Нацрада ініціює анулювання ліцензії «Тріолану» на Сімферополь та оголошує попередження щодо Києва

27 Квітня 2011
17376
27 Квітня 2011
19:58

Нацрада ініціює анулювання ліцензії «Тріолану» на Сімферополь та оголошує попередження щодо Києва

17376
Нацрада ініціює анулювання ліцензії «Тріолану» на Сімферополь та оголошує попередження щодо Києва

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернеться до суду з позовом про анулювання ліцензії ТОВ «Берізка-телесистема» (надає послуги під брендом «Тріолан»). Таке рішення регулятор прийняв за результатами позапланової перевірки компанії.

 

Йдеться про ліцензію на місто Сімферополь. За словами першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко, перевірка зафіксувала, що фактична кількість програм у пакетах провайдера - 76 (за ліцензією 65). Не ретранслюється 25 програм, передбачених ліцензією, натомість без дозволу Нацради ретранслюється 36 програм, у тому числі 5 неадаптованих.

 

Керівник компанії просила дати час на приведення діяльності у відповідність до умов ліцензії. Вона пояснила, що сама перебуває в Харкові та не змогла проконтролювати роботу компанії в Сімферополі.

 

Але оскільки «Берізка-телесистема» має вже три оголошені попередження, Нацрада вирішила звернутися до суду.

 

Також Нацрада розглянула результати позапланової перевірки ТОВ «Юнікаст інвест», що надає послуги під брендом «Тріолан» у Києві. Перевірка проходила на прохання компанії, яка в такий спосіб хотіла зняти попередження. Регулятор відмовив у знятті санкції, натомість оголосив ще одне попередження.

 

Оксана Головатенко зазначила, що перевірка зафіксувала один неадаптований канал - «Русский экстрим». Окрім цього, до Нацради надійшов лист від правовласника телеканалів групи Discovery, який поскаржився, що провайдер порушує його авторські права, транслюючи канали Discovery.

 

Представник «Юнікаст інвесту» повідомив, що між компаніями підписано договір на три роки, який залишається чинним, тому що Discovery, який за умовами договору має право його розривати, відмовляється це зробити.

 

На думку начальника управління правового забезпечення Нацради Михайла Пушкаренка, у такому випадку «Юнікаст інвест» може розірвати договір через суд.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17376
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду