detector.media
19.03.2008 18:45
Богдан Кутєпов вважає вихід «Агентів впливу» у понеділок «цинічним контрпрограмуванням». На «Інтері» це заперечують
Богдан Кутєпов вважає вихід «Агентів впливу» у понеділок «цинічним контрпрограмуванням». На «Інтері» це заперечують
Ведучий програми «За Вікнами» Богдан Кутєпов вважає розміщення телеканалом «Інтер» нового проекту «Агенти впливу» у сітці мовлення о 22.30 у понеділок «продуманим і цинічним контрпрограмуванням» проти СТБ.
 
«Те, чим займається Ганна Віталіївна Безлюдна та її команда – ніщо інше, як продумане й цинічне контрпрограмування, - сказав «Детектор медіа» Богдан Кутєпов. – Такий прийом є не досить етичним, але цілком дієвим. Згадаймо хоча б сумнозвісні приклади «Караоке на майдані» («1+1») та «Свободи» (ICTV). Особливо ж якщо розцінювати телебачення суто як великий бізнес». Разом із тим, він наголошує, що жодних законів «Інтер» таким чином не порушує.
 
«У нас будуть свої глядачі, у них – свої, і в кого аудиторія буде якіснішою, ми ще подивимось», - каже він, однак визнає, що такі дії «Інтера» не можуть не вплинути на рейтинги «За Вікнами». «Ці показники, до речі, не так давно остаточно вирівнялись і показують зараз позитивну динаміку. Але тепер найрейтинговіший канал країни ставить у той самий слот програму для тієї ж цільової аудиторії», - каже Богдан Кутєпов. Випуск «За Вікнами» 17 березня мав рейтинг 2,42% і частку 9,48% (18+, показники нової панелі GFK). За інформацією прес-служби телеканалу СТБ, за даними панелі «50 тисяч +» середній рейтинг програми у 2008  році становить 1,90%, частка – 7,31% (18+).
 
За словами Богдана Кутєпова, поява «Агентів впливу» не лякає команду «За Вікнами»: «Журналісти сприймають цей крок лише як виклик, стимул до активніших журналістських розслідувань та підвищення якості наших сюжетів». За словами заступника голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексія Мустафіна, канал вироблятиме цю програму й надалі, зважаючи на інтереси своїх глядачів. «Ми у своїй роботі не виходимо з того, що роблять інші, - сказав він «ТК». – Щоб зрозуміти якісь наслідки, треба подивитись, якою буде програма, як на неї реагуватиме глядач».
 
Програмний директор СТБ Сергій Назаров не вважає такі дії «Інтера» контрпрограмуванням. «Контрпрограмування – це коли програмний директор бачить нереалізовану потребу аудиторію в певному тайм-слоті: наприклад, ставить серіал навпроти новин, або чоловічу програму проти жіночої. Постановка проекту навпроти однотипного на іншому каналі – це не контрпрограмування», - сказав він «ТК», і додав, що трактувати такі дії «Інтера» треба, виходячи «не з професійної, а з етичної термінології».
 
Тим часом, програмний директор телеканалу «Інтер» Сергій Дем’янчук вважає, що розміщення «Агентів впливу» саме в цей день і в цьому слоті відповідає інтересам каналу, і не є діями, скерованими проти СТБ. «Ми мали два варіанти – пізній прайм робочого дня або вихідного. Коли ми подивились пілот «Агентів», зрозуміли, що цей проект – не для вихідного. Залишався один варіант: робочий день. Тепер також було два варіанти: початок та кінець тижня», - пояснив він «ТК». Позаяк у п’ятницю в цей час виходить «Свобода Савіка Шустера», а в четвер слот зарезервований для власних документальних фільмів, канал обрав понеділок: «Понеділок у нас завжди сильніший день – і для запуску нової програми, і для її розкрутки. В цей день у нас дуже хороший накат аудиторії: рейтинги зростають не з 17, а десь із 16 години. Ми маємо сильний старт, відтак «Агенти впливу» матимуть хороший накат».
 
«Особисто я ставив програму у цей слот, і зовсім не думав про СТБ. Навпаки, наші аналітики не дуже схвально поставились до того, адже ми боротимемось за одну й ту саму аудиторію, - каже Сергій Дем’янчук. – До того ж, на СТБ программа йде дуже непогано: останній випуск мав частку понад 9%. Якби ми хотіли контрпрограмувати протии СТБ, поставили б «Агенти впливу» на 10-20 хвилин раніше».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY