Роднянський: власники каналу "1+1" не змінились,

15 Серпня 2005
1360
15 Серпня 2005
19:01

Роднянський: власники каналу "1+1" не змінились,

1360
Роднянський: власники каналу "1+1" не змінились,
Власники каналу „1+1” не змінились. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив Олександр Роднянський, голова Ради директорів ТОВ ТРК „Студія „1+1”: „Як СМЕ, так і українські власники, я і Борис Фуксман, одержуємо багато пропозицій щодо продажу своїх часток акцій. Таких пропозицій останнім часом ми отримали п’ять.” Журналістів, звичайно ж цікавило, чи була така пропозиція від фінансової групи „Приват”. Роднянський не став хитрувати. „Пропозиція від „Привату” була дуже коректна, - сказав він.- Приваблива пропозиція, але ми займаємось бізнесом, і було б дуже дивно, якби компанія, яка існує в демократичній, ліберальній і ринковій країні, керувалась будь-якими іншими критеріями ніж економічними. Тобто у нас була цікава пропозиція, яка серйозно обговорювалася і обговорюється. Але на даному етапі жодних змін немає. Це дуже довготривалий процес. Наші партнери СМЕ мають право першої відмови, вони завжди мають право сказати, що їм цікавіше, і виходячи з цього зробити іншу пропозицію. Але все, що відбувалося стосовно пропозиції з продажем частки власності, не означало виходу мене особисто з компанії „1+1”,- повідомив він.

Водночас виконавчий віце-президент медіакомпанії СМЕ Марина Вільямс зазаначила:

„СМЕ обладает правом первой руки на приобретение акций наших партнеров. Стратегия нашей компании, бизнес которой находится в нескольких странах Европы – увеличивать долю своих акций в разных телекомпаниях, вплоть до 100%. Все наши решения принимаются совместно, на сегодняшний день никакие решения не приняты, хотя предложения нашим партнерам поступают неоднократно, и мы их вмести рассматриваем”.

Щодо можливості збільшення акцій на українських телеканалах вона додала:

„Если такая возможность представится в Украине, мы ее тоже будем рассматривать.”

Також Вільямс зазначила, що в Україні 10 днів тому СМЕ зареєструвала компанію UMS: „И именно эта компания станет владельцем 60% акций в лицензии студии «1+1».” На запитання щодо можливості купівлі „1+1” компанією Мердока Роднянський зазначив: „Було б смішно, якби СМЕ, яка є дуже успішним конкурентом „News Corporation” в Східній та центральній Європі, віддала Мердоку свою долю в „1+1”. Адже, на мою думку, цей канал є одним з найпривабливіших активів, якщо використовувати бізнес-технологію компанії СМЕ”.

Щодо взаємозв’язку власності на телеканали з питаннями національної безпеки він зазначив: „ Така риторика притаманна країнам, які бояться відкритого простору, які бояться обміну інформацією, і які бояться тієї ситуації, яку так довго очікували в Україні демократичні медіа. Я вважаю, що світові медіакомпанії мають інвестувати свої капітали в український медіа-ринок, але існувати на українському ринку вони мусять відповідно до українського законодавства. У важких умовах, але таких, які пропонує їм українська держава. Але сказати, що це питання національної безпеки і до нас ані ногою, означає закритися, ізолюватися. У нашій країні, на щастя, це вже немолжливо. З таким питанням скоріш до наших сусідів. Ось моя позиція”.

Також Роднянський зазначив, що „1+1” „реструктуризується в такий спосіб, що використання каналу у політичних цілях буде неможливим. Але якщо у когось є інтерес суто економічний, то перспектива участі в бізнесі „1+1” оптимістична. Це є абсолютно нормальна і твереза пропозиція”.

Це підтвердила і Марина Вільямс: „Для СМЕ телевизионный бизнес - это бизнес, а не политика. И наше участие связано не с интересом к политики, а с интересом к коммерции. Мы считаем телевизионную станцию в Украине очень перспективным бизнесом, это рынок, который развивается весьма успешно, и мы будем продолжать инвестировать в Украину. Что касается информационной политики канала, то, безусловно, выборы прошлого года были определенным уроком для нас. Совместно с нашими партнерами мы выработаем новую информационную политику. С этим связаны и новые назначения. Должность редактора новостей будет подотчетна не только менеджменту «1+1», а совету директоров, то есть совместному решению украинского менеджмента и СМЕ”.

Також компанія СМЕ буде допомагати „1+1” під час передвиборної кампанії, щоб не повторилась ситуація з минулими виборами. Про це теж розказала Вільямс: „Компания СМЕ в будущем уже приняла решение помогать нашему новому продюсеру и директору. Мы уже привлекли профессионалов из таких компаний, как ITN и BBC, которые будут консультировать наших украинских коллег для того, чтобы подача новостей и особенно освещение перевыборной кампании были на самом высшем профессиональном уровне.»


"Детектор медіа"

Читайте також:

В’ячеслав Піховшик непогано почуває себе ведучим

Сезонная распродажа

Медиамагнат Мердок заинтересовался Украиной

Запитання „Детектор медіа”: - Як ви вважаєте, чи брала якусь участь влада в сучасних процесах зміни власників ряду телеканалів?

Язык довел Руперта Мердока до Киева

Украинское ТВ: перековка мечей в орала откладывается?

Експерти коментують кадрові перестановки у керівництві“1+1”

Кадрові зміни на „1+1” таки відбулися, але офіційно про це повідомлять після 10 серпня

Произошли кадровые перестановки на «1+1»

Студия "1+1" не досталась "ПриватБанку". Подробности

Война за телеканалы

Кто кому Вася?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1360
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду