Компанія Vision TV розповіла про плани VIASAT на українському ринку супутникового телебачення

19 Лютого 2008
10865
19 Лютого 2008
16:16

Компанія Vision TV розповіла про плани VIASAT на українському ринку супутникового телебачення

10865
Компанія Vision TV розповіла про плани VIASAT на українському ринку супутникового телебачення
19 лютого  компанія Vision TV оголосила про готовність уже найближчим часом надати послуги українським глядачам. Коли саме українцям очікувати на запуск цієї супутникової платформи представники компанії не уточнили, зазначивши лише, що найімовірніший термін, який зараз можна окреслити – це «скоро». 
 
Послуги українцям надаватимуться під маркою VIASAT – як відомо, у вересні цього року компанія VIASAT повідомила про купівлю 50% українського оператора супутникового телебачення Vision TV. Компанія VIASAT у свою чергу є частиною Modern Times Group – найбільшого оператора платного телебачення в країнах Балтії. Modern Times Group засновано в Скандинавії 1987 року, вона є власником контрольного пакету російської «CTC Media». Акції компанії котуються на Nordic Stock Exchange.
 
На прес-конференції наголошувалося на тому, що VIASAT – це перша супутникова платформа, яка отримала ліцензію «оператора багатоканального телебачення» Нацради України з питань телебачення і радiомовлення. Інші супутникові платформи, що працюють на ринку, - «НТВ+» та «Поверхность-ТВ», - ліцензію не отримували, аргументуючи це тим, що закон не зобов’язує супутникові платформи до ліцензування. Однак VIASAT трактує ліцензію як додаткову гарантію надійності для абонентів, і на цій підставі вважає, що «надійність», переконання абонента в тому, що послуга буде надаватися і завтра, є його перевагою на ринку.  
 
Суму інвестицій в український проект Річард Капроні, генеральний директор компанії Vision TV, відмовився озвучити, пославшись на те, що це інформація комерційна.  Та й весь обсяг інвестиції, стверджує пан Капроні, підрахувати важко: українська платформа для VIASAT – це не є інвестиційний проект, коли вкладено певну суму, щоби з часом «вийняти» більшу: проект постійно вимагає додаткового фінансування. «Ми розглядаємо цей проект як довготривалий. Ми прийшли в Україну назавжди», - наголосив Річард Капроні.  
 
Про те, з якої кількості домогосподарств компанія планує розпочинати свою діяльність в Україні й на які цифри поступово виходити, також журналістам не оголосили: «Акції нашої компанії котуються на біржі, а будь-який прогноз може вплинути на це котування», - обґрунтував свою позицію пан Капроні
 
На думку Олександри Жолдакової, керівника департаменту маркетингу Vision TV, оптимальною пропозицією для глядача є 60 – 70 телеканалів. Саме стільки пропонуватиме у своїх пакетах і VIASAT. Причому, для того, щоби сформулювати пропозицію, компанія провела опитування (мінімальна вибірка 1 250 респондентів), шукаючи канали, які «є цікавими для глядача». Таким чином було сформовано три пакети: VIASAT сімейний, VIASAT популярний, VIASAT престижний. Вартість цих пакетів - від 10 до 30 доларів.
 
Які саме канали увійдуть в ці пакети, поки що не відомо. Проте на прес-конференції було наголошено: компанія надзвичайно зацікавлена у співпраці з українськими мовниками. «Ми самі розуміємо, що коли наш абонент не знайде в пакеті «1+1» чи «Інтера», для нього буде дискомфортно переключатися на ефірну антену», - сказав Петро Конов, директор з розвитку Vision TV. Тож представники компанії пообіцяли, що в їхніх пакетах будуть присутні усі великі вітчизняні телеканали. А от до нових нішевих мовників супутниковий оператор буде підходити диференційовано: залежно від того, наскільки цікавий контент пропонує канал.
 
Проте співпраця з українськими каналами може бути утруднена. Як зазначили у VIASAT, в українських ефірних каналів є певні проблеми з правами, адже, приміром, на той же кінопоказ компанії, як правило, викуповують лише ефірні права, і сумнівною є навіть трансляція цього продукту в кабелі, не кажучи вже про супутник. На запитання, чи буде VIASAT не тільки оператором, а й виробником телеконтенту в Україні, Річард Капроні відповів, що це питання перспективи.
 
Застосовувати стиснення MPEG4 і стандарт DVB-S2, за словами Петра Конова, компанія наважилася після того, як всередині минулого року різко впали ціни на SetTopBox`и і тепер вартість декодера становить лише 80 доларів. «До нас ці технології застосовували лише оператори, які надавали послуги DTH, ми ж першими надаємо в цих параметрах послугу у стандартному розрішенні», - розповів пан Конов і обґрунтував переваги MPEG4 для супутникового оператора: економія частотного ресурсу – нижча ціна послуги за більшу кількість каналів.
 
Також Петро Конов сказав, що принциповим для компанії було дочекатися запуску супутника SIRIUS 4: «Технологічно це є найкращий супутник для України – наша країна знаходиться в центрі плями і споживачеві достатньо мати тарілку діаметром 60 см».
 
Щодо захисту від «шарингу», то VIASAT застосовуватиме систему безпеки доступу NDS Video Guard, яка, за словами Петра Конова, унеможливлює піратство або принаймні робить його неліквідним: «Якщо взломати систему коштуватиме 100 доларів, а картка - лише 10, то навряд чи комусь такий шаринг здасться привабливим».  
 
Леся Ганжа, «Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10865
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
убийца эфира
5911 дн. тому
Рад запоявление украинской платформы.... только жлобы.... сет топ бокс вполне рентабльно продавать и за 40 долларов а не за 80.... у них второй акционер компания СТРОНГ которя есть производителем сетопов..... вот они бабло и вынимают продавая сетопы в 2 раза дроже.... ждём пол года после запуска и сетопы подешевеют в двое...
Latunskyi
5913 дн. тому
2 shmels1 Скажите, пожалуйста, какое у них "слабое наполнение"? Нигде не нашел инфы об их каналах.
shmels1
5914 дн. тому
Обещали одно,а в итоге получилось как всегда.В лицензии Нац.Рады было ведь написанно,о бесплатном вещании эфирных телеканалов.И что получаем?...пакет за 10 у.е. при абсолютно бесталковом и слабом наполнении каналов!!!Да лучше я за 20 у.е. приобрету нелегальный пакет НТВ+ с гораздо более нормальным наполнение каналов. ИМХО,у этого пакета нет будущего.
agsat
5915 дн. тому
анонси приємні, але наприємно що дуже забагато таємниць. ні хоч яких натяків на дати, нічого, це дуже наприємно.
noo
5915 дн. тому
"До нас ці технології застосовували лише оператори, які надавали послуги DTH, ми ж першими надаємо в цих параметрах послугу у стандартному розрішенні», "Ранее они использовались операторами только для предоставления услуг телевидения высокой чёткости». Это две версии цитаты одного и того же выступления. Не стоит перевирать,не понимая сути того,что пишешь. DTH - Direct To Home - пакетное коммерческое телевидение для индивидуального пользования HDTV- High Definition TV- Телевидение высокой четкости(разрешения). Так вот Vision и есть DTH, но пока не HDTV, а стандартного разрешения ,но уже MPEG4.
tarik.sat
5915 дн. тому
Я дуже щасливий зв Віжн і готовий вже стати абонентом їхньго пакету і бажаю найшвишого вам запуску бо таких як я не один!!!
Oleh
5915 дн. тому
ну нарешті! У нас є свій оператор! Тепер почекаємо хоч з 3 місяці глянемо як у них робота піде! А потім може і підєднаємся!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду