За Коляденка замовлю слово

25 Липня 2007
3063
25 Липня 2007
12:15

За Коляденка замовлю слово

3063
Ведучий «Шоуманії» може мати телевізійне майбутнє і навіть стати українським містером Біном.
За Коляденка замовлю слово

- Костю, ти ж пишеш для «Детектор медіа»?

- Ну!?

- Знаєш, хто зараз веде «Шоуманію»?

- Хто?

- Кончений Коляденко!

- Який Коляденко?

- Ну той, що колись був фаворитом Білички.

- Нехай собі веде, мені що до цього?

- Як – що? Ти ж пишеш для «Детектор медіа»!

 

Зізнаюсь, я не особливо стежу за розвитком «Шоуманії» (Новий канал). Колись для журналу «Детектор медіа» відзначив цю легковажну (зі знаком «плюс») програму, зорієнтовану на провінційних фанатів шоу-бізнесу, як взірець звабливої провокації, яку натхненно втілювала на блакитному екрані співачка Світлана Лобода. Гадаю, що саме тоді ця програма користувалась особливою популярністю в мужчин, які полюбляють пити у недільний ранок пивасик, бо красуня і «секс-символ» Лобода приймала в ній різні звабливі пози й говорила солоденьким голоском. Одним словом, було прикольно і, можливо, навіть когось у Жмеринці збуджувало.

 

Та після телефонної розмови з приятелькою та її не вельми приємних компліманів на адресу Коляденка я вирішив сам переконатись у «неподобствах», які виробляє на Новому цей одіозний персонаж, а тепер, як я зрозумів, ще й «телезвіздець».

 

Скажу відразу: Діма Коляденко добряче потішив мене своїм милим блазнюванням і дуже сподобався. Нашому рідному, досить забиченому телебаченню, де найвищим пілотажем вважається Comedy Club, а з молоддю розмовляють лексикою інструктора райкому комсомолу, Лесю Українку називають «Лєся Укрáїнка», на аудієнцію запрошують танцюристів нічних клубів, а конкурс молодих виконавців перебивають посеред пісні рекламою прокладок, Діма Коляденко просто необхідний, як ковток рому, щоб повірити: все це продукується столицею. Розумію, Коляденко справив враження петарди, що вибухнула серед усього цього телевізійного псевдораю.

 

Мусимо погодитись, що нашому телебаченню не вистачало саме такого персонажа. Адже ми не звикли до такої шокуючої розкутості, до того, що чоловік може поводитись так – а чому ні? Хто не згоден, дуже прошу навести аргументи.

 

Коляденко дуркує і таким чином розважає нас. Йому вдається бути смішним (сподіваюся, звісно, що цей образ виключно екранний). У «Шоуманії» стібаються на українськими поп-ідолами – і це перемога! Можливо, це хоч трохи змусить їх замислитись про те, які смішні вони є у своїй зірковості. Не виключаю, що в майбутньому Коляденко міг би стати українським містером Біном. Скажіть, будь ласка, хіба це не кльово?!

 

Ну ось, не підтримав я свою приятельку і не «пройшовся» по Коляденкові так, як вона радила, бо вважаю, що він може мати телевізійне майбутнє.

 

Я вже писав колись, що на Першому Національному дуже повільно відділяють зерно від полови, бо поруч із такими чудовими проектами, як, наприклад, «Кіно.UA», існує багато анахронічних чудовиськ, які видаються невмирущими. Сергієві Неретіну, авторові та ведучому  «Кіно.UA», вдалося створити сучасну програму про кіно на вітчизняному ґрунті, що надзвичайно вигідно вирізняє її з-поміж інших подібних, повністю присвячених рекламі російського кіно. Неретін намагається бути уважним до молодих і шанобливим до метрів, вишукує цікаві факти й не поводиться у кадрі як всезнайко в царині кіно. Я підтримую його завуальовану боротьбу із «козацько-поетичним» кінематографом і теж вірю, що воно колись дасть дихати просто гарному українському кіно.

 

У середу розпочинається «Нова хвиля» - певен, що вона трошки розбурхає сонливий настрій біля спекотних літніх телеекранів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3063
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду