Vision TV вкладе в український ринок $15 млн

1 Жовтня 2008
31010
1 Жовтня 2008
15:34

Vision TV вкладе в український ринок $15 млн

31010
Vision TV вкладе в український ринок $15 млн
1 жовтня компанію VisionTV уперше відвідав президент холдингу ModernTimesGroup Ханс-Хольгер Альбрехт. Він зустрівся з колективом і на місці ознайомився з першими результатами роботи українського оператора супутникового телебачення. Україна – перша країна, яку пан Альбрехт відвідує в ході свого бізнес-турне Східною Європою. У розмові з журналістами трьох видань, серед яких була «Детектор медіа», він розповів про плани щодо інвестування в українську компанію та розповів про перспективи запуску супутникового каналу історичної тематики в Україні.
 
– Пане Альбрехт, як ви оцінюєте динаміку зростання кількості нових абонентів з квітня, коли стартував VisionTV в Україні?
– Це співвідноситься з тим, чого ми чекали. Ми розуміємо, що платне телебачення – це довгострокова перспектива. Наш досвід роботи в країнах Балтії показує, що має минути декілька років для того, щоб бізнес став успішним. Тож зараз ми просто маємо розпочати довгу подорож.
 
- Компанію очолила український менеджер Оксана Ферчук. Із чим пов’язане таке рішення? В чому специфіка українського ринку, порівняно з іншими?
– Сильний локальний менеджер – запорука успіху компанії. Ми працюємо в багатьох країнах і давно придивлялися до України. Кожен ринок має свої сильні і слабкі сторони. За досвідом Скандинавії можу сказати: якщо ви знайдете професіоналів, знайомих із місцевою культурою, ця комбінація може бути дуже сильною. Також зазначу, що вести медіабізнес в Україні, Росії та Болгарії не так складно, як, наприклад, у Норвегії.
 
– Раніше представники Vision TV заявляли про бажання створити в Україні телеканал. Розкажіть детальніше про ці плани. Чи маєте ви намір купувати існуючі на ринку активи?
– Можливо, це буде місцевий канал. Наприклад, Viasat History у Швеції – це дуже шведський канал. Можу припустити, що в Україні ми запустимо саме історичний канал з українським контентом. Але це довгострокова перспектива, до якої слід просуватися крок за кроком.
 
– Які сегменти українського медіаринку найменш розвинуті і, відповідно, найбільш привабливі для інвестування і розвитку?
– Зараз це супутникове телебачення, звичайно. Ринок безкоштовного телебачення для нас теж цікавий, проте нині на ньому в Україні забагато гравців. Але найкраще в Україні – і в короткостроковій, і в довгостроковій перспективі – це те, що її економіка швидко і стабільно розвивається, а відтак відкривається багато можливостей.
 
– Чи можете ви озвучити суму інвестицій, які ви вклали в запуск VisionTV в Україні? Скільки грошей плануєте інвестувати протягом найближчих років?
– Ми вкладаємо стільки грошей, скільки необхідно, щоб бути успішними. Я, на жаль, не можу дати оголосити суму вкладених інвестицій, оскільки наша компанія котирується на біржі. За наступні пару років ми вкладемо в український бізнес понад 15 млн доларів. Але це лише початок.
 
– «СТС Медіа» - один із найважливіших ваших бізнес-активів. Чи маєте ви намір змінити ситуацію, з огляду на ризики в Росії?
– Не можна бізнес так швидко змінити. В усьому світі бізнес є небезпечним.
 
Довідка
Ханс-Хольгер Альбрехт працює в ModernTimesGroup з 1997 року. Починаючи з 2000 року обіймає посаду президента компанії. Перед цим працював у Daimler-Benz та медіакомпанії CLT у Люксембурзі, відповідаючи за розвиток послуг платного телебачення в Німеччині та країнах Східної Європи. Співголова компанії «СТС Медіа». Член правління компанії EMTV та міжнародної асоціації Emmy.
 
Modern Times Group– шведська медіакорпорація, найбільший оператор платного телебачення у країнах Балтії. Компанія заснована 1987 року. Володіє контрольними пакетами російської «СТС  Медіа». Прибуток за перше півріччя $99,99 млн, дохід – $806,99 млн. Акції компанії котируються на Nordic Stock Exchange.
 
Телекомпанія Viasat створена у 1987 році. 100% акцій належить Modern Times Group. Viasat належить 19 безкоштовних та 18 платних телеканалів. Найвідоміші – розважальні Viasat Explorer, Viasat History, TV-1000 и TV-3. Сукупна аудиторія – 86 млн чол. в 21 країні Європи. Платними послугами компанії користуються 11,5 млн абонентів у 17 країнах. Компанія використовує технології MPEG-4, DVB-S2 та спеціально розроблений для першої DTH платформи в Україні супутниковий приймач VIASAT SRT 7700, з використанням системи умовного доступу виробництва компанії NDS. Послуга надається за допомогою супутника Sirius 4.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31010
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду