УМХ придбав права на видання Forbes в Україні

30 Серпня 2010
18492
30 Серпня 2010
10:16

УМХ придбав права на видання Forbes в Україні

18492
УМХ придбав права на видання Forbes в Україні

«Український медіахолдинг» (УМХ) отримав права на видання ділового журналу Forbes в Україні. Про це повідомив «Коммерсанту» президент групи компаній УМХ Борис Ложкін.

 

«Це довготермінова ліцензія, яка дає нам право на видання щомісячника і його додатка. У тому числі в Україні буде рейтинг найбагатших людей країни», - коментує Борис Ложкін.

 

Орієнтовано ціна видання становитиме 30 гривень, кількість сторінок поки що не визначено. Більшу частину контенту для українського Forbes готуватиме власна редакція. «Наразі ми зайняті пошуком головного редактора, чия кандидатура беде узгоджуватися зі штаб-квартирою Forbes в США. Не виключено, що залучимо менеджера не з України», - зазначає пан Ложкін.

 

Крім того, як повідомляє Борис Ложкін, частина матеріалів, можливо, купуватиметься у Axel Springer Russia, яке видає Forbes у Росії. За інформацією «Коммерсанта», складність майбутніх переговорів полягає в тому, що Axel Springer претендував на видання Forbes і в Україні. Борис Ложкін коментувати цю інформацію відмовився, а гендиректор Axel Springer Russia Регіна фон Флеммінг зазначила: «Я знаю, що ліцензія продана, ми не маємо до цього відношення. Я бажаю УМХ успіхів».

 

За словами гендиректора «Експерт Україна» Олександра Харебіна, видання журналу Forbes непросте завдання: «В міжнародних ліцензійних угодах є пункт, за яким ліцензіат повинен спочатку видати від одного до трьох пілотних проектів і переслати їх на затвердження в головний офіс видавця. Якщо видавця не задовольнить якість матеріалу, договір може бути розірваний».

 

За словами Бориса Ложкіна, ще одним завданням для УМХ стане коректування формату журналу «Фокус», який так само, як Forbes публікує рейтинги. «Найближчим часом ми займемося розпозиціонуванням двох видань, але рейтинги у "Фокусі" залишаться», - пообіцяв він.

 

В УМХ вартість ліцензії не розкривають. Як повідомив Борис Ложкін, вона складається із фіксованої суми і відсотка від прибутку з продажу видання, а також перевищує вартість прав на журнал Time Out, який УМХ видавав до минулого року. За оцінками Олександра Харебіна, щорічна ліцензія Forbes може становити від $500 тис. до $1 млн.

 

Нагадаємо, 13 серпня видання Forbes було зареєстровано в Мінюсті. Вихід першого номеру заплановано на І квартал наступного року, орієнтовано - на лютий.

 

Forbes заснований у 1917 році Берті Чарльзом Форбсом в США. Видання набуло популярності завдяки рейтингу найбагатших людей світу. Має 10 локальних версій в таких країнах, як Росія, Польща, Китай, Туреччина, Ізраїль.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18492
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду