Данило Яневський закликав визнати порубані тіла в новинах шкідливими для суспільства

29 Жовтня 2008
14817
29 Жовтня 2008
15:32

Данило Яневський закликав визнати порубані тіла в новинах шкідливими для суспільства

14817
Данило Яневський закликав визнати порубані тіла в новинах шкідливими для суспільства
Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі,  представники громадських організацій  і журналісти під час зустрічі 29 жовтня за круглим столом намагалися налагодити діалог та знайти шляхи саморегуляції інформаційної галузі.
 
Голова НЕК ознайомив присутніх із діяльністю нещодавно оновленого складу комісії та зміною акцентів в роботі. «Ми розробили зміни до 15 чинних законів України, а також підготували новий проект Закону «Про захист суспільної моралі». Крім того комісія ініціювала створення громадських колегій у кожній області. Пробуємо налагодити співпрацю з Українською радою церков та іншими організаціями. Я думаю, що суспільство, всі, хто має дітей, стурбовані станом суспільної моралі в Україні», – сказав Василь Костицький.
 
Він запропонував учасникам зустрічі ознайомитися з відкритим зверненням НЕК та приєднатися до нього. Для багатьох із них це був перший досвід співпраці з комісією. Зокрема для виконавчого директора Інституту масової інформації Вікторії Сюмар, яка зазначила, що у медіа інформація часто підміняється «чорнухою». На її думку, те, що відбувається в телеефірі – це наслідок свідомої політики власників і менеджерів. Вона вважає, що було б доречно почути висновки психологів про те, як такий ефір впливає на стан людини.
 
Вікторію Сюмар підтримав журналіст Данило Яневський, який є членом НЕК. На його думку, сьогодні відбувається розпад суспільства. «Я виступаю за запровадження цензури. Зокрема мусить бути маркування програм, і ми мусимо говорити на весь голос, що порубані тіла в новинах – шкідливі для суспільства. Те, що вони показують, ні в які рамки не лізе. Мова йде про те, що проти нашого народу ведеться війна», – сказав він.
 
Президент Академії української преси Валерій Іванов виступив проти запровадження будь-якої цензури, оскільки це є порушенням Конституції. «Мені теж не подобаються «новини для Барбоса», але я вважаю, що ухвалення закону про захист суспільної моралі – це величезна помилка. Суспільною мораллю мають займатися громадські організації. Ми ні в якому випадку не можемо вимагати від ЗМІ давати тільки добрі новини», – переконаний Валерій Іванов.
 
Аморальною є й поведінка представників державної влади, яка перебуває у фокусі уваги ЗМІ. «Треба показувати приклад моральної поведінки в першу чергу хоча б народним депутатам. Бо те, що відбувається в парламенті, моральним не назвеш: блокують трибуну, штовхаються, не чують одне одного», – сказав голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко.
 
Учасники зустрічі погодилися, що такі зустрічі потрібно проводити регулярно, але в ширшому колі - зокрема запросити до розмови керівників загальнонаціональних каналів. На наступній зустрічі планують обговорити новий законопроект про захист суспільної моралі.
 
Щодо проекту відкритого звернення  вирішено, що його потрібно обговорити в громадських організаціях та внести до його тексту деякі поправки.  «Детектор медіа» пропонує всім охочим долучитися до обговорення проекту відкритого звернення НЕК. Його текст ви можете побачити тут.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14817
Теги:
Коментарі
25
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Любрий друзь
5666 дн. тому
Даня,хіба цитата про цензуру не тобі належить?;)Гуляти по Третьяковській галереї та наїжати на ТСН- це не личить старому демократу.Ти колись казав, що цензуру буде подолано, коли сюди прийде закордонний інвестор та буде ставитись до ТБ, як до бізнесу.Ось він прийшов...а ти цензуру захотів.Всі розуміють, що справа не в цензурі,не в румунах, і не в СМЕ а в тому, щоб виштовхнути звідти Катеринчук, а потім впихнути туди невпіхуємоє від відомої ттобі людини на літеру Т. Ось і все.:)Цього не буде, ось подивишся.
Данило Яневський
5666 дн. тому
Любі друзі! А чому мене ніхто не запитає, що я говорив на тій зустрічі? Чи це тепер мейнстрім - обговорювати те, чого не було і бути не могло?
Ахтунг!Ахтунг!
5666 дн. тому
Заява НЕК Мадагаскар-2 підло напав на Україну. Член НЕК Даніло Яневський, виступив з новою заявою.Цього разу член Яневський, зажадав піддати цензурі мульфільм Мадагаскар-2."Те, що показують в Мадагаськарі-2, ні в які рамки не лізе. Мова йде про ті, що проті нашого народу, проти наших дітей, ведеться війна, цього разу з боку Мадагаскару» "-сказал Яневській.А саме: 1.Діти голосно і активно сміялися, коли в кадрі показували дупи звірій в танцях. 2.Діти голосно і активно сміялися, коли лев бився з бабусею-туристкою.Їх радість викликала сцена дикої жорстокості в цій бійці, коли у лева був вибитий зуб, а у бабусі вилетіли зубні протези. 3.Дітей політично зомбували фразами "разом нас багато, нас не подолаті", "нападемо на сусіда і примусимо його до миру". 4.Діти активно реагували на сцену катастрофи літака. 5.Недопустимы политические оскорбления с состороны пингвинов, а именно - они назвали макак комуняками. 6.Дети громко и долго смеялись когда Мото-Мото, перевели как Трах-Трах. «Я виступаю за запровадження цензури. Ми мусимо говорити на весь голос- те, що показують в Мадакаскар-2, ні в які рамки не лізе. Мова йде про те, що проти нашого народу ведеться війна цього разу з боку Мадагаскару»- заявив Д.Яневський."Ганебним є те, що консультантом цього ворожего мультику є сумнозвісна Н.Катеринчук , що керує ТСН на каналі 1+1.Треба її негайно спалити на кострі інквізиціі разом з Мадагаскар-2" -додав він.
громадська думка
5666 дн. тому
При всій повазі до Яневського, його запроданість та відданість ідеалам Порошенка "? la чесні новини" та те як його попросили з 5 каналу, не викликає жодної критики його пафос щодо цензури новин на плюсах. Справді інколи хочеться після роботи бачити на екрані приємніші сюжети, а не тільки де хто кого і як прибив, згвалтував.Згоден оновлеі новини ТСН це виклик громадській думці, стереотипам, час суспільству прокинутись.
Jack
5667 дн. тому
А чего господин Яневский так ополчился против ТСН??? Единственная программа, которая показывает суровую правду украинской жизни, ментовский беспредел, бесправие народа! Кто-то же должен был пробудить глас общественности! Вот ТСН за это взялись. И сразу крики "Запретить! Чернуха!" Прямо как в СССР - "грубая клевета порочащая советский строй". Обожаю новости на 1+1 только из-за Шустера получается смотреть в 17 и 22:30, а основной выпуск - пропускаю. Так что, не надо ля-ля, г-н Яневский. Эт вам не репортажи с Верховной Рады клепать - чтобы такие сюжеты как в ТСН откопать, журналист должен быть супер-профи, а не звездуном
Борменталь-Тиран
5667 дн. тому
Данило Яневський, який є членом НЕК? Членом?)))))))))
5667 дн. тому
Куди дивиться Ткаченко? На кишеню за вікнами Нагиева.Та тремтить, коли його младоалігарф Т. песочить, чому він не виконує його вказівкі стосовно політичної джинси.Проводьте лікнеп старим партійцам, як втілювати в життя темники з тотальною джинсою.Ваш кастрований Порошенком допоможе)
5667 дн. тому
Цензуру запроваджувати не варто, а от захистити інформаційний простір України від "плюсових" новин необхідно. А то зовнішні впливи бачимо, а те, що один з провідних каналів проводить фактично антидержавну політику - ні! Та й з професіоналізмом не складається: журналісти ТСН комсомольського віку впевнено плутають імпортерів з експортерами...Може, їм лікнеп провести?Ткаченко ж класний профі, куди він дивиться?!
переучет в НЕК
5667 дн. тому
Вот на слудующюю НЕК придет пани Тиран, и расскажет о облико морале Яневского.О том как слюнявил ее колени в своем кабинете на 5-ом канал и был избит в лысую голову))) розой, которой он соблазнял невинную пани Тиран.О то бужет цирк!)
5667 дн. тому
Зритель всё решит сам..... принципиально перестал смотреть ТСН в 19:30..... Это БЫЛИ лучшие новости в нашей стране ! пришло время вешать табличку "ПЕРЕУЧЁТ"
не пойнятиє ми, ай не пойнятиє
5667 дн. тому
Даня ты перечмтай свою книжку про оранжевую революцию, та шо Пуперцеровскую премию получила, с тиражами больше, чем у Забужко)))Может ее тоже кастрировать цензурой, как тебя Порошенко?Маразм к тебе подкрался не не заметно))))
Даня, это шобло тебя не поймет, оно и нас не поняло))))
5667 дн. тому
ндааааа, юное кодло квази ТСН, вы даже и сострить не сумели... Как же все запущено, как же все печально... НАХ ВАС, вылупки катеринчук...
Невский
5667 дн. тому
жаль, что в это кодло собравшееся никто гранату не кинул.
хиджаб аятоли Данила
5667 дн. тому
«Я виступаю за запровадження цензури."- ТА КРАЩЕ ШАРІАТСЬКИЙ СУД им.АЯТОЛИ ДАНИЛА! "Зокрема мусить бути маркування програм, і ми мусимо говорити на весь голос, що новини «1+1» – шкідливі для суспільства." ВСІМ, ВКЛЮЧНО З ЧОЛОВІКАМИ, ХОДИТИ В ХІДЖАБАХ!НОВИНАМИ ВВАЖАТИ, ТЕ ЩО ВВАЖАЄ ЗА НОВИНИ ЗАХИСНИК СУСПІЛЬНОЇ МОРАЛІ ЙОГО ШАНОБЛИВІСТЬ АЯТОЛА ДАНИЛО! "Те, що вони показують, ні в які рамки не лізе." РОЗРОБИТИ ПОТРІБНІ РАМКИ ЗА КРЕСЛЕННЯМ ВЕЛИКОГО АЯТОЛИ ДАНИЛА!"Мова йде про те, що проти нашого народу ведеться війна» ЖИДО-РУМУНО-АМЕРИКАНСЬКИЙ ІМПЕРИАЛІЗМУС НО ПАСАРАН, АЛЛАХ АКБАР, ВІЧНИЙ АКБАР АЯТОЛІ ДАНИЛУ!
ШВОНДЕР настоящий
5667 дн. тому
В славную годовщину Ленинского комсомола выражаю протест против примазывания к моему патриотическому имени всякой контры подольской! Вместо смотреть капиталистов по ящику, читайте переписку Каутского с Бабелем, в смысле, с Бебелем. Венсеремос! - Это вам не всивсеремось. Но пасаран! - Это вам не "Новый" к-л всран. А Яневского нужно общественности проработать на дуркоме. Точка!
ПолиграфЪ Полиграфыч forever
5667 дн. тому
Собрание домкома постановило- ввести революционно-патриотическую цензуру на телеканалах.Ответственным назначить главного революционера и ,по совместительству ,патриота Швондер-Яневского.Разных контрреволюционеров вроде Преображенского-Иванова сократить на целую голову.Секретарь домкома Сюмар-Пеструшкина.
ото істерика
5667 дн. тому
Данило Борисовитч, ну навіщо так тупити, тіпа цензуру,тіпа знищують націю)))Та ти прямо кажі, депутат від НУНС на літеру Т. не хоче бачити Катеринчук на ТСН, кілера найняти стрьомно, ось і впала на тебе така доля, як колись на Ткаченка.Теж Олександра , але іншого)))Даня Борисовитч, не мучай свою стару д..у, візьми гвинтівку та вбиій Катеринчук.Бо жіва вона не дасть спокою тому самому нардепу від НУНС на літеру Т.))
Журналіст
5667 дн. тому
Наталію Катеринчук - на свалку історії! Геть з керівної посади! Ткаченко Саша, схаменися! Що ж у тебе під боком ця тітка фігню робить?!! Скільки ще терпіти? Що, так важко зайти в кабінет до Сирбу з рейтингами ТСН і нарешті ухвалити рішення? Кого б ти натомість не призначив - це буде однозначно краще, ніж Катеринчучка.
Ярик
5667 дн. тому
А як, панове, відрізнити моральність від аморальності в здебілізовано-аморальній державі, якою "успішно" правлять такі самі керманичі? Чесне слово журналіста в наскрізь продажному суспільстві - це,. як казав колись один неймовірно "тямущий" нардеп, "анонс" (тобто нонсенс). І кого ми, браття-журналісти, будемо закликати до моральності? Отих депутатів-"шарикових", які найперші творять дебільне суспільство прийняттям чи неприйняттям недолугих законів, об які можна ноги витирати? Президентів та прем"єрів, які вічно ворогують між собою? Партбосів, які тільки галасують про захист інтересів народу, а самі чхати хотіли на нього? От вам і моральність... Кого зачеплять ваші відозви? Таких, як я? Кого ще? Нам потрібно захистити передусім себе від отих владних аморальних виродків, які, даруйте на слові, роблять і нас збоченцями. Спосіб один для протесту: об"єднуватися і давати відсіч словом. А можна й моівчанням. Це теж дуже ефективна форма протесту. Давайте діяти, а не писати відозви! Навіщо себе мучити. Треюа мучити наших мучеників! Словом. Дією. Тим же мовчанням як формою протесту. Давайте започаткуємо День без брехні. День без аморальних політиків, Темну зону в телеефірі. І давайте будемо чесними перед собою та народом. Колеги, ви згодні? То до дії. Вам не обрид оцей аморально-політичний бедлам? Підписуюся псевдонімом - Прокіп Опільський. Шануймося!
Vadim
5667 дн. тому
Скурвились новости на 1+1, перестал их смотреть. Какой-то мясной телемагазин. Её Богу я начинаю ненавидеть румын.
кукуся
5667 дн. тому
Не уважаю Яневского, но здесь поддержу. Новости "1+1" действительно, со всей украинской государственностью вкупе - вредны для общества. Просто общество этого ещё не понимает, тупо жмёт на кнопки у шустера в шизо-проекте, на последствия реагирует, а первопричин искать не желает.
5667 дн. тому
Надо запретить не новости, а Катеринчук. пусть ходит по улицам с красным квадратом в правом нижнем углу
Merlin
5667 дн. тому
Конечно новости плюсов это еще та пакость, но тут я согласен с Ивановым. Цензура зарпрещена коституцией и рядом законов (зачем дублировать - спрашивайте Томенко). Правила должны быть четкими, а не решаться комиссией. Сегодня запретим новости для барбоса, завтра под этой эгидой появится цензура политическая. Спасибо, уже проходили. Если принимать закон, то только с крайне четкими правила, дабы не порождать коррупцию в комиссиях ( у которых порнография от эротики и искуства будет отличатя размером взятки или телефонным звонком).
Анти-Саприкін
5667 дн. тому
Виправлення: Яневський правий. Те, що робить на 1+1 Катеринчук - ЦЕ шкода для всіх. Її треба негайно звільнити.
Саприкін
5667 дн. тому
Високий (на зріст) Даня Яневський чудово розуміється на темі аморальності. ТІЛЬКІ КОЛИШНІ ГРІШНИКИ МОЖУТЬ ГОВОРИТИ ЗА ПРАВЕДНИКІВ! Даня, виріж собі з картону німб святого і приклей до розумної голови.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду