detector.media
Мар'яна Закусило
01.10.2008 15:34
Vision TV вкладе в український ринок $15 млн
Vision TV вкладе в український ринок $15 млн
1 жовтня компанію VisionTV уперше відвідав президент холдингу ModernTimesGroup Ханс-Хольгер Альбрехт. Він зустрівся з колективом і на місці ознайомився з першими результатами роботи українського оператора супутникового телебачення. Україна – перша країна, яку пан Альбрехт відвідує в ході свого бізнес-турне Східною Європою. У розмові з журналістами трьох видань, серед яких була «Детектор медіа», він розповів про плани щодо інвестування в українську компанію та розповів про перспективи запуску супутникового каналу історичної тематики в Україні.
 
– Пане Альбрехт, як ви оцінюєте динаміку зростання кількості нових абонентів з квітня, коли стартував VisionTV в Україні?
– Це співвідноситься з тим, чого ми чекали. Ми розуміємо, що платне телебачення – це довгострокова перспектива. Наш досвід роботи в країнах Балтії показує, що має минути декілька років для того, щоб бізнес став успішним. Тож зараз ми просто маємо розпочати довгу подорож.
 
- Компанію очолила український менеджер Оксана Ферчук. Із чим пов’язане таке рішення? В чому специфіка українського ринку, порівняно з іншими?
– Сильний локальний менеджер – запорука успіху компанії. Ми працюємо в багатьох країнах і давно придивлялися до України. Кожен ринок має свої сильні і слабкі сторони. За досвідом Скандинавії можу сказати: якщо ви знайдете професіоналів, знайомих із місцевою культурою, ця комбінація може бути дуже сильною. Також зазначу, що вести медіабізнес в Україні, Росії та Болгарії не так складно, як, наприклад, у Норвегії.
 
– Раніше представники Vision TV заявляли про бажання створити в Україні телеканал. Розкажіть детальніше про ці плани. Чи маєте ви намір купувати існуючі на ринку активи?
– Можливо, це буде місцевий канал. Наприклад, Viasat History у Швеції – це дуже шведський канал. Можу припустити, що в Україні ми запустимо саме історичний канал з українським контентом. Але це довгострокова перспектива, до якої слід просуватися крок за кроком.
 
– Які сегменти українського медіаринку найменш розвинуті і, відповідно, найбільш привабливі для інвестування і розвитку?
– Зараз це супутникове телебачення, звичайно. Ринок безкоштовного телебачення для нас теж цікавий, проте нині на ньому в Україні забагато гравців. Але найкраще в Україні – і в короткостроковій, і в довгостроковій перспективі – це те, що її економіка швидко і стабільно розвивається, а відтак відкривається багато можливостей.
 
– Чи можете ви озвучити суму інвестицій, які ви вклали в запуск VisionTV в Україні? Скільки грошей плануєте інвестувати протягом найближчих років?
– Ми вкладаємо стільки грошей, скільки необхідно, щоб бути успішними. Я, на жаль, не можу дати оголосити суму вкладених інвестицій, оскільки наша компанія котирується на біржі. За наступні пару років ми вкладемо в український бізнес понад 15 млн доларів. Але це лише початок.
 
– «СТС Медіа» - один із найважливіших ваших бізнес-активів. Чи маєте ви намір змінити ситуацію, з огляду на ризики в Росії?
– Не можна бізнес так швидко змінити. В усьому світі бізнес є небезпечним.
 
Довідка
Ханс-Хольгер Альбрехт працює в ModernTimesGroup з 1997 року. Починаючи з 2000 року обіймає посаду президента компанії. Перед цим працював у Daimler-Benz та медіакомпанії CLT у Люксембурзі, відповідаючи за розвиток послуг платного телебачення в Німеччині та країнах Східної Європи. Співголова компанії «СТС Медіа». Член правління компанії EMTV та міжнародної асоціації Emmy.
 
Modern Times Group– шведська медіакорпорація, найбільший оператор платного телебачення у країнах Балтії. Компанія заснована 1987 року. Володіє контрольними пакетами російської «СТС  Медіа». Прибуток за перше півріччя $99,99 млн, дохід – $806,99 млн. Акції компанії котируються на Nordic Stock Exchange.
 
Телекомпанія Viasat створена у 1987 році. 100% акцій належить Modern Times Group. Viasat належить 19 безкоштовних та 18 платних телеканалів. Найвідоміші – розважальні Viasat Explorer, Viasat History, TV-1000 и TV-3. Сукупна аудиторія – 86 млн чол. в 21 країні Європи. Платними послугами компанії користуються 11,5 млн абонентів у 17 країнах. Компанія використовує технології MPEG-4, DVB-S2 та спеціально розроблений для першої DTH платформи в Україні супутниковий приймач VIASAT SRT 7700, з використанням системи умовного доступу виробництва компанії NDS. Послуга надається за допомогою супутника Sirius 4.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY