Черновецький «припинив» ТРК «Київ» та інші муніципальні ЗМІ (текст розпорядження)

12 Жовтня 2007
10710
12 Жовтня 2007
12:00

Черновецький «припинив» ТРК «Київ» та інші муніципальні ЗМІ (текст розпорядження)

10710
Черновецький  «припинив» ТРК «Київ» та інші муніципальні ЗМІ (текст розпорядження)
Київський міський голова Леонід Черновецький, виконуючи рішення Київської міської ради про створення ЗАТ «Київський медіахолдинг», видав розпорядження про закриття муніципальної телерадіокомпанії «Київ», радіокомпанії «Голос Києва», газет «Хрещатик», «Вечірній Київ» та «Українська столиця».
 
Це підтвердив «Детектор медіа» віце-президент телеканалу «Київ»  Микита Бєльський. «Якщо я не помиляюсь, там сказано «припинити ТРК «Київ». Не припинити діяльність телеканалу, а просто припинити. Щодо ж колективу, то він має бути попереджений про це розпорядження. А виконане воно має бути до 31 грудня 2007 року», – сказав Микита Бєльський.
 
Депутат Київської міської ради від БЮТ, секретар постійної комісії Київради з питань культури та інформаційної політики Олександр Бригинець роз’яснив «ТК», що це розпорядження міського голови є наслідком рішення міськради про створення медіахолдингу. «Спочатку треба закрити комунальні підприємства, а потім створити з них єдиний медіахолдинг. А тоді продати. Чому це розпорядження підписане через чотири місяці після рішення ради також є пояснення. Просто спочатку Черновецький хотів вирішити глобальні питання – розподіл земельних ресурсів Києва, а тепер почав займатися менш рентабельними питаннями, а саме створенням медіахолдингу. Безумовно, колектив каналу нервує, оскільки скоріше за все всі працівники будуть звільнені, і набрана нова команда», - сказав пан Бригинець.
 
За інформацією джерел на телеканалі «Київ», у зв'язку з цим рішенням 12 жовтня відбудуться профспілкові збори, на які запрошені народні депутати, депутати міськради та журналісти.
 
Начальник головного управління з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю КМДА Марина Лахно на запитання «ТК» про відповідне розпорядження мера відповіла, що нічого не чула про такий документ.
 
Як повідомляла «ТК», створення холдингу відбуватиметься шляхом злиття комунальних підприємств – газет «Хрещатик», «Вечірній Київ», «Українська столиця», ТРК «Київ» та «Радіо Київ». 51% акцій холдингу перебуватимуть у комунальній власності, а 49% отримають інвестори, відібрані на конкурентних засадах.
 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

Розпорядження № 1305 від 03.10.2007

 
Про організацію правових заходів, пов’язаних з припиненням підприємств засобів масової інформації 
 
Відповідно до ст.ст. 59; 78 Господарського кодексу України, ст.ст. 104; 105 Цивільного кодексу України, ст.33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців», на виконання рішення Київської міської ради від 14.06.2007 р. № 791/1452 про створення ЗАТ «Київський медіахолдинг», з метою вирішення організаційно-правових питань, пов’язаних з припиненням підприємств засобів масової інформації:
 
Створити комісії з припинення комунальних редакції газети «Вечіній Київ», редакції газети «Хрещатик», редакції газети «Українська столиця», радіостанції «Голос Києва» та ДКП ТРК «Київ» (та затвердити її склад).
 
Головам комісій:
 
2.1. Здійснювати керівництво господарською діяльністю комунальних та державно-комунальних підприємств, зазначених у п.1 цього розпорядження, з наданням виключного права найму та звільнення працівників, розпорядження майном, рахунками в установах банків та печатками до моменту завершення діяльності комісії.
 
Вжити заходів передбачених чинним законодавством, що пов’язані з реорганізацією комунальних та державно-комунальних підприємств, зазначених у п.1 цього розпорядження, шляхом їх злиття у ЗАТ «Київський медіахолдинг» в термін до 31. 12. 2007 р.
 
В установленому законодавством порядку попередити керівників комунальних та державно-комунальних підприємств, зазначених у п.1 цього розпорядження до припинення діяльності цих підприємств та забезпечити дотримання їх соціально-правових гарантій у порядку та на умовах, визначених законодавством.
 
Скласти передавальний баланс на основі повної інвентаризації станом на 31.08.2007 р. та визначити, що передавальний баланс повинен містити положення про єдине правонаступництво усіх кредиторів та боржників, включаючи зобов’язання, що оскаржуються.
 
В термін до 15.11.2007 р. подати передавальний баланс на затвердження до головного управління комунальної власності м. Києва.
 
Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови КМДА Басса Д.Я.
 
Київський міський голова                           Черновецький Л. М.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10710
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду