Віктор Тімченко: «Кризовий менеджмент» не збирається виводити «Медіадім» із кризи

20 Лютого 2009
7789
20 Лютого 2009
12:54

Віктор Тімченко: «Кризовий менеджмент» не збирається виводити «Медіадім» із кризи

7789
У «Газеті 24» склалася патова ситуація – там нікому звільняти працівників.
Віктор Тімченко: «Кризовий менеджмент» не збирається виводити «Медіадім» із кризи
«Детектор медіа» продовжує відстежувати ситуацію в колективі «Газети 24», яка припинила свій вихід на початку лютого. Як нам стало відомо, нині в «Медіадомі» нова проблема – там немає керівника, який міг би хоча б підписувати заяви працівників на звільнення. Також, за нашою інформацією, не відбувається і розрахунку з працівниками.
За поясненнями ми звернулися до колишнього виконувача обов’язків генерального директора «Медіадому» Віктора Тімченка. Почувши заяву пана Тімченка, ми намагалися звернутися до компанії «ВОКСтрім» з проханням прокоментувати ситуацію, що склалася, однак Олексій Хорош, керівник прес-служби компанії «ВОКСтрім», уже кілька днів ігнорує дзвінки з «Детектор медіа», а Олександр Бовтач, якого було представлено як нового в.о. гендиректора «Медіадому», говорить, що журналісти по коментар мають звертатися не до нього, а до вповноважених осіб.  
- Пане Вікторе, хто сьогодні є генеральним директором «Медіадому»?
- Олександр Бовтач.
- Але ж говорять, що він не підписує жодних документів, навіть заяв на звільнення за власним бажанням?
- Не знаю, це його справа.
- Ходять також чутки, що вас знову повернуто на посаду виконувача обов’язків генерального директора...
- У п’ятницю 6 лютого близько 21.00 до мене, гендиректора «Медіадому», в кабінет зайшли начальник відділу економічної безпеки управляючої компанії «ВОКстрім», керівник медіанапрямку управляючої компанії та Олександр Бовтач, які під розписку ознайомили мене з протоколом зборів власників «Медіадому» від 6 лютого про припинення випуску газети, тимчасове усунення мене від обов’язків генерального директора і призначення з 7 лютого виконувачем обов’язків генерального директора Олександра Бовтача. Ні про збори власників «Медіадому», ні про те, які питання вони розглядали, ні про своє усунення до тієї миті я поінформований не був. Дещо дивна обставина як для корпоративних взаємин взагалі, так і для обходження з генеральним директором зокрема, чи не так?
Ці ж троє осіб у присутності ще кількох свідків за актом вилучили печатку підприємства, флешку з моїм електронним підписом, ключі від сейфа. І сейф, і кабінет було опечатано. Все це дійство жваво нагадало мені 1937 рік... У понеділок, 9 лютого, керівник «ВОКСтріму» Сергій Суханов оголосив на зборах колективу «Медіадому» рішення власників і представив нового генерального директора Олександра Бовтача, якого він назвав «кризовим менеджером». Того ж дня, оскільки газета вже не виходила, а «кризовий менеджмент» попросив паузу на тиждень для ухвалення остаточних рішень про подальшу долю газети і колективу, про погашення заборгованості по зарплатні, було знайдене тимчасове «соломонове рішення» - увесь колектив був на тиждень, до понеділка 16 лютого, відправлений у відпустку. Заяви на відпустку були написані, звичайно ж, на ім’я Олександра Бовтача. Нікому і на думку не спадало сумніватися в тому, що саме він – за волею власників – керує «Медіадомом». Пішов до понеділка, 16 лютого, у відпустку і я.
А вчора, у четвер, 19 лютого, в управляючій компанії мені справді показали ще один протокол зборів власників «Медіадому» – від 12 лютого, в якому власники скасовують своє власне рішення від 6 лютого про усунення мене з посади і про призначення на моє місце Олександра Бовтача. Сам Бовтач заявив, що ніяким генеральним директором він не є, при цьому ні печатка підприємства, ні мій електронний підпис мені повернуті не були і в кого вони сьогодні знаходяться мені не відомо. Відсутні також пояснення про те, чому протокол показують мені через тиждень після того, як він був підписаний, чому треба було терміново повертати на посаду людину, яка перебувала у відпустці (про яку я попереджав особисто пана Суханова), і найголовніше – на які документи ставилася два тижні печатка «Медіадому» і які трансакції робилися з моїм електронним підписом. Звичайно, ніхто досі не поінформував колектив газети про таке «доленосне» рішення як чергова зміна генерального директора. Звідти й чутки.
Варто запитати: який сенс мала зміна – як тепер виявилося, на три дні – керівництва «Медіадому»? Що хотіли зробити управляюча компанія і пан Бовтач за цей час?
Як на мене, ігри з призначенням і перепризначенням чи поновленням свідчать про те, що «кризові менеджери» в управляючій компанії не мали і не мають плану виходу «Медіадому» з кризи, не готові взяти на себе відповідальність ні за долю газети, ні за долю колективу. А форма, в якій ухвалюються рішення, не дає гарантій того, що не з’являться нові протоколи з новими прізвищами, зокрема датовані заднім числом.
Тому, користуючись нагодою, заявляю, що, по-перше, я не визнаю написаний заднім числом протокол зборів власників «Медіадому» про повернення мене на попередню посаду і не збираюся його підписувати, по-друге, не маю юридичних підстав вважатися генеральним директором, у мене відібрані важливі інструменти такої роботи – печатка і електронний підпис, а по-третє, не маю наміру повертатися в це крісло, бо небезпечно працювати в компанії з таким стилем керівництва. Кілька днів тому я подав – на ім’я в. о. гендиректора «Медіадому» Олександра Бовтача – заяву про звільнення за власним бажанням, і через два тижні від дати зареєстрованої заяви залишу підприємство – незалежно від того, підпише пан Бовтач цю заяву, чи ні.
«Детектор медіа» готова опублікувати позицію Володимира Костеріна, компанії «ВОК Стрім» та всіх згадуваних у цьому матеріал осіб, якщо вони все-таки виявляти бажання прокоментувати ситуацію.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7789
Теги:
Читайте також
Коментарі
22
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5506 дн. тому
2 Объективность, или скорее Субъективность - кажется кого-то не допустили к проекту? Али не прислушались к мудрым советам? А что так осмелели? И Тимченко с каких-то пор не дураком стал? Кстати, статьи читать надо: "кризисным менеджером" Тимченко назвал Бовтача и Ко. А почему поставили Тимченка генеральным, то уж знает только Тимченко, а не Вы. Не хотел бы - не брался, да деньги хорошие текли ручьем... Ну и как все думал на комплиментах выехать :)
privet
5509 дн. тому
"Все це дійство жваво нагадало мені 1937 рік..." Все це дійство жваво нагадало мені штурм Зимового палацу. Я тоді був молодим юнкером і сидів у засаді. Підійшли матроси і наказали віддати їм кулемета...
Объективность
5509 дн. тому
Во-первых, Тимченко - не менеджер. А уж тем более - не кризисный менеджер. Да никто от него этого и не ожидал. "ВОК-Стриму" настоящие менеджеры и не нужны, они там лучше других знают, как медиа управлять. :) Тимченко поставили, потому что после ухода Зубанюка надо ж было кому-то гендирствовать, подписи на бумажки ставить и пилюли в "ВОК-Стриме" за результаты их же дебильного руководства выгребать. Во-вторых, Тимченко прав - ситуация идиотская и сильно попахивает подставой. Тимченко не менеджер, но и не дурак. Пусть теперь те, кто это замутил, и разгребают, что наворотили.
5 анал+"Правда Украины"
5511 дн. тому
Витя, такая же вакханалия творится у нас на канале и газете "Правда Украины", попугаи в виде мальчика из Нацрады Владика Лясковского и рейдера Юрика Артцеменко,шведского агента и холуя Порошенко, хотят всех уволить и закрыть проекты. Это не Берлин, Витя! Мочить их надо, как говаривал папа Путин. По полной программе.Хенде хох!
Офигевший
5514 дн. тому
Так я не понял, закрывать не будут и денег платить не станут, что ли? Хорошенькое дело! Может в клаксоны подудеть пора?
5514 дн. тому
Отаре, я й припустити не міг, що для нього назва цієї тварини це особиста образа. А те що схожий, ну так... До речі всі люди, якщо придивитись схожі на якусь тваринку. Фотографи неодноразово обігрували. Ну бог з ним! Різні бувають манії ;)
otar
5514 дн. тому
Аноніме, як на мене, так хоч на вівцебика хай буде схожий, мені по барабану абсолютно, просто мушу витирати особисті образи, бо такі правила.
5514 дн. тому
А вот это уже очень смешно))))) Коллеги, Не, ну гляньте, Тимченко действительна на ЯСОЛ похож. Ну, как фотохудожник говорю!Ч Что ж это за ругательство такое, что уже посты убирают? Ща в википедию полезу, что означает слово "ьсол":))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
5514 дн. тому
Ребята, ему что ли эта зарплата в карман пойдет? Володька, я , непризнаный гений укрмедиапространства, завсегда где-то заработаю. Опять же - презентации там, туда, сюда. Ничо, ты только скажи - будешь вместо фотокора. а я и сфотографирую, не бойся. Прорвемся
5514 дн. тому
Вовк, мы ж не звери. Что нам та зарплата, если тебе плохо. Бери себе, там не только на борщ - и на компот хватит.
5514 дн. тому
Да не гоните на Костерина. Парню и так фигово. Ну что за народ эти журналисты! Никакого сочувствия, даже во время кризиса. Совсем Бога забыли. Вова, тарелка борща и лишние штаны всегда найдутся. Ты заходи, ежели что...
5514 дн. тому
Да-да, Тимченко плохой, а Вокстрим - просто принцы и гении кризисного менеджмента. Грохнули Медиадом, грохнут и Тонис, остальной бизнес давно уже не дышит. Оставят Вову Костерина без порток. Ну ничего, он - зеленый, листиком прикроется.
5514 дн. тому
Поправочка, поправочка! Не Тимченко, а Тімченко, і не лось, а козел!
Пщщпук
5514 дн. тому
Тимченко - {CENSORED}
otar
5515 дн. тому
Пане Юрію, називати пана Віктора саме тіііііііііііімченком, а не Тимченком, було його власним побажанням, висловленим після того, як ми, керуючись тими самими міркуваннями, що й ви, назвали його Тимченком. Отаке буває, що тут поробиш?)
5515 дн. тому
2 Hip. Да ладно, про стрим ходят зверские слухи, которые к сожжжалению подтвержжжждаются. О драконах ни слова. Парадигма одинаковая: кто-то кого-то любит, параллельно кто-то кого-то обворовывает, паралельно кто-то, кого кто-то очень любит, помогает этому, кто деньги пи...дит эти деньги налево уводить и изображает полную покорность и готовность. А потом этого, кто готов на все и покорен, тот, кто деньги п... вышвыривает с работы. Ну, а кто-то кто любит остается с длинным носом и вислым задом. И пони бегают по кругу... Жжжжесть! Ужжжжос! Перечитал. Эк я загнул! Но по другому не хочецца...
Луканов
5515 дн. тому
Колеги, ви ж ніби граомтний засіб нашої інформації, то чому ви пишете Тіііііііімчненко, а не Тиииимченко?
Hip
5515 дн. тому
А кто ж знал, что там оборотни работают?! Сначала мы всех любим и в попу целуем. Их же поначалу можно к ране всех прилаживать.А чуть что - пошел вон,при чем здесь все методы хороши. Там уже давно нет ни какого уважения к людям. Все тряпки.
5515 дн. тому
ЗНАЕТЕ, СНАЧАЛА ОНИ ТАМ ВЫПЛЯСЫВАЮТ, А ПОТОМ НА НИХ ЧЕГОЙ-ТО ВЕШАЮТ И ВЫКИДЫВАЮТ. НАДО БЫЛО РАНЬШЕ ВЫБОР ДЕЛАТЬ: НА КОГО РАБОТАЕШЬ И ЧЬИ ЖЕЛАНИЯ ИСПОЛНЯЕШЬ... ВОТ ТАК ВОТ, ВУ А ЛЯ...
Hip
5515 дн. тому
Вы спросите как уволили финдира с Тониса. Точно так же,почти. Ей охрана просто напросто не выдала ключи от кабинета утром))))Распорядился начальник відділу економічної безпеки. Там 37 просто бушует.C бумажками такая же {CENSORED}. Всё задним числом,мы решили ты подпиши.Они подставят и глазом не моргнут.Это чистая правда,всё что рассказал Тимченко.
О-о-о!
5515 дн. тому
Йо-майо! Глядите кто пришел!!!!!!! Тимченко, зараза, а кто довел до патовой ситуации?! Ну ладно, ладно, будто не знаем, как ты выплясывал! Ну че? Цену на газету сбиваешь, кролик? Хотя кто ее купит с такими долгами и проблемами. Сумнительно
???
5515 дн. тому
я считаю что вам всем необходимо написать заявления в прокуратуру, а когда прокуроры начнут рвать этот холдинг как тузик тряпку, а поверьте есть за что, все успокоится и з/п вам выдадут и директор почвится еще и премию выпишут за то чтобы заявы забрали)))))))))) боритесь и плборите
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду