«Аргументы и факты в Украине» замовили соціологам власний екзит-пол

6 Січня 2010
18631
6 Січня 2010
12:01

«Аргументы и факты в Украине» замовили соціологам власний екзит-пол

18631
«Аргументы и факты в Украине» замовили соціологам власний екзит-пол

Український інститут соціальних досліджень ім. Олександра Яременка на замовлення газети «Аргументы и факты в Украине» проведе в день виборів президента, 17 січня 2010 року, екзит-пол «Вибір 2010», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

Як розповіла 5 січня на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» голова правління інституту Ольга Балакірєва, опитування відбуватиметься на виході з 400 виборчих дільниць, де буде опитано близько 15 тис. виборців методом анонімного експрес-опитування. Загалом буде залучено 800 інтерв'юерів Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка і центру «Соціальний моніторинг».

 

Інтерв'юери ставитимуть виборцям такі запитання: «За кого проголосували?», «Як давно визначилися з вибором?», «Кому віддасте перевагу в другому турі виборів?», «Персональні дані виборця». Крім того, для складання соціологічного очікування ставитимуть запитання про того хто, на думку виборця, переможе на президентських виборах.

 

Пані Балакірєва наголосила, що фінансування екзит-полу здійснюватиметься за рахунок газети «Аргументы и факты в Украине» і власних ресурсів інституту соціальних досліджень. За день роботи інтерв'юер отримає 100-150 гривень.

 

Директор інституту Тетяна Бондар повідомила, що отримані дані буде представлено на національному рівні зі статистичною похибкою менше ніж 2,2% для лідерів і не більше за 1,5% для інших кандидатів.

 

Попередні результати - станом на 18.00 - оголосять о 20.00 17 січня одразу після закриття виборчих дільниць у конференц-залі «Українського медіахолдингу» на вул. Фрунзе, 104.

 

Нагадаємо, що власний екзит-пол 17 січня проводитиме телеканал ICTV. У рамках екзит-полу 900 інтерв'юерів опитають 20 тис. виборців на 300 виборчих дільницях України. Результати  екзит-полу буде оголошено 17 січня о 20:00 ексклюзивно в ефірі каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18631
Читайте також
16.01.2010 09:23
Ірина Ведерникова, «Дзеркало тижня»
31 430
15.01.2010 13:46
Марія Томак, Алла Дубровик, «День»
19 481
08.01.2010 09:14
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
12 176
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
micka
5225 дн. тому
к сожалению, любой самозванец может купить себе пресс-конференцию на Интерфаксе, на Униане, на Лиге, на РБК или где-угодно еще. Нужно просто заплатить. И это нужно понимать - их редакционная политика на это совершенно не влияет. Будьте осторожны. Когда вы публикуете самозваных социологов, вы перестаете быть журналистами - вы приобщаетесь к пиарщикам, заангажированным к чьей-то стороне. введите практику всегда обращаться к ESOMAR за проверкой надежности или сомнительности "социолога". Национальный представитель ESOMAR в Украине: +38044 456-08-94; 459 62 09.
micka
5225 дн. тому
медійники - не будьте такими баранами - не замовляйте і не публікуйте невідомо у кого і невідомо якої якості. Дослідників є ОБМЕЖЕНА кількість, яку завжди можна перевірити у вичерпному переліку, було би бажання, а от розуму для цього, видно, не вистачає, на жаль. А різноманітних інститутів - НЕОБМЕЖЕНА кількість.
micka
5225 дн. тому
інституту немає у міжнародній Директорії професійних дослідників ESOMAR, а отже його результати не рекомендуються до публікування. все одно що опублікувати результати якого-небудь фонду глобальних досліджень ім. Противсіха
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду