Богдан Кутєпов вважає вихід «Агентів впливу» у понеділок «цинічним контрпрограмуванням». На «Інтері» це заперечують

19 Березня 2008
27106
19 Березня 2008
18:45

Богдан Кутєпов вважає вихід «Агентів впливу» у понеділок «цинічним контрпрограмуванням». На «Інтері» це заперечують

27106
Богдан Кутєпов вважає вихід «Агентів впливу» у понеділок «цинічним контрпрограмуванням». На «Інтері» це заперечують
Ведучий програми «За Вікнами» Богдан Кутєпов вважає розміщення телеканалом «Інтер» нового проекту «Агенти впливу» у сітці мовлення о 22.30 у понеділок «продуманим і цинічним контрпрограмуванням» проти СТБ.
 
«Те, чим займається Ганна Віталіївна Безлюдна та її команда – ніщо інше, як продумане й цинічне контрпрограмування, - сказав «Детектор медіа» Богдан Кутєпов. – Такий прийом є не досить етичним, але цілком дієвим. Згадаймо хоча б сумнозвісні приклади «Караоке на майдані» («1+1») та «Свободи» (ICTV). Особливо ж якщо розцінювати телебачення суто як великий бізнес». Разом із тим, він наголошує, що жодних законів «Інтер» таким чином не порушує.
 
«У нас будуть свої глядачі, у них – свої, і в кого аудиторія буде якіснішою, ми ще подивимось», - каже він, однак визнає, що такі дії «Інтера» не можуть не вплинути на рейтинги «За Вікнами». «Ці показники, до речі, не так давно остаточно вирівнялись і показують зараз позитивну динаміку. Але тепер найрейтинговіший канал країни ставить у той самий слот програму для тієї ж цільової аудиторії», - каже Богдан Кутєпов. Випуск «За Вікнами» 17 березня мав рейтинг 2,42% і частку 9,48% (18+, показники нової панелі GFK). За інформацією прес-служби телеканалу СТБ, за даними панелі «50 тисяч +» середній рейтинг програми у 2008  році становить 1,90%, частка – 7,31% (18+).
 
За словами Богдана Кутєпова, поява «Агентів впливу» не лякає команду «За Вікнами»: «Журналісти сприймають цей крок лише як виклик, стимул до активніших журналістських розслідувань та підвищення якості наших сюжетів». За словами заступника голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексія Мустафіна, канал вироблятиме цю програму й надалі, зважаючи на інтереси своїх глядачів. «Ми у своїй роботі не виходимо з того, що роблять інші, - сказав він «ТК». – Щоб зрозуміти якісь наслідки, треба подивитись, якою буде програма, як на неї реагуватиме глядач».
 
Програмний директор СТБ Сергій Назаров не вважає такі дії «Інтера» контрпрограмуванням. «Контрпрограмування – це коли програмний директор бачить нереалізовану потребу аудиторію в певному тайм-слоті: наприклад, ставить серіал навпроти новин, або чоловічу програму проти жіночої. Постановка проекту навпроти однотипного на іншому каналі – це не контрпрограмування», - сказав він «ТК», і додав, що трактувати такі дії «Інтера» треба, виходячи «не з професійної, а з етичної термінології».
 
Тим часом, програмний директор телеканалу «Інтер» Сергій Дем’янчук вважає, що розміщення «Агентів впливу» саме в цей день і в цьому слоті відповідає інтересам каналу, і не є діями, скерованими проти СТБ. «Ми мали два варіанти – пізній прайм робочого дня або вихідного. Коли ми подивились пілот «Агентів», зрозуміли, що цей проект – не для вихідного. Залишався один варіант: робочий день. Тепер також було два варіанти: початок та кінець тижня», - пояснив він «ТК». Позаяк у п’ятницю в цей час виходить «Свобода Савіка Шустера», а в четвер слот зарезервований для власних документальних фільмів, канал обрав понеділок: «Понеділок у нас завжди сильніший день – і для запуску нової програми, і для її розкрутки. В цей день у нас дуже хороший накат аудиторії: рейтинги зростають не з 17, а десь із 16 години. Ми маємо сильний старт, відтак «Агенти впливу» матимуть хороший накат».
 
«Особисто я ставив програму у цей слот, і зовсім не думав про СТБ. Навпаки, наші аналітики не дуже схвально поставились до того, адже ми боротимемось за одну й ту саму аудиторію, - каже Сергій Дем’янчук. – До того ж, на СТБ программа йде дуже непогано: останній випуск мав частку понад 9%. Якби ми хотіли контрпрограмувати протии СТБ, поставили б «Агенти впливу» на 10-20 хвилин раніше».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27106
Читайте також
26.01.2009 10:52
Наталья Лигачева
9 540
07.12.2008 17:17
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
11 694
22.10.2008 13:03
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
23 235
04.04.2008 15:06
Николай Рашеев
, для «Детектор медіа»
25 655
19.11.2007 13:44
Николай Рашеев
для «Детектор медіа»
17 208
Коментарі
17
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ларик Кутепов
5816 дн. тому
Ого! Давненько Стогния на форумах не было. Чем мы обязаны таким вниманием? О величайший из криминальных сансеев?)
Стогний
5816 дн. тому
Во-первых торг здесь не уместен! И ,вообще, всех кто будет плохо работать переведу нах в Агенты!
Надзвичайні новини
5816 дн. тому
"Агенти" вимирають- бо жлоби! Почали переманювати мене з ictv, пообіцяли великі гроші. І місяць вже не можете розрахуватися за сюжет! Хто так робить? Стогній тоже не дуже балує, але він хочаб виконує те що обіцяє. З ним головне- вдало поторгуватися. А з Агентами - ніколи не мати справу!
То Сереженьке Дем`янчуку
5839 дн. тому
Лижите, Сереженька, тщательнее. Ваша Анюта.
НЮ
5847 дн. тому
НУ,и как вам программа? Где-то это я уже видел? Бонд вы наш дорогой!!!!
Вже почав
5851 дн. тому
Контрпрограмування? - Чіткий почерк "Інтера". "Агенти вливу" заберуть в СТБ не лише кілька циферок рейтингу. Головне - позбавлять глядача можливості нормально подивитися обидві програми. Адже ж, створюючи проект ЖУРНАЛІСТСЬКИХ РОЗСЛІДУВАНЬ, стратегічне завдання ІНТЕРА зробити суспільство здоровішим, викриваючи нечесності? Чи може я помиляюся?? То може хай таких програм буде більше на українському ТБ??? То може ви всі робите спільну справу???? Але, на жаль, це всього навсього яскравий приклад брудного, підсупного, підлого, нечесного і холоднокровного БІЗНЕСУ. Адіос амігос! Вся ваша ІНТЕРІВСЬКА братва в медіасередовищі себе вже давно дискредитувала. Дивіться не впадіть.
Арбітр
5851 дн. тому
Дєвочкі, нє сорьтєсь! Давайте краще погонимо на ІНТЕР, який думає лише просвої БРУДНІ ЛИПКІ БАКСИ-ШМАКСИ і НІЦ не думає про глядача. Конкуренція, шмонкуренція, люді!!! О чьом ви брєдітє??? От як мені подивитися обидві програми, формати яких мені подобаються??? Тикати, як довбень пультом через кожні десять секунд????
Антикутепов
5851 дн. тому
Откуда у глядача такое глубокое, хотя и заметно искаженное, знание телевизионной кухни? Или Глядач -- новый творческий псевдоним Богдана Кутепова, который всегда был сам себе зритель?
Глядач
5851 дн. тому
Антикутєпов, а ви не думали про те, що хвиля звільнення - це непрофесіоналізм і невміння писати тих, кого, власне, звільнили. Ви хочете, щоб про це написали в телекритиці? про те, що ви геть бездарні і ледачі. Ті, хто вміє і хоче там працювати - лишились і далі роблять хороші сюжети. А ту половину команди, яку ніби-то ганебно звільнили, вже усиновили в програмі "Агенти впливу". На тобі, небоже, що мені не гоже))))
Антикутепов
5851 дн. тому
Богдан, а красиво кричать, что работаешь в дружной команде, а когда половину твоей команды увольняют без всяких на то оснований, молчать в тряпочку? Куда же подевалось твое красноречие? И почему вездесущие телекритики не пишут о волне увольнений на программе "За вікнами"?
ой
5852 дн. тому
такое впечатление, что г-н Кутепов просто бредит! С какой стати руководство одного коммерческого канала должно консультироваться с другим, тоже коммерческим - что и когда ему ставить в эфир?! Тем более, что собственники разные. Ребята! Это рынок! Увеличение рейтинга - увеличение прибыли, к этому стремится каждый канал. Неприятно, конечно, но...эмоции стоит оставлять при себе, а не выплескивать на публику, демонстрируя тем самым отсутствие рыночного мышления. А уж терминология "красиво-некрасиво" вообще из области межличностных, а не деловых отношений.
111аа
5852 дн. тому
Це не-інтерівська аудиторія. Краще робіть щось на зразок Hello-Goodbye. Не можу зрозуміти мейнстрімівського каналу, який намагається стати всеядним, навіть проковтнути альтернативні проекти... Богу-богово... Не боїтеся втратити бабусь? Доведеться вам робити "Агентів" симпатичними і м'якенькими, як Моісєєв. До речі, вітаємо Інтер з придбанням нового політичного формату!
HY
5852 дн. тому
Против лома нет приема. -( Учитывая, что сюжеты для "пилота" программы Шевченко вылизывали три месяца, первый выпуск должен быть неплохим. А дальше, чувствую, будет "профессионализм" на уровне Сеничкина-Гомонай. Серьезные журналисты-репортеры в программе с таким названием позировать не будут, это очевидно. Наберут молодых и перспективных. За копейки. Что касается выбора тем для расследований, то их выберет лично Безлюдная.
spam
5852 дн. тому
здоровая конкуренция это всегда хорошо
2 Сергій Дем’янчук
5852 дн. тому
було б дуже дивним, якби ви думали про СТБ, 1+1 чи ICTV :)))
єжабль
5853 дн. тому
2 MK: Це не цинізм, просто у разі, якщо насправді можна жити самому і дати жити іншому, нищити конкурента некрасиво. Ну, для прикладу: ви торгуєте насінням, вирощеним на своєму городі, біля трамвайної зупинки. Аж раптом приходить хтось інший, домовляється з відповідними комунальними службами і перебудовує цілу зупинку в єврокіоск "Сємєчкі інкорпорейтед". Хоча, в принципі, можна було поставити цей кіоск і на іншій зупинці, але ваш конкурент вирішує, що, раз ви стоїте на цій зупинці, то тут перспективи торгівлі насінням кращі.
МК
5853 дн. тому
Може чого не знаю. Але чому контрпрограмування називають "цинічним"? Тобто... Я просто не доганяю. Ось є - конкуренція. Вона ж сама по собі справа цинічна: кожен за себе. Нє? Поясніть, чому бажання каналу, навіть провідного, ще збільшити свої рейтинги є "цинічним"? Навіть за рахунок іншого чи інших каналів. Бо хіба воно буває інакше? Цинізм ситуації, як на мене, в іншому. В тому, що "Інтер" та "1+1" треба забрати з УТ-2, та УТ-3 відповідно, поставивши їх у рівні умови з іншими КОМЕРЦІНИМИ каналами. НМД
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду