detector.media
01.11.2010 20:28
«Воля» погрожує 31 грудня вимкнути Discovery, якщо ті не вживатимуть заходів щодо «Тріолану»

Компанія «Воля» звернулася з листом до компанії Discovery Communications Europe, у якому повідомляє про намір припинити доступ до програм Discovery з 31 грудня 2010 року, якщо Discovery Communications Europe не вживатиме ніяких заходів щодо провайдерів, які занижують звітність по абонентах і демпінгують. Лист адресовано до менеджера Discovery Communications Europe по Україні і країнам СНД Родіона Принцевського та підписано програмним директором «Волі» Сергієм Осадчим.

 

«На протязі всього періоду нашого співробітництва ми постійно допомагали компанії Discovery Communications Europe Ltd боротися з нелегальним використанням програм Discovery та порушенням прав каналів Discovery на території України.

 

В той же час ми неприємно здивовані тим, що компанією Discovery Communications Europe Ltd по відношенню до провайдерів, які, на думку всіх учасників ринку, є злісними шахраями щодо звітності по абонентах, не були прийняті ніякі результативні міри щодо припинення порушень прав каналів Discovery.

 

У зв'язку з цим, оскільки безнаказані дії щодо недозвітності дозволили цим компаніям за рахунок демпінгових стратегій нанести серйозні збитки нашій абонентській базі, ми змушені шукати всі можливі шляхи для зниження ціни на наші пакети до рівня, який пропонують такі конкуренти.

 

Оскільки для нас категорично непритаманна практика недостовірної звітності, крайньою мірою для нас для зниження собівартості пакетів є вимушена зміна наповнення наших пакетів.

 

У відповідності до цього, інформуємо вас про намір припинити доступ до програм Discovery з 31 грудня 2010 року», - йдеться в листі.

 

 


 

 

У компанії «Воля» «Детектор медіа» уточнили, що, говорячи про провайдерів, «які... є злісними шахраями щодо звітності по абонентах» мали на увазі підприємства під торговою маркою «Тріолан».

 

Президент компанії «Воля» Сергій Бойко вважає, що ця ситуація має стати важливим сигналом для Discovery. «Ми не приховуємо, що зацікавлені в існуванні рівних та прозорих принципів надання прав правовласниками (у тому числі з боку Discovery Communications Europe) для всіх учасників ринку. Тому, коли хтось отримує де-факто "знижку" в 10 разів в порівнянні з іншими компаніями і правовласник протягом майже року не вживає відповідних заходів, щоб запобігти створенню на телекомунікаційному ринку Україні таких прецедентів, вважаємо, що це сприяє розвитку тіньового ринку та непрозорих правил ведення бізнесу. Для європейської компанії, для якої авторські права є основою для бізнесу, ця ситуація повинна бути надзвичайно важливим сигналом», - сказав він ТК у відповідь на запитання, на що розраховує «Воля», адресуючи такий лист до Discovery. Водночас він наголосив, що компанія не публікувала лист і не може коментувати наслідки й результати, передбачені конфіденційним договором.

 

За словами пана Бойка, «Воля» не розриватиме договір з правовласником і не припинятиме доступ до програм Discovery за умов, коли для всіх провайдерів, враховуючи і «Волю», на ринку будуть створені «єдині прозори умови». «Зараз є компанії, які звітують менше ніж за 10% своєї фактичної абонентної бази. А правовласник, який це дозволяє, компенсує свій прибуток і дохід за рахунок тих, хто платить за всіх абонентів. На нашу думку це вочевидь створює для провайдерів нерівні конкурентні умови», - сказав пан Бойко.

 

На запитання, якими програмами «Воля» замінить Discovery, Сергій Бойко відповів, що компанія не мала на меті заміну програм, але змушена буде це зробити, якщо договір буде розірвано. Детальніше коментувати це питання він поки відмовився.

 

Тим часом Пол Веллінг, віце-президент з каналів Discovery Networks на ринках, що розвиваються, підтвердив проведення переговорів з «Тріоланом», відмовившись від детальних коментарів: «Ми не коментуємо наші комерційні відносини, але ми можемо підтвердити, що переговори з "Тріоланом", що стосуються мовлення наших каналів на їхній платформі, ведуться останні кілька місяців. Наше мовлення охоплює понад 180 країн світу, і ми продовжимо здійснювати нашу діяльність в Україні, як і в будь-якій іншій країні світу, щоб відповідати запитам наших глядачів і акціонерів».

 

Нагадаємо, раніше українські провайдери звинуватили «Тріолан» у демпінгу і заниженні кількості абонентів у звітах. Водночас генеральний директор компанії «Тріолан» Вадим Сидоренко заявив, що влітку «Воля» посилила тиск на дистрибуторів телепрограм, погрожуючи їм розірвати відносини у випадку, якщо ті продовжать співпрацю з «Тріоланом». Угоди з «Тріоланом», зокрема, 2 серпня розірвав «Віасат-Україна» (дистрибутор каналів Viasat). Директор цієї компанії Андрій Буренок це підтвердив, не називаючи причину, але уточнив, що не пов'язує таке рішення з тиском «Волі».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY