Російський МЗС критикує україномовне дублювання фільмів в Україні

9 Січня 2008
3946
9 Січня 2008
21:30

Російський МЗС критикує україномовне дублювання фільмів в Україні

3946
Російський МЗС критикує україномовне дублювання фільмів в Україні
Департамент інформації і преси МЗС Росії виступив із критикою в зв'язку з рішенням Конституційного Суду України про дублювання українською мовою фільмів іноземного виробництва, повідомляє «Українська правда» з посиланням на  «Інтерфакс-Україна».
 
«Це (рішення КС) виявилося черговим підтвердженням небажання української влади повністю і сумлінно виконувати свої міжнародні зобов'язання», – йдеться у коментарі ДІП МЗС РФ.
 
Дії, що провадяться в області кінематографії, підкреслюється у ньому, «не відповідають Європейській хартії регіональних мов або мов меншин, що передбачає заохочення владою поширення кінопродукції мовами меншин».
 
«Турбує і загальна ситуація з виконанням Україною Європейської хартії регіональних мов або мов меншин», – цитує слова департаменту
 
«Наприклад, ухвалені відповідно до Хартії рішення обласної і міської влади низки регіонів України про надання російській мові статусу регіональної визнані такими, що не відповідають Конституції країни, й опротестовані прокуратурою», – додає ДІП.
 
Департамент «змушений констатувати, що Україна знову намагається проігнорувати міжнародні зобов'язання держав"утримуватися від дій, що позбавили би договір його об'єкту  мети, якщо вона (держава) підписала договір».
 
Як відомо, рішенням КС, що було оприлюднено 24 грудня 2007 року, визначено, що іноземні фільми не підлягають поширенню і демонстрації в Україні, якщо вони не дубльовані, або не озвучені або не супроводжуються субтитрами державною мовою.
 
Крім того, центральний орган виконавчої влади в сфері кінематографії не може надавати суб'єктам кінематографії право на поширення і демонстрацію таких фільмів, а також видавати відповідне державне посвідчення.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3946
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду