«Тріолан» і Discovery поновили співпрацю, збільшивши авторські відрахування

16 Листопада 2010
14128
16 Листопада 2010
13:38

«Тріолан» і Discovery поновили співпрацю, збільшивши авторські відрахування

14128
«Тріолан» і Discovery поновили співпрацю, збільшивши авторські відрахування

13 листопада телеканали Discovery Channel та Animal Planet поновили своє мовлення в пакеті «Стандарт» компанії «Тріолан», а 16 листопада телеканали Discovery Science, Discovery World, Discovery Travel & Living та Investigation Discovery - в пакеті «Мультимедіа» компанії «Тріолан». Про це повідомляє сайт triolan.tv.

 

За інформацією газети «Коммерсантъ», «Тріолан» і Discovery змінили умови співпраці: правовласнику вдалося добитися збільшення суми авторських відрахувань у кілька разів. Генеральний директор «Тріолана» Вадим Сидоренко підтвердив факт зростання відрахувань, але не уточнив їхню суму. Також, за його словами, змінилося наповнення пакетів: у пакеті «Стандарт» тепер присутні тільки два з шести каналів групи Discovery, решта каналів переведені в більш дорогий пакет, з меншою кількістю абонентів і, відповідно, авторських відрахувань.

 

 

ТК звернулася по коментар до Discovery, але там змогли лише підтвердити сам факт зміни умов співпраці з «Тріоланом». «Ми не коментуємо наші комерційні стосунки, але можемо підтвердити, що домовилися про нові умови з групою компаній "Тріолан", і наші канали тепер знову доступні на платформах цього оператора. Український ринок дуже важливий для нас, і ми прагнемо і в майбутньому пропонувати глядачам програми Discovery в мережах усіх основних кабельних і IPTV операторів, а також на платних супутникових платформах», - сказав Пол Веллінг, віце-президент по каналах Discovery Networks на ринках, що розвиваються.

 

 

Нагадаємо, на початку листопада пакет каналів Discovery зник з переліку програм, які пропонує абонентам група компаній «Тріолан». Це сталося після того, як компанія «Воля» звернулася до Discovery з листом, у якому повідомила про намір 31 грудня вимкнути канали Discovery, якщо ті не вживатимуть заходів щодо провайдерів, які надають недостовірну звітність по абонентах (ішлося про «Тріолан»). Президент компанії «Воля» Сергій Бойко зазначив, що «Воля» отримала від Discovery лист, у якому повідомляється про намір правовласника розірвати відносини з групою компаній «Тріолан».

 

За словами пана Бойка, конфлікт з «Тріоланом» не вичерпаний. «Змінилися умови роботи тільки з одним правовласником, а "Тріолан" не платив усім», - сказав він у коментарі «Коммерсанту».

 

Днями з пакетів «Тріолан» зник телеканал National Geographic, дистрибутором якого в Україні є компанія ViaMedia, що входить до «Волі». «Рішення про співпрацю з операторами канал приймає самостійно, агент виконує тільки представницькі функції», - каже пан Бойко. Однак, за його словами, агент може надавати правовласнику інформацію про операторів кабельного телебачення, отриману на підставі досліджень від інших учасників ринку: «Усі публікації про кабельних операторів, з якими в каналу є договірні відносини, йому передаються».

 

Нагадаємо, у вересні українські провайдери звинуватили «Тріолан» у демпінгу і заниженні кількості абонентів у звітах. Водночас генеральний директор компанії «Тріолан» Вадим Сидоренко заявив, що влітку «Воля» посилила тиск на дистрибуторів телепрограм, погрожуючи їм розірвати відносини у випадку, якщо ті продовжать співпрацю з «Тріоланом». Угоди з «Тріоланом», зокрема, 2 серпня розірвав «Віасат-Україна» (дистрибутор каналів Viasat). Директор цієї компанії Андрій Буренок це підтвердив, не називаючи причину, але уточнив, що не пов'язує таке рішення з тиском «Волі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14128
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду