detector.media
13.05.2010 15:24
Янукович пообіцяв Громадській гуманітарній раді не допускати тиску на медіа

Президент Віктор Янукович пообіцяв, що Україна «і надалі забезпечуватиме свободу засобів масової інформації». Про це він сказав у своєму вступному слові на засіданні Громадської гуманітарної ради.

 

«Ми зробимо все, щоб не допустити тиску на медіа, перешкоджанню журналістській діяльності», - додав глава держави.

 

Він підкреслив, що до складу гуманітарної ради входять також і журналісти, які стежитимуть за цим.

 

Крім цього, Віктор Янукович сказав про необхідність створення суспільного телебачення і радіомовлення. Він сподівається, що відповідний закон буде ухвалений якнайшвидше. «Це стане суттєвим кроком до збалансованості та об'єктивності. Це дуже важливо і для мене», - наголосив президент.

 

Як повідомляла ТК, президент своїм указом включив до складу Громадської гуманітарної ради директора інформагенції «Інтерфакс-Україна» Олександра Мартиненка та спеціального кореспондента «Вікон-новин» каналу СТБ Ольгу Червакову. Однак згодом Ольга Червакова заявила, що не має відношення до цієї ради.

 

Минулого тижня журналісти інформаційних програм ТСН і «Вікна» заявили про запровадження цензури на їхніх каналах. 12 травня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації прийняв заяву про перешкоджання професійній діяльності журналістів та цензуру на загальнонаціональних телеканалах, з якою звернеться до Генеральної прокуратури, президента, парламенту, уряду й омбудсмена.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY