Як розпізнати пропаганду в ЗМІ

Як розпізнати пропаганду в ЗМІ

30 Грудня 2018
10270

Як розпізнати пропаганду в ЗМІ

Ігор Куляс
для «Детектора медіа»
10270
Брошура
Як розпізнати пропаганду в ЗМІ
Як розпізнати пропаганду в ЗМІ

Read in enlish here

Пропаганда в наш час вийшла за межі тоталітарних режимів. Сьогодні вона становить небезпеку і для демократичних держав, які тільки вчаться чинити опір пропагандистським атакам. Україна з її нестійким суспільством, ситуацією неоголошеної війни з Росією (і, отже, безперервних інформаційних атак у межах так званої гібридної війни) та контрольованим олігархами медіапростором особливо вразлива для пропагандистських маніпуляцій — як із боку країни-агресора, так і внутрішніх.

Медійний експерт Ігор Куляс розглядає пропаганду в медіа крізь призму професійних стандартів журналістики. Він наводить приклади найтиповіших проявів пропаганди, які водночас є порушенням стандартів. Цим простим і очевидним набором ознак пропаганди може скористатися кожен, хто не хоче бути обманутим сам і поширювати неправдиву або спотворену інформацію серед інших. Текст буде корисним для викладачів медіаграмотності, журналістів, аналітиків і просто відповідальних громадян.

Як розпізнати пропаганду в ЗМІ, читайте в брошурі авторства Ігоря Куляса за редакцією Наталії Лигачової та Отара Довженка. 

Виготовлення цієї брошури стало можливим за фінансової підтримки Danish International Development Agency (Danida). Зміст брошури є виключною відповідальністю ГО «Детектор медіа» та не обов’язково відбиває позицію Міністерства закордонних справ Данії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10270
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду