Ігор Зварич позивається до газети «Високий замок»

16 Серпня 2009
22211
16 Серпня 2009
22:39

Ігор Зварич позивається до газети «Високий замок»

22211
Ігор Зварич позивається до газети «Високий замок»

Колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич позивається до газети «Високий Замок». Про це повідомляє агентство «Укрінформ».

 

Ігор Зварич звинувачує видання в образі його честі та гідності і вимагає компенсації у розмірі сто тисяч гривень. Половину цієї суми, згідно позовної заяви, має сплатити сплатити редакція, а решту - автор статті.

 

Приводом для позову стала публікація у числі «Високому Замку» за 24 квітня 2009 року. У матеріалі Омара Узарашвілі «Вершили правосуддя за "прейскурантом" Зварича...» йдеться про корумпованість та хабарництво судової системи. Невдоволення ж Ігоря Зварича викликав інший аспект. Зокрема, у позовній заяві екс-суддя зазначив: «Виключно образливим для мене є вживане в даній статті словосполучення "посівальник І. Зварич».

 

9 березня цього року Ігоря Зварича затримали бійці спецрозділу «Альфа» у його власному помешканні. Раніше представники правоохоронних органів виявили у кабінеті суддів Львівського апеляційного адміністративного суду мільйон доларів та два мільйони гривень. Ігорю Зваричу висунули звинувачення в одержанні хабара в особливо великому розмірі. Нині колишній суддя перебуває у Львівському СІЗО.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22211
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
тіна
5377 дн. тому
ха-ха. може, зваричу варто позиватися ще до кількох десятківа видань, що назвали його посівальником? тоді, глянь, і свої хабарі відіб"є))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду