Григоришин не зміг відбити у Коломойського обленерго

12 Жовтня 2005
706
12 Жовтня 2005
13:14

Григоришин не зміг відбити у Коломойського обленерго

706
Григоришин не зміг відбити у Коломойського обленерго
Російський бізнесмен Костянтин Григоришин уступив співвласникові групи "Приват" Ігорю Коломойському в боротьбі за контроль над 5 обленерго, повідомляє "Українська правда" з посиланням на "Комерсант-Україна".

У вівторок Верховний суд України відмовився приймати до розгляду позов компанії Григоришина "Об'єднаний фондовий реєстратор" проти компанії "Інтер-Сервіс-Реєстр" (ІСР), близької до Коломойського, з вимогою визнати ОФР реєстратором п'яти обленерго.

"Цим була остаточно визнана легітимність рішення Київського апеляційного господарського суду, що визнає ІСР реєстратором енергетичних компаній", - відзначає "Комерсант".

"Таким чином, конфлікт двох акціонерів закінчився перемогою пана Коломойського. Експерти пов'язують рішення суду з втратою впливу на процеси в державі екс-секретаря Ради нацбезпеки Петра Порошенко, який допомагав Григоришину в боротьбі за енергетичні компанії", - пише видання.

У 1999 році акції зазначених компаній були приватизовані Григоришиним (40%) і членом СДПУ(о) Григорієм Суркісом (35%). Тоді ж реєстратором усіх зазначених обленерго став близький до Григоришина "Об'єднаний фондовий реєстратор".

У 2003 році реєстратором усіх зазначених обленерго стала компанія "Інтер-Сервіс-Реєстр", близька до Григорія Суркіса.

У листопаді 2004 року Григоришин продав половину (20%) своїх акцій у п'ятьох обленерго Коломойському. У січні 2005 року Григоришин заявив про те, що "продав цей пакет під тиском і тому має намір повернути його назад".

Українська правда

Читайте також:

Порошенко считает Коломойского финансистом пиар-кампаний Тимошенко

Чтобы убить дракона, нужно иметь своего собственного?

Беспристрастная ложь объективизма

На "1+1" відбулися кадрові перестановки. А Лаудер каже, що Роднянський і Фуксман ще не визначилися з продажем своїх акцій

Коломойський буде судитися з Лаудером, щоб не бути клоуном

Коломойскому не достался канал «1+1»

Беспредельный передел: владельцы «заводов, газет, пароходов» в борьбе за свою свободу слова

Игорь Коломойский: «Мы не намерены покупать и дарить кому-то «1+1» за то, что государство возвращает себе свою собственность»

"1+1" подлежит приватизации
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
706
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду