У Новій Каховці жорстоко побили журналіста Сергія Цигипу

19 Березня 2008
12765
19 Березня 2008
12:17

У Новій Каховці жорстоко побили журналіста Сергія Цигипу

12765
У Новій Каховці жорстоко побили журналіста Сергія Цигипу
У Новій Каховці напали на керівника бюро журналістських розслідувань ТО «Каховський плацдарм» Сергія Цигипу.
 
За словами Сергія, невідомий напав на нього 16 березня о 8-ій ранку, коли він заходив у під’їзд свого будинку. «Я гуляв із собакою, і якби не вона, не знаю, чи був би досі живий. У лікарні  мені наклали шість швів. У мене переламаний ніс, струс мозку, вибиті два зуба та є підозра на те, що зламані два ребра», – каже Сергій Цигипа.
 
Журналіст упевнений, що цей замах пов'язаний із його професійною діяльністю. Адже він був автором низки матеріалів, що змальовували міського голову та його оточення у не найкращому світлі. Він вважає, що каталізатором нападу могли стати матеріали, надруковані в №11 газети «Деловые новости» від 12 березня 2008 року.  «Після цієї публікації мене неофіційно попередили, що скоро в мене "за борзость такую" почнуться великі проблеми. Також із погрозами неодноразово дзвонили мені та моїй дружині», – розповідає він.
 
Щоб убезпечити себе та свою родину, 14 березня пан Цигипа приніс у Новокаховське МУ УМВС заяву, у якій повідомив про можливий замах на нього, пов'язаний із його діяльністю як керівника бюро журналістських розслідувань: «Я хотів поспілкуватися та віддати її безпосередньо начальнику відділу, але його не було. Отож я зареєстрував заяву, а копію відправив в УВС у Херсонській області».
 
Практично одразу після нападу 16 березня Сергій поїхав до міського відділку міліції, де заявив про те, що сталося. Крім того, він наполіг, щоб у протоколі зробили запис про те, що два дні тому він попереджав, що на нього готується замах. Проте 18 березня він дізнався, що за фактом нападу на нього порушено кримінальну справа за ст. 296 – «хуліганство».
 
«Мене менш за все цікавить, хто конкретно мене бив, хоча б тому, що знайти нападника буде важко. А от із замовниками набагато простіше. В заяві від 14 березня було вказано можливого посередника між замовниками та виконавцем – це Костянтин Гладушка, який був депутатом Новокаховської міської ради минулого скликання. Але він – тільки посередник. Я перейшов дорогу, скоріш за все, "недоторканому" міському голові Володимиру Коваленку та його заступникам, серед яких уже три людини, засуджені за карні злочини!», – розповідає Сергій. «ТК» намагатиметься з’ясувати позицію згаданих людей.
 
Як розповів «Детектор медіа» Сергій Цигипа, він збирається на особистий прийом до начальника УВС у Херсонській області: «Мене цікавить, чому кримінальна справа не порушена за ст. 171 УК України "Про перешкоджання професійній діяльності журналіста". Якщо я не отримаю відповіді – поїду на прийом до самого Луценка. Адже мені не потрібні посмертні лаври Ґонґадзе. В  мене є дружина, діти та маленький онук».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12765
Читайте також
11.07.2008 12:24
Сергей Цыгипа
для «Детектор медіа»
54 315
11.04.2008 10:54
Сергей Цыгипа
, для «Детектор медіа»
14 282
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кріса лариса
5882 дн. тому
Это наверное Пашкирова навела своих {CENSOREd}. Стукачка {CENSOREd}..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду