Виконавці Національного екзит-полу обурені заявами, що їх «купили»

18 Січня 2010
11630
18 Січня 2010
15:46

Виконавці Національного екзит-полу обурені заявами, що їх «купили»

11630
Виконавці Національного екзит-полу обурені заявами, що їх «купили»

Виконавці Національного екзит-полу обурені звинуваченнями деяких політичних сил у тому, що їх екзит-пол «куплено». Про це йдеться у зверненні керівників екзит-полу до політиків, повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

 

«Хочу висловити протест проти звинувачень політиків проти соціологів. Екзит-поли виконані професійними компаніями, розходження в даних усіх екзит-полів не є драматичним, результат якісно однаковий, порядок рейтингів усіх кандидатів збігається», - сказано в ньому.

 

У документі підкреслюється, що «Національний екзит-пол» проводився за методологією, що відрізняється від методології інших екзит-полів, і «це предмет для професійного аналізу та обговорення фахівців у галузі методології соціологічних опитувань, а не політиків».

 

Керівництво Національного екзит-полу наполягає на тому, що «відмінність у даних екзит-полів, проведених взимку в складних погодних умовах, не дають підстав у звинуваченні і нас, і наших колег у навмисному спотворенні отриманих даних».

 

Звернення підписали науковий керівник Національного екзит-полу, генеральний директор КМІС Володимир Паніотто, науковий консультант Національного екзит-полу, президент КМІС Валерій Хмелько та координатор Національного екзит-полу, виконавчий директор КМІС Наталія Харченко.

 

Раніше деякі представники Партії регіонів заявляли про те, що Національний екзит-пол куплено. Водночас Юлія Тимошенко назвала всі екзит-поли, крім Національного, сфальсифікованими.

 

Екзит-поли в першому турі виборів проводили шість організацій. Дані п'яти з них - екзит-полу «Савік Шустер студії», «Інтера», ICTV, «Аргументов и фактов в Украине» і Research&Branding Group - майже не відрізнялися і показували розрив між Віктором Януковичем та Юлією Тимошенко у 10%-11%. Натомість, згідно з даними Національного екзит-полу, розрив між Януковичем і Тимошенко склав трохи більше 4%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11630
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду