detector.media
10.03.2009 19:00
Грузинських виконавців не допустили на «Євробачення» за пісню про Путіна

Європейська мовна спілка (EBU) не допустила до участі у конкурсі «Євробачення-2009» грузинську групу «Стефані і 3G» з піснею «We don’t wanna put in». Відповідне повідомлення міститься на офіційному сайті EBU.

Згідно до повідомлення, назва та текст пісні не відповідають вимогам пункту 4.9 Правил 54-го пісенного конкурсу «Євробачення-2009», а відтак композиція не може бути допущена до участі у конкурсі. Грузинській державній телерадіомовній компанії офіційно запропоновано змінити текст композиції для приведення його у відповідність із правилами, або обрати іншу пісню.

Пункт 4.9 Правил 54-го пісенного конкурсу «Євробачення-2009» містить формальні вимоги до назв і текстів конкурсних творів, зокрема, заборону висловлювань політичного характеру. Назва ж композиції «We don’t wanna put in» містить каламбур на основі англійського словосполучення put in, співзвучного з прізвищем російського прем’єр-міністра Володимира Путіна, і може бути невірно перекладена зі слуху як «Ми не хочемо Путіна». Неоднозначні фрагменти містяться і в тексті пісні.

 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY