detector.media
04.06.2003 18:26
НТКУ дала можливість всім. Використав її лише Вадим Пісарев
4 червня відбулася прес-конференція, присвячена делегуванню Національною телекомпанією України на міжнародний Конкурс Молодих Танцюристів Євробачення Ндуді Жерліна – провідного танцюриста балетної школи Вадима Пісарева. Міжнародний конкурс молодих танцюристів Євробачення відбудеться з 29 червня по 4 липня в Амстердамі. У конкурсі, який започатковано у 1982 році, змагатимуться 25 країн Європейської мовної спілки. НТКУ, яка є єдиною вітчизняною телекомпанією - членом Європейської Мовної Спілки (EBU) , вперше буде активним учасником цього конкурсу.

Чорношкірий п`ятнадцятирічний Жерлін вже шість років навчається у балетній школі Вадима Пісарева і проходить стажування у Донецькому академічному театрі опери і балету імені О.Солов`яненка. Він виконує партії у балетах “Лускунчик”, “Аїда”, “Красуня”, “Дон Кіхот”, “Баядерка”. У лютому 2002 року Ндуді Жерлін став золотим призером міжнародного балетного конкурсу “Юність балету”.

Журі, яке складатимуть всесвітньо відомі танцюристи та хореографи, визначатиме призерів у номінаціях класичний та сучасний танець. Вперше буде створено Молоде журі, яке призначатиме приз танцюристу з найбільшим потенціалом.

Виступ танцюристів на Гранд-фіналі конкурсу буде оцінюватися у прямому ефірі за допомогою електронного голосування. Гранд-фінал транслюватиме і НТКУ, яка заплатила 3884 швейцарських франків за право на участь у конкурсі. А решта фінансування здійснюється за власний рахунок Вадима Пісарева.

На запитання журналістів, скільки претендентів було на участь у конкурсі Євробачення, Геннадій Радченко, віце-президент НТКУ, відповів “багато”, проте кількості він не знає.

І це дивно, адже Тетяна Міленіна, керівник програми “Класик-прем`єр”, повідомила наступне: “НТКУ було розіслано вимоги щодо конкурсу для відбіркового туру до Оперних театрів, балетних училищ та шкіл. Проте, жодного запису у відповідь ми не отримали. Відгукнулась лише Донецька балетна школа Вадима Пісарева. Я навіть особисто спілкувалася з головним балетмейстером Національної Опери, проте активного бажання взяти участь у відборі на конкурс в них не виявилося. Не було виявлено ініціативи також ні зі Львова, ні з Одеси... Можливо, причина у грошах, але НТКУ дала можливість брати участь у відборі всім, а використав її лише Вадим Пісарев”.

За словами самого Вадима Пісарева ( регалії якого можна і не перераховувати), Жерлін має унікальні можливості: він виконує обертання, якому не існує аналогів, це своєрідний ефект зависання у повітрі під час прижку. “Зараз в Європі чоловічий танець починають забувати, він стає схожим на жіночий. Тому мені б хотілося привернути увагу Європейських шкіл до того, що чоловічий танець завжди відрізнявся прижком, особливою технікою. Я вважаю, що Україна зробила правильний вибір, відправляючи на конкурс саме Жерліна. Звичайно, є дуже потужні школи у Гамбурзі, Штутгарді, Паризька академія танцю, Королевська школа балету Великобританії. А ми з Донецька, шахтарського краю, приїдемо і покажемо своє, а там побачимо. Якась медаль точно буде нашою”.


Анна Сенюк, для „Детектор медіа”


Читайте також:

Олександр Пономарьов сприймає свою участь у „Євробаченні-2003” як затратну місію?

Олександр Пономарьов представлятиме Україну на “Євробаченні-2003”



Запитання „Детектор медіа”: - Як ви вважаєте, чи потрібно було проводити відкритий загальнонаціональний конкурс для того, щоб визначити учасника від України на конкурсі „Євробачення-2003”, що пройде цього року в Литві?

Україна “підспівуватиме” учасникам “Eurovision” разом із усією Європою.

Радість!.. Чия? За скільки?

Украинская песня в ЕВРОвалюте: курс упал… на восток

„Україна на Євробаченні-2003: аста з лавістою бєйбі. До того ж – двадцять разів”.

Славянский базар в Европе не в моде

«Евровидение»: даешь свой устав для чужого монастыря!

Які можуть бути претензії до Пономарьова?
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY