В Печерському суді проходить друге засідання у справі "Коломойський проти Роднянського"

22 Листопада 2005
697
22 Листопада 2005
14:15

В Печерському суді проходить друге засідання у справі "Коломойський проти Роднянського"

697
В Печерському суді проходить друге засідання у справі "Коломойський проти Роднянського"
Зараз у Печерському районному суді проходить друге засіданні у справі Коломойського проти Роднянського, ТОВ „Студія „1+1”” і Печерської районної адміністрації про визнання права власності Коломойського на частину фонду „1+1” у розмірі 70% цього фонду, що становить 7 тис. грн.

Нагадаємо, що Ігор Коломойський вимагає визнати за ним право власності на долю Роднянського в телекомпанії „Студия „1+1””. В той же час засновники компанії стверджують, що такої угоди не було. Перше засідання суду по справі „Коломойський проти Роднянського” було призначено на 10 листопада у тому ж Печерському районному суді. Однак слухання не відбулося внаслідок хвороби судді, і розгляд справи перенесли на 22 листопада.

На початку розгляду справи були з’ясовані всі формальності стосовно встановлення осіб представників сторін. У засіданні беруть участь:

- зі сторони позивача – за відсутності самого пана Коломойського його інтереси представляють юристи ВАТ „Укрнафта”;

- зі сторони Роднянського (співвідповідач) представник – Олег Конопольський, представник пана Роднянського;

- зі сторони студії „1+1” (співвідповідач) – юристи телекомпанії Варламов і Шестопалова;

- також як співвідповідач до справи залучена Печерська райдержадміністрація;

- третьою стороною у процесі без самостійних вимог є іноземна компанія „Інтер-Медіа”, яка представляє інтереси СМЕ в Україні;

Крім того, суддя дозволив брати участь у даній справі представнику Генеральної прокуратури, яка має представляти інтереси держави. Аргументувалося це фактом участі у процесі державного органу – вищезгаданої Печерської райдержадміністрації.

Далі на прохання представників ЗМІ розглядалося питання щодо дозволу фото- і відео зйомки. Представники позивачів виступили проти цього, зокрема одна з них, Олена Сидоренко, зазначила: „Ми подаватимемо докази та документи, які зачіпатимуть конфіденційні інтереси інших фізичних та юридичних осіб” Представники відповідачів просили зйомку дозволити, посилаючись на забезпечення відкритості судового процесу і специфіку даної справи. Зокрема, Максим Варламов („1+1”) зазначив: „Нашим глядачам не може бути нецікаво, що зараз відбувається з улюбленим мовником”. А Олег Макаров, представник „Інтер-Медіа”, нагадав про День Свободи і закликав суддю користуватися не лише законом, а й внутрішнім переконанням. Після цього суддя Горяйний своєю ухвалою заборонив зйомку через відмову однієї з сторін та оголосив перерву до 16 години.

Представники Коломойського відмовилися коментувати позов до кінця судового процесу. Представники „Інтер-Медіа” також позов не коментували, оскільки позивачі мають намір змінити позовні вимоги, про що й зазначалося на засіданні.

Наталя Данькова, "Детектор медіа"

Читайте також:

СМЕ намерена выкупить у Роднянского и Фуксмана 40% акций "1+1"

"Приват" поки не відбере в Роднянського 1+1

Коломойский подал на Роднянского в суд

CME покупает "Гравис" и 34-й канал

Григоришин не зміг відбити у Коломойського обленерго

Рональд Лаудер - успішний дилетант

На "1+1" відбулися кадрові перестановки. А Лаудер каже, що Роднянський і Фуксман ще не визначилися з продажем своїх акцій

Коломойський буде судитися з Лаудером, щоб не бути клоуном

Коломойскому не достался канал «1+1»

Игорь Коломойский: «Мы не намерены покупать и дарить кому-то «1+1» за то, что государство возвращает себе свою собственность»

Председатель совета директоров "1+1" А.Роднянский отрицает, что смена менеджмента канала вызвана угрозой проверки со стороны Генпрокуратуры

"1+1" таки продається, а його менеджмент змінили через прокуратуру?

Нові кадрові призначення на каналі „1+1”

Роднянський: власники каналу "1+1" не змінились

Беспристрастная ложь объективизма
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
697
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду