detector.media
24.12.2008 13:43
Президент зупинив дію постанови уряду про передання Концерну РРТ Мінтрансу
Президент зупинив дію постанови уряду про передання Концерну РРТ Мінтрансу
Президент України Віктор Ющенко зупинив постанову Кабінету Міністрів № 1039 «Про передачу Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення до сфери управління Міністерства транспорту та зв'язку». Відповідний Указ опублікований на сайті глави держави.
 
«Передача Концерну до сфери управління Міністерства транспорту та зв'язку України порушує цілісність єдиної системи управління державною складовою інформаційного простору України, унеможливить виконання завдань щодо реалізації єдиної збалансованої державної політики в інформаційній сфері, призведе до виникнення проблем, явищ та чинників, що створюють небезпеку національним інтересам України у цій сфері і негативно впливають на суспільний розвиток та реалізацію її інтеграційних прагнень.
 
Відтак, виведення Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення зі сфери управління Державного комітету телебачення та радіомовлення України суперечить інтересам національної безпеки в інформаційній сфері, а тому не відповідає частині першій статті 17 Конституції України, згідно з якою забезпечення інформаційної безпеки держави є однією з її найважливіших функцій і яка згідно зі статтею 8 Основного Закону України є нормою прямої дії», - йдеться в Указі.
 
Президент зупинив постанову, керуючись частиною першою статті 17, пунктами 1 і 17 частини першої статті 106 Конституції України та відповідно до пункту 15 частини першої статті 106 Конституції. Таким чином, КРРТ залишається в підпорядкуванні Державного комітету телебачення і радіомовлення.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY