detector.media
06.01.2010 12:01
«Аргументы и факты в Украине» замовили соціологам власний екзит-пол

Український інститут соціальних досліджень ім. Олександра Яременка на замовлення газети «Аргументы и факты в Украине» проведе в день виборів президента, 17 січня 2010 року, екзит-пол «Вибір 2010», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

Як розповіла 5 січня на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» голова правління інституту Ольга Балакірєва, опитування відбуватиметься на виході з 400 виборчих дільниць, де буде опитано близько 15 тис. виборців методом анонімного експрес-опитування. Загалом буде залучено 800 інтерв'юерів Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка і центру «Соціальний моніторинг».

 

Інтерв'юери ставитимуть виборцям такі запитання: «За кого проголосували?», «Як давно визначилися з вибором?», «Кому віддасте перевагу в другому турі виборів?», «Персональні дані виборця». Крім того, для складання соціологічного очікування ставитимуть запитання про того хто, на думку виборця, переможе на президентських виборах.

 

Пані Балакірєва наголосила, що фінансування екзит-полу здійснюватиметься за рахунок газети «Аргументы и факты в Украине» і власних ресурсів інституту соціальних досліджень. За день роботи інтерв'юер отримає 100-150 гривень.

 

Директор інституту Тетяна Бондар повідомила, що отримані дані буде представлено на національному рівні зі статистичною похибкою менше ніж 2,2% для лідерів і не більше за 1,5% для інших кандидатів.

 

Попередні результати - станом на 18.00 - оголосять о 20.00 17 січня одразу після закриття виборчих дільниць у конференц-залі «Українського медіахолдингу» на вул. Фрунзе, 104.

 

Нагадаємо, що власний екзит-пол 17 січня проводитиме телеканал ICTV. У рамках екзит-полу 900 інтерв'юерів опитають 20 тис. виборців на 300 виборчих дільницях України. Результати  екзит-полу буде оголошено 17 січня о 20:00 ексклюзивно в ефірі каналу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY