НТКУ дала можливість всім. Використав її лише Вадим Пісарев

4 Червня 2003
688
4 Червня 2003
18:26

НТКУ дала можливість всім. Використав її лише Вадим Пісарев

688
НТКУ дала можливість всім. Використав її лише Вадим Пісарев
4 червня відбулася прес-конференція, присвячена делегуванню Національною телекомпанією України на міжнародний Конкурс Молодих Танцюристів Євробачення Ндуді Жерліна – провідного танцюриста балетної школи Вадима Пісарева. Міжнародний конкурс молодих танцюристів Євробачення відбудеться з 29 червня по 4 липня в Амстердамі. У конкурсі, який започатковано у 1982 році, змагатимуться 25 країн Європейської мовної спілки. НТКУ, яка є єдиною вітчизняною телекомпанією - членом Європейської Мовної Спілки (EBU) , вперше буде активним учасником цього конкурсу.

Чорношкірий п`ятнадцятирічний Жерлін вже шість років навчається у балетній школі Вадима Пісарева і проходить стажування у Донецькому академічному театрі опери і балету імені О.Солов`яненка. Він виконує партії у балетах “Лускунчик”, “Аїда”, “Красуня”, “Дон Кіхот”, “Баядерка”. У лютому 2002 року Ндуді Жерлін став золотим призером міжнародного балетного конкурсу “Юність балету”.

Журі, яке складатимуть всесвітньо відомі танцюристи та хореографи, визначатиме призерів у номінаціях класичний та сучасний танець. Вперше буде створено Молоде журі, яке призначатиме приз танцюристу з найбільшим потенціалом.

Виступ танцюристів на Гранд-фіналі конкурсу буде оцінюватися у прямому ефірі за допомогою електронного голосування. Гранд-фінал транслюватиме і НТКУ, яка заплатила 3884 швейцарських франків за право на участь у конкурсі. А решта фінансування здійснюється за власний рахунок Вадима Пісарева.

На запитання журналістів, скільки претендентів було на участь у конкурсі Євробачення, Геннадій Радченко, віце-президент НТКУ, відповів “багато”, проте кількості він не знає.

І це дивно, адже Тетяна Міленіна, керівник програми “Класик-прем`єр”, повідомила наступне: “НТКУ було розіслано вимоги щодо конкурсу для відбіркового туру до Оперних театрів, балетних училищ та шкіл. Проте, жодного запису у відповідь ми не отримали. Відгукнулась лише Донецька балетна школа Вадима Пісарева. Я навіть особисто спілкувалася з головним балетмейстером Національної Опери, проте активного бажання взяти участь у відборі на конкурс в них не виявилося. Не було виявлено ініціативи також ні зі Львова, ні з Одеси... Можливо, причина у грошах, але НТКУ дала можливість брати участь у відборі всім, а використав її лише Вадим Пісарев”.

За словами самого Вадима Пісарева ( регалії якого можна і не перераховувати), Жерлін має унікальні можливості: він виконує обертання, якому не існує аналогів, це своєрідний ефект зависання у повітрі під час прижку. “Зараз в Європі чоловічий танець починають забувати, він стає схожим на жіночий. Тому мені б хотілося привернути увагу Європейських шкіл до того, що чоловічий танець завжди відрізнявся прижком, особливою технікою. Я вважаю, що Україна зробила правильний вибір, відправляючи на конкурс саме Жерліна. Звичайно, є дуже потужні школи у Гамбурзі, Штутгарді, Паризька академія танцю, Королевська школа балету Великобританії. А ми з Донецька, шахтарського краю, приїдемо і покажемо своє, а там побачимо. Якась медаль точно буде нашою”.


Анна Сенюк, для „Детектор медіа”


Читайте також:

Олександр Пономарьов сприймає свою участь у „Євробаченні-2003” як затратну місію?

Олександр Пономарьов представлятиме Україну на “Євробаченні-2003”



Запитання „Детектор медіа”: - Як ви вважаєте, чи потрібно було проводити відкритий загальнонаціональний конкурс для того, щоб визначити учасника від України на конкурсі „Євробачення-2003”, що пройде цього року в Литві?

Україна “підспівуватиме” учасникам “Eurovision” разом із усією Європою.

Радість!.. Чия? За скільки?

Украинская песня в ЕВРОвалюте: курс упал… на восток

„Україна на Євробаченні-2003: аста з лавістою бєйбі. До того ж – двадцять разів”.

Славянский базар в Европе не в моде

«Евровидение»: даешь свой устав для чужого монастыря!

Які можуть бути претензії до Пономарьова?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
688
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду