28

«Воля» погрожує 31 грудня вимкнути Discovery, якщо ті не вживатимуть заходів щодо «Тріолану»

12544
«Воля» погрожує 31 грудня вимкнути Discovery, якщо ті не вживатимуть заходів щодо «Тріолану»

Компанія «Воля» звернулася з листом до компанії Discovery Communications Europe, у якому повідомляє про намір припинити доступ до програм Discovery з 31 грудня 2010 року, якщо Discovery Communications Europe не вживатиме ніяких заходів щодо провайдерів, які занижують звітність по абонентах і демпінгують. Лист адресовано до менеджера Discovery Communications Europe по Україні і країнам СНД Родіона Принцевського та підписано програмним директором «Волі» Сергієм Осадчим.

 

«На протязі всього періоду нашого співробітництва ми постійно допомагали компанії Discovery Communications Europe Ltd боротися з нелегальним використанням програм Discovery та порушенням прав каналів Discovery на території України.

 

В той же час ми неприємно здивовані тим, що компанією Discovery Communications Europe Ltd по відношенню до провайдерів, які, на думку всіх учасників ринку, є злісними шахраями щодо звітності по абонентах, не були прийняті ніякі результативні міри щодо припинення порушень прав каналів Discovery.

 

У зв'язку з цим, оскільки безнаказані дії щодо недозвітності дозволили цим компаніям за рахунок демпінгових стратегій нанести серйозні збитки нашій абонентській базі, ми змушені шукати всі можливі шляхи для зниження ціни на наші пакети до рівня, який пропонують такі конкуренти.

 

Оскільки для нас категорично непритаманна практика недостовірної звітності, крайньою мірою для нас для зниження собівартості пакетів є вимушена зміна наповнення наших пакетів.

 

У відповідності до цього, інформуємо вас про намір припинити доступ до програм Discovery з 31 грудня 2010 року», - йдеться в листі.

 

 


 

 

У компанії «Воля» «Детектор медіа» уточнили, що, говорячи про провайдерів, «які... є злісними шахраями щодо звітності по абонентах» мали на увазі підприємства під торговою маркою «Тріолан».

 

Президент компанії «Воля» Сергій Бойко вважає, що ця ситуація має стати важливим сигналом для Discovery. «Ми не приховуємо, що зацікавлені в існуванні рівних та прозорих принципів надання прав правовласниками (у тому числі з боку Discovery Communications Europe) для всіх учасників ринку. Тому, коли хтось отримує де-факто "знижку" в 10 разів в порівнянні з іншими компаніями і правовласник протягом майже року не вживає відповідних заходів, щоб запобігти створенню на телекомунікаційному ринку Україні таких прецедентів, вважаємо, що це сприяє розвитку тіньового ринку та непрозорих правил ведення бізнесу. Для європейської компанії, для якої авторські права є основою для бізнесу, ця ситуація повинна бути надзвичайно важливим сигналом», - сказав він ТК у відповідь на запитання, на що розраховує «Воля», адресуючи такий лист до Discovery. Водночас він наголосив, що компанія не публікувала лист і не може коментувати наслідки й результати, передбачені конфіденційним договором.

 

За словами пана Бойка, «Воля» не розриватиме договір з правовласником і не припинятиме доступ до програм Discovery за умов, коли для всіх провайдерів, враховуючи і «Волю», на ринку будуть створені «єдині прозори умови». «Зараз є компанії, які звітують менше ніж за 10% своєї фактичної абонентної бази. А правовласник, який це дозволяє, компенсує свій прибуток і дохід за рахунок тих, хто платить за всіх абонентів. На нашу думку це вочевидь створює для провайдерів нерівні конкурентні умови», - сказав пан Бойко.

 

На запитання, якими програмами «Воля» замінить Discovery, Сергій Бойко відповів, що компанія не мала на меті заміну програм, але змушена буде це зробити, якщо договір буде розірвано. Детальніше коментувати це питання він поки відмовився.

 

Тим часом Пол Веллінг, віце-президент з каналів Discovery Networks на ринках, що розвиваються, підтвердив проведення переговорів з «Тріоланом», відмовившись від детальних коментарів: «Ми не коментуємо наші комерційні відносини, але ми можемо підтвердити, що переговори з "Тріоланом", що стосуються мовлення наших каналів на їхній платформі, ведуться останні кілька місяців. Наше мовлення охоплює понад 180 країн світу, і ми продовжимо здійснювати нашу діяльність в Україні, як і в будь-якій іншій країні світу, щоб відповідати запитам наших глядачів і акціонерів».

 

Нагадаємо, раніше українські провайдери звинуватили «Тріолан» у демпінгу і заниженні кількості абонентів у звітах. Водночас генеральний директор компанії «Тріолан» Вадим Сидоренко заявив, що влітку «Воля» посилила тиск на дистрибуторів телепрограм, погрожуючи їм розірвати відносини у випадку, якщо ті продовжать співпрацю з «Тріоланом». Угоди з «Тріоланом», зокрема, 2 серпня розірвав «Віасат-Україна» (дистрибутор каналів Viasat). Директор цієї компанії Андрій Буренок це підтвердив, не називаючи причину, але уточнив, що не пов'язує таке рішення з тиском «Волі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12544
Читайте також
Коментарі
19
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
port_777
4739 дн. тому
Еще чуть-чуть, и Дискавери превратится в такую же помойку как все украинские каналы. Беар Грилз и прочее. Хистори и Нешнл Джиогрефик, Тревел, в конце концов, и никакой рекламы. Украинская реклама, первый признак помоечности носителя. Уже тошнит...
Sven
4930 дн. тому
А вот и свежая инфа - с большой долей вероятности Дискавери прислушается к пожеланиям Воли и никакого расторжения не произойдёт - http://biz.liga.net/news/E1010363.html. Там кстати есть и заявление Воли, что никаких сканов они не светили и светить не имели права. 2City: они убивают не только рынок платного ТВ, но и самих себя, ибо соглашаться на 10-15% прибыли, могут только самоубийцы.
Morze
4930 дн. тому
Если Воля отключит Дискавери, от самой Воли-ТВ ничего не останется в два месяца. У них кроме дискавери все равно нечего смотреть. Остальное все есть в цифровом и просто аналоговом, БЕСПЛАТНЫХ эфирах. не говоря уже про любой самый дешевый "спутник"
City
4930 дн. тому
2 Sven. Зато владельцы русских и непонятно каких каналов (Торсат, Сонар и др.) хотят чтобы им вообще хоть что-то платили и готовы подписываться на любые условия. Они сами убивают этим понятие платного ТВ.
Sven
4930 дн. тому
Силин, с формальной точки зрения это всего лишь форум и полагаться на него как на истину в последней инстанции нельзя, но признание о скором потере Триоланом Дискавери мне кажется вполне достоверным. На Вашем месте я бы так не удивлялся - по сути потеря Триоланом Виасата с Евроспортом и потенциальные проблемы с Дискавери это звенья одной цепи: ну не хотят владельцы западных каналов, чтобы им платили только 10-15% от причитающихся отчислений, и я их понимаю)
Openbox
4931 дн. тому
2 Силин. Надеюсь, что это правда, иначе Дискавери попали с запуском рекламы, т.к. Воля слова на ветер не бросает и все-таки отключит каналы, если не те не урегулируют условия для рынка. Воля платит Дискавери только за Киев как минимум 200 000 долларов в месяц, 2 млн 400 тыс американских долларов в год. На эти деньги можно реально найти достойную замену, о чем уже сейчас ведуться переговоры с другими ключевыми дистрибьюторами.
Силин
4931 дн. тому
Sven, я ошибаюсь или по Вашей ссылке какой-то представитель Триолана признал, что в течении месяца они скорее всего потеряют Дискавери? Это меня, если честно, удивило гораздо больше, чем 6-страничное обсуждение того, как Триолан массово занижает абонбазу и уже потерял Виасат с Евроспортом. Так насколько этому можно верить?
Хтось
4931 дн. тому
Укртелесеть эту новости еще на прошлой неделе рассылала
Sven
4931 дн. тому
Имхо, журналисты всё сами уже давно пронюхали, вот тут вот эта тема уже несколько дней обсуждается - http://protv.net.ua/forum/viewtopic.php?f=7&t=12238&start=150. Естественно в этой ситуации глупо отнекиваться. А насчёт мелочности то не так уж сложно подсчитать, в какие деньги выливается Воле нежелание Дискавери следить за своими же каналами.
Vlad
4931 дн. тому
Т.е. Воля не стесняясь признается, что именно они сливают такого рода информацию в прессу. Как-то мелочно и неразумно для оператора, который пытается позиционировать себя ведущим общенациональным провайдером. И, как правильно было сказано, абоненты отказываются от услуг Воли не потому, что кто-то демпенгует цены, а потому что качество услуг ниже среднего. Отношение к клиентам еще хуже. Воля пытается замаскировать свои ляпы нападками на других провайдеров, а теперь и до дистрибуторов дошли.
Sven
4931 дн. тому
2Троян: Торсат, Сонар и НТГ из-за такой недолговидной политики сами себе роют яму - потакание Триолану и предоставление гигантских скидок, лишь бы он более-менее честно показал свою абонбазу им уже скоро аукнется. А вот Дискавери уже давным давно пришло к цивилизованным правилам игры, но только там не учитывают, что за соблюдением правил нужно постоянно следить.
Центурион
4931 дн. тому
В шею их гнать нужно с кабельных сетей. В Одессе уже нет Дисквери - и все довольны, в Луганске нет - ти тоже довольны, теперь и Воля отключит - и вся Украина будет довольна. Пусть остаются у Триолана и транслируются в соц пакете для бабушек и дедушек, которым Дискавери не нужен!
Романчик
4931 дн. тому
Воля правильно поступает, т.к. Дискавери канал, на котором теперь будет реклама, и который теперь будет зарабатывать еще больше, обдирая кабельщиков и украинских телезрителей. А ведь каналы с рекламой сами платят кабельщикам за присутствие, поэтому это первый шаг к выживанию Дисквери с рынка либо отказе от рекламного пирога на десерт. А заменить для телезрителей есть чем, и National Geographic и 3 канала Viasat, у которых кстати Viasat Nature далеко качеством выше и интересней, чем Animal Planet и NG Wild.
Троян
4931 дн. тому
Лучше бы Воля потрудилась правильно установить коммерческие условия и с другими правообладателями, те же Торсат, Сонар, НТГ передоговорились с Триоланом на 150-160 тысяч абонентоав, но в 5-10 раз снизили цену.
Sven
4931 дн. тому
"Русификаторская политика" - это веселое обвинение. Воля как бы не штампует сама каналы и интернет-сайты, чтобы указывать, какие из них должны быть на русском, а какие на украинском)) 2.., а причем тут сбивание цен? Цены, насколько я знаю, у Discovery для всех абсолютно стандартные и прописаны аж до 2012 года - а Бойко просто выступил против того, чтобы кто-то платил за 10-20% абонентов, а кто-то за все 100%.
Drahoman
4932 дн. тому
Користувачі, наприклад у нашому домі, відмовились від послуг "Волі" через погане обслуговування, неприпустимо низьку швидкість Інтернету (гроші беруть за одну пропозицію, а насправді ви маєте на порядок меншу швидкість), постійні скандали з тюнерами, неконкуретну вартість послуг того ж Інтернету тощо. А мені особисто обридла русифікаторська політика компанії.
Игорь
4932 дн. тому
Говорить что Воля и Триолан - одно и тоже могут только или безграмотные дурачки или проплаченные боты (и то и другое, кстати характерно для большинства журналистов). Смешно такое читать на вроде бы специализированном ресурсе.
olav
4932 дн. тому
Воле надо лучше людей обслуживать, а не жаловаться на демпинговые стратегии конкурентов. Это не они нанесли вам серьезные убытки, а вы сами.
..
4932 дн. тому
Гениальная бизнес-идея! Сначала Воля отмазалась от обвинений в монополизме благодаря Триолану, теперь будет сбивать цены на продукт. Браво! А Дискавери-то и не знает, что Триолан - это та же Воля, только вид из-за угла...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду