Інтелігент епохи Петросяна

13 Березня 2010
28789
13 Березня 2010
15:00

Інтелігент епохи Петросяна

28789
Відкритий лист педіатру Євгену Комаровському з нагоди його дебюту на телеканалі «Інтер»
Інтелігент епохи Петросяна

Шановний Євгене Олеговичу,

 

мені недобре. Після перегляду першої програми «Школа лікаря Комаровського» я почала скаржитися на безсоння та відчуття тривоги за мільйони українських батьків, та легіон їхніх ще несформованих дітей. Я маю на увазі зовсім не медичні справи: як досвідчений лікар, ви достеменно знаєте, що абсолютно здорових людей не існує, тож у цьому сенсі ми з вами можемо бути спокійними. Я навмисне не пишу «ми з вами можемо спати спокійно», бо прекрасно усвідомлюю, що вам (або все ж таки вашим редакторам?) властиво надавати подібним висловлюванням масного підтексту, і наперед ніяковію.

 

Раніше я не знала, ваш ґрунтовний сайт, актуальні публікації, мудрі книги і зважені відповіді на листи численних батьків не давали приводу сумніватися у вашій інтелігентності, проте чомусь вам вдалося перетворити ефір на загальнонаціональному каналі на трансляцію ваших не завжди витончених жартів. До теледебюту складовими вашого іміджу були фаховість, бажання допомагати, людська зрозуміла мова, мила усмішка. Принаймні, мені так здавалося. Я вас уявляла першим педіатром Країни Недолікованого Нежитю, стриманою людиною, яка не схильна до дій всує. Лікарю, вас роками читали тисячі людей. І кого, зрештою, вони побачили на телеекрані?

 

...Це був похмурий морозний ранок напередодні улюбленого свята українських мам, Міжнародного жіночого дня. В шибки шкреблися сніжинки, тремтячі тіла телеглядачів потопали в пухнастих светрах. Після кількох анімаційних кадрів на тему, яким саме чином змалечку нищиться здоров'я хлопчика, на екрані з`явилися ви - в ефектному білому костюмі, ідеальному для травневого променаду набережною Ялти. Вираз вашого обличчя вдалося вгадати не відразу: крупний план подавався на тлі фотопортретів дітей у техніці псевдографіки, що наводила на глибокі роздуми.

 

Пояснивши, що завдання програми - шукати відповідей на складні запитання, ви, як були, у тому ж костюмі та білих пантофлях, рушили до «Школи». То була яскраво освітлена зала у стилі поп-арт із усілякими яскравими вкрапленнями, що більше асоціювалася з дитячим садком: кубики, смішні форми, неслухняні дітки. Разом із тим, у студії налічувалося два столи за мотивами парт, у ваше розпорядження було надано дошку, і хайтеківський стелаж із п'ятьма томами «Педіатрії Нельсона».

 

Спокійний, без тіні претензій на чорну іронію Доктора Хауса, ви заявили тему програми про діатез, який насправді не є діатезом. Поки в кадрі мама їздила іграшковим мотоциклом по голові, швидше за все, власного сина, ви динамічно перерахували головні аспекти. І така конкретика спонукала ще більшу кількість глядачів вимкнути порохотяги, зупинити тренажери чи відкласти богадільні гаптування. Країна завмерла перед телевізорами.

 

Чи відомо вам, лікарю, до якої міри м'якою та пластичною є психіка тієї категорії дорослих, які й досі не відмовилися псувати свою карму згубним впливом телебачення? Чи замислювалися ви над тим, як вірять домогосподарки акторам із «реаліті»-шоу, як ридають найактивніші споживачі пральних порошків над надуманими трагедіями «вітчизняно-російського мила»? Так склалося, що в Україні молоді мами здебільшого не мають інакшої розваги, аніж дивитися телевізор. Особливо ті, хто не любить купувати газет чи не користується інтернетом. І ви, кому вони довіряють, отримали не просто можливість спробувати себе в новій сфері.

 

Лікарю, ви скористалися цією нагодою, щоб донести до батьків справді важливі речі. Під час програми ви сказали досить, щоби змусити їх замислитися над нав'язаними з діда-прадіда стереотипами і забобонами. Не біда, що частину ефірного уроку «Школи» відведено самим дітям, для їхнього власного осмислення поняття «діатез». Зрештою, це навіть тактовніше, ніж якби своїм не завжди фаховим медичним досвідом ділилися їхні батьки. Нічого, ваші важливі висновки, що діатез - це насправді алергійний дерматит, супроводжувалися зойками дітей, це навіть симпатичний режисерський хід. І дуже навіть дотепно було випускати малюків на подіум, щоб вони вільно бігали між вами та дошкою: формат є формат, і медицина тут безсила.

 

Насправді вразило те, якою мовою ви говорили. Євгене Олеговичу, якщо ніхто з керівництва програми вам не порадив боротися з м'якою вимовою літери «г», якщо тексти, з якими ви апелювали до присутніх у студії, вам готували редактори, не лишайте цих креаторів без діагнозу. Авітаміноз та перепади температур, звісно ж, мають вплив на самопочуття, так само як і достатня вологість повітря у приміщенні. Але чи розпізнали ви у власних словах речі, що примусили мене здригнутися? «Весна - это время, когда чешутся блондинки», - пояснили ви восьмирічній пацієнтці. Ви справді гадаєте, що вона зрозуміла подальшу аргументацію - про «сезон половодья, когда воду хлорируют?». Облишмо роздуми про сенс вашого запитання школярці, якого нареченого вона собі обере - красивого, розумного чи багатого: мама дівчинки, Віра Брежнєва, дуже зраділа, коли почула відповідь «умного», і це багато чого пояснює.

 

Лікарю, іншій мамі ви сказали: «Покажите всем вашу попу». Втім, здивувало не саме формулювання: далі з відео стало зрозуміло, що йдеться про дупку її зовсім малого сина. А вразило, що на очах усієї країни ви рішучим жестом напівроздягли малюка. Так само відверто ви проводили огляд спинки і животика попередньої пацієнтки. Спогади про «жовтий жовтень» 2009-го, коли мам і тат лихоманило після Артеківского скандалу ще досить свіжі. Просто цікаво: чим була зумовлена потреба у такому детальному лікарському огляді? І на які асоціації сподівалися автори програми, анонсуючи її наступну тему - «С кем можно спать детям?».

 

Шановний Євгене Олеговичу, телевізійники, насправді, люди цинічні і мислять власними категоріями мудрості. Вони цілковито підвладні рейтингам, що частково пояснює їхню схильність до інфантильного епатажу. Це ж вони порадили вам вдаватися до тих жартів, які ви озвучили в програмі? Якщо ні, то нехай ота аналогія з забобонами щодо «дитячого діатезу» і «прыщом на том месте тела вашого мужа, которое никто другой, кроме вас, видеть не должен», ніколи вам не насниться. Так само, як і конструкції фраз на кшталт «конечно, если наши девочки после каждого писания каждый раз подмываются холодной водой», «нестандартно обворожительный», «высокая активность ферментов в какашках».

 

Ніколи, ви чуєте, ніколи не довіряйте телевізійникам і не втрачайте над собою контроль під час запису програми. Камера - така цікава штука, що завжди готова гротескно виявити найтонші прояви вашої міміки. Мить, і вираз суто емоційного напруження, яким ви реагуєте на запитання зі студії, перетворюється на кумедну гримаску: дядя боїться.

 

Лікарю, я цілком усвідомлюю, що правильно ростити дітей та обговорювати роль бойчукістів в українському образотворчому мистецтві - речі доволі різні за мірою витонченості. Я здогадуюся, що діти часом не лише вчасно какають, а й несподівано серуть, і від тонкості евфемізмів суть справи не змінюється. Мова лише про те, що будь-які речі можна робити красиво, і спілкуватися також. Тим більше, якщо йдеться про особистість відому й авторитетну, бо ж ваша програма цікавить не лише невибагливу щодо художніх тропів продавчиню з містечка Обухова, що на Київщині, а й претензійну персону зі Львівського оперного театру. І потім, на вас дивляться діти!

 

Явища, коли талановиті представники медицини володіють риторикою на рівні адвокатів, у природі зустрічаються доволі рідко. Приємно вже те, що фахівці такого рівня, як ви, не ускладнюють мову, люблять свою роботу і готові виконувати справ набагато більше, ніж вимагає клятва Гіппократа. «Школа лікаря Комаровського» - прекрасна ідея, однак повноцінна її реалізація ще попереду, і значних зусиль це вимагатиме саме від вас.

 

Лікарю, я щиро вам співчуваю й охоче вірю, що ви не щодня маєте можливість бувати в театрі. Готових рецептів успіху не існує, але я точно знаю, що кілька мільйонів людей почуватимуться набагато краще, якщо ви знайдете час перечитати Антона Павловича Чехова. На відміну від нас із вами, йому страшенно пощастило жити в часи, коли телебачення ще нікому не загрожувало.

 

В очікуванні вашої наступної програми,

 

Олена Коркодим, журналістка

 

Фото -www.inter.ua

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28789
Читайте також
15.10.2010 12:00
Олена Коркодим
35 074
18.08.2010 09:19
Юлия Тимофеева, для «Детектор медіа»
37 552
11.08.2010 15:40
Олена Коркодим
35 228
04.11.2009 15:04
Вячеслав Пиховшек
, для «Детектор медіа»
17 033
Коментарі
29
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олена
5154 дн. тому
Коментар boss дещо з іншої галактики, аніж тема статті. Але я відповім. Я не знаю, що Вам про мене відомо взагалі, аби так впевнено говорити про мою мрію та очікування від професії. Також не вважаю, що кожного журналіста, який пише про телепрограми, можна вважати телекритиком. Ви переконані, що в журналістиці насамперед важливо запам’ятатися? Гадаю, принципові інші речі. Але якщо прагнете слави, можливо, почніть із зазначення власного прізвища, адже ТК читають непогано. Зрештою, журналістом можна лишитися навіть в анонімному коментарі – порадьтеся про це зі своїм Зевсом :) Дякую за увагу!
Олена
5154 дн. тому
Дякую всім, хто висловився щодо теми публікації. Дозвольте пояснити: я зовсім не ставила собі за мету оцінити кваліфікацію Євгена Олеговича як педіатра, маю інші освіти. Також я навіть не намагалася скласти про нього уявлення як про телеведучого: на основі перших випусків програми говорити про це необачно рано. Крім того, я зовсім не хотіла сказати, що Євген Олегович – нехороший. Лікар Комаровський − дуже класний! Він же не придумує теми програм типу «Як правильно лікувати нежить, прищеплюючи дитині вульгарний смак?». Він просто так жартує:) У ваших відгуках ви пишете, що м`яка «г» ведучого − це нічого страшного, і кажете, що про вподобання не сперечаються. Знаєте, щодо цих стандартів ми з вами трошки різні: враховувати особливості аудиторії та демонструвати хорошу дикцію у студії – ніяке не надзвичайне явище. Це норма. Щодо іміджу дитячого лікаря з провокуючими жартами – ідея дуже оригінальна, не сперечаюся. Але й смілива, погодьтеся: все одно що сліпий водій тролейбуса чи директор банку, що у перевах між засіданнями цмулить «траву». Ви скажете, «Школа лікаря Комаровського» - це для дорослих? Але ж навіть в студії чимало дітей. Крім того, іди знай, чи не переймуть деякі його педагогічні інновації представники не надто освіченої частини аудиторії? Чи не питатимуть дівчаток «За кого ти хочеш вийти заміж» замість «Яку ти професію маєш здобути у майбутньому?» чи «Як ти розумієш слово «особистість»? Чи не казатимуть замість «Добраніч» «Краще не заважай, синок. Ми тут з мамою працюємо над твоїм братиком». А як же бути з індивідуальним, не кажучи вже про диференційований, підхід у вихованні дітей? Після перегляду «Школи» я вивчила новий термін – «українська мрія». З американською давно все ясно з фільмів та цитат пана Буша. Українська мрія – це коли тобі можна все, варто лише захотіти: і стрибнути з гімнастичної зали у крісло головного редактора, і попри найскладніші обставини біографії стати Президентом. Українська мрія – це коли майбутнє створюють дорослі, добираючи кольори на власний розсуд. І як тут 3005-й раз не повторити відкриття Пабло Пікассо: «Кожна дитина є художником. Набагато складніше лишитися ним у дорослому віці».
Vitaliy
5155 дн. тому
Я в тому розумінні, що до Комаровського як професіонала питання є ? Немає. Є питання як до ... як би точніше висловитися, шоумена, чи що. В цьому сенсі, думаю, питання все ж не до нього, а до людей, які цю програму роблять - і по формату, і по монтажу і всяким "гротескно виявити найтонші прояви вашої міміки". А вимагати від Комаровського відточених акторських здібностей, я вважаю, занадто...
Олена
5156 дн. тому
Vitaliy, якщо під гудзиками Ви маєте на увазі коментарі, то жодних претензій. Навпаки, цікаво було почитати. Пізніше відповім докладніше.
Vitaliy
5156 дн. тому
Автор, я не зрозумів, "к пуговицам претензии есть" ? :)) Ви не занадто багато хочете від Комаровського ?
Lara
5158 дн. тому
читаю коментарі і переконуюсь, людство хворе, дуже хворе...
молодая мама
5158 дн. тому
Комаровский свое отработал от и до в рядовых. А талант не должен стоять на месте! Сначала книги, теперь программа. Знает логичные ответы на любые вопросы! Свои советы он дает бесплатно по ТВ или в И-нете, а к обычному хорошему тихому доктору походи c проблемами - обанкротишься!!!! Я боюсь, чтобы слава его не испортила, ведь всякое случается и упаси его Бог когда-нибудь идти в политику, загубит!!! А мы радоваться должны, что у нас есть на ТВ такой прикольный доктор, кстати лучше Г.Малахова, который очень много чего знает, а вот вести программы, чтобы не шкребло, не получается...
12345
5158 дн. тому
г-н Комровский уже давно не доктор, а самовлюбленный шоумен. Достаточно успешный. Зарабатывает на тв-программах и книгах. Да и консультация у него около 500 грн. Но насколько я знаю, приемов у него нет. Ведет видимо исключительно своих, давних знакомых. А хорошие доктора, говорящие на простом доступном языке есть, видимо плохо искали. Просто они работают, выступать по телевизору им некогда.А шумиха Комаровского,что ему якобы не давали эфиров во время эпедемии, тоже элемент шоу, лукавит г-н доктор.
наталя
5158 дн. тому
Шановна пані Коркодим! Я український філолог, якому також спочатку трохи різало слух "гекання" доктора Комаровського. Але разом з тим я молода мама і телеглядачка, яка між занудною медичною програмою з правильною вимовою ведучого і яскравою в усіх сенсах "Школою доктора Комаровського" однозначно вибере останню. Він же ж не шоумен, а лікар, причому лікар дуже професійний, та ще й з почуттям гумору і харизмою. Респект, докторе Комаровський!
небайдужа
5158 дн. тому
Chemistry, а не думаете ли вы, что подача того же самого, о чем излагает Комаровский, только в более медицинских терминах и более нудном исполнении без лишних слов и эмоций, не будет иметь популярность и рейтинг??? Ну кто захочет слушать о том, что ребенка надо класть отдельно, только потому, что это повлечет последствия в будущем? Ребенок это сам поймет?Или молодая мама, которой все по сто раз талдычат, что не надо ребенка по первому писку прикладывать к груди, она это слушает или слышит? Комаровский объясняет всем женщинам, что мы должны посвящать себя не только детям, но и уделять время своей внешности, (если конечно материнство не основная цель) надо уделять время своим мужьям, которых почему-то часто ставим на второе место после ребенка. Мужья тоже хотят с нами спать, а у детей всегда должна быть своя территория - это все о чем пытался рассказать О.Е. на простом, доступном языке, который поймут все категории населения, исключая правда такую интеллегенцию, как вы, которая и без него всегда все "знает"...
sofo
5159 дн. тому
2 chemistry: а мне нравится! мне нравится что речь у него необычная! что он кроме того что грамотный, опытный и признанный всеми врач, еще и артистичен. Мне нравится его "Г", я не считаю шутки про "грудь" сальными.Почему Вы себе вообразили, что телевидение должно показывать заумных скучноговорящих докторов, которые что то бубнят себе под нос? Если Вам такое нравится, так не надо за всех говорить! Телевидение - это шоу! Это зрелище! это - эмоция. Комаровский ее предлагает.
Интересующийся
5159 дн. тому
Телекритика, а зачем Вы эту чушь публикуете в первых колонках? Афффтору не нравится костюм Комаровского, мягкость буквы "Г"... Больше писать не о чем? В отличии от этой статьи - программа Комаровского имеет рейтинг, а на ТВ это главное. Чего не скажешь о Телекритике - после прочтения этой статьи ощущаешь не рейтинг, а жалеешь о потерянном времени:(
Chemistry
5159 дн. тому
2 небайдужа 15.03.2010 13:09:57 Про Фаріон сама придумла, чи так каклька на столі завалялась? :) Я говорив про РОСІЙСЬКУ МОВУ. Якщо вас задовільняє рівень її виконання, то най так і будЕ. Говориться не про лікаря, а про ТЕЛЕБАЧЕННЯ, в якого є свої закони і стосовно чистоти МОВИ (будь-якої) і стосовно подчі матеріалу і форматності взагалі. Ще раз кажу, якщо ВАС задовільняє виконня в стилі провінційного жлоба, з тим же провінційним світоглядом, то можете спробувати продати цей матеріал і до Росії. Тільки там "спрос" буде ще більш жорстоким. :)
небайдужа
5159 дн. тому
Chemistry, а если бы Комаровский свою Школу-таки запустил в России? Чтобы вы тогда смотрели и смачно критиковали? Что-то я не припомню хотя бы одного украиноязычного доктора, который пытался бы делать что-то подобно Комаровскому. Кстати, все знают что первый детский садик "Комарик" по методике Комаровского открыт в России? На сайте доктора россияне спрашивают, появятся ли выпуски этой программы в И-нете, чтобы можно было ее смотреть? Нашим патриотам ВСЕ ПЛОХО, особенно речь и абысдох! Делайте СВОЕ на украиноязычных каналах, кто и что вам мешает???? для И.Фарион, например, преград нет и не будет!!!!!!!!!!
небайдужа
5159 дн. тому
"Шановний Євгене Олеговичу, мені недобре..... " Олена Коркодим, журналістка. Ось і все, що треба було написати в цій статті, під якою могла б підписатися велика кількість читачів, бо всі стомилися, бо всім тяжко, бо нема у держави відповіді на багато запитань: про ЯКІСНЕ дитяче харчування, про НОРМАЛЬНІ умови у дитячих (і не тільки) закладах, про ГІДНІ умови існування для батьків, про кваліфікацію лікарів(і не тільки). Комаровський знає відповіді на ці питання, навіть їх вирішення...
Chemistry
5159 дн. тому
Глянув тут на днях про "С кем спать ...". Я в афує просто. Ну фрикативне гекання може російськомовних і не напружує, CENSORED але сальні жарти на кшталт "Папа тоже имеет право на мамину грудь" і ін, і це протягом всієї програми, і взагалі сама мова у ЛІКАРЯ, мало не як у біндюжника ... З іншого боку, теперішня країна заслуговує саме таких програм. У Інтера ж самі високі рейтинги, хоча як на мій хлопський розум, то в більш-меньш небикуватої людини, цей канал не викликає жодної цікавості. Авторці залік за статтю. Хоч хтось та мусить сказати, що "король голий", хоч інші і будуть тикати пальцями і улюлюкати.
sofo
5159 дн. тому
Показ программы был успешен. Тот самый высокий рейтинг, по поводу которого Вы, Олена, так брызжите сарказмом, имел место. И зрители смотрели программу не потому, что там показывали голую попу ребенка или из-за шуток Комаровского, которые Вам показались пошлыми, просто программа была интересной, Комаровский давал грамотные советы и делал это не так скучно как это обычно бывает у нас. А вообще, уверен что проблема не в Комаровском, а в Вашем восприятии, тем более принимая во внимание6 что Вам попка ребенка кажется пошлостью, чешущиеся блондонки вызывают неприятные воспоминания,а "Вы" в текстах с маленькой буквы потому что "так прийнято і це актуально". CENSORED. большой привет!
Инна
5159 дн. тому
Олені: а действительно, почему никто не интересуется статистикой, как проводят свой досуг молодые мамы, которые живут, например, лишь на помощь от гос-ва и на зарплату мужа? Каково им? Почему большинство уверенно утверждает, что "вірять домогосподарки акторам із «реаліті»-шоу", ридають найактивніші споживачі пральних порошків над надуманими трагедіями «вітчизняно-російського мила»? " Мы в какое время живем?!!!!!! Среди моих знакомых домохозяек со стажем, большинство вообще не смотрят ТВ, а если и смотрят так не укр., т.к. зачастую нечего смотреть, кроме копирки с российского!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Вот, где нужна глобальная критика!!!! Комаровский старается достучаться до всех, он повторяет практически одно и то же по несколько раз во всех программах, ему спасибо, что он не сидит сложа руки, что ему не пофиг! Его пошлятинки, как я понимаю, предназначены для пап, которые, оказывается, с удовольствием смотрят его программу. Мы радоваться должны, что у нас кто-то пытается ЛЕЧИТЬ больное общество, затурканное ДУРНЫМ госудаством!!!!! Где на элементраный вопрос: делать прививку или нет? Никто(!!!) из высокопосадовцев не может дать однозначного ответа и гарантии, что вакцина(даже платная) качественная. Дожили!!! Комаровский способен хотя бы объяснить для чего все-таки нужно делать прививки и дает разумные ответы на многие другие вопросы. Удачи ему!!!
boss
5159 дн. тому
Олена Коркодим досягла своєї мети! Тепер про неї знають , і згадуватимуть як про "вчительку" лікаря Комаровського , (бо як про журналіста згадувати ...., не думаю). Колись Зевс ,роздаючи посади музам (Мельпомені , Терпсихорі ,....) на "кастингу" найбездарнішу музу призначив музою критики.uo
Олена
5159 дн. тому
Дорогі читачі, даруйте, але деякі з наведених нижче пасажів доведеться усунути: не має бути такого тону у зверненні до журналістів. Писати коректні коментарі, насправді, не так уже й складно. Варто лише спробувати продовжити тезу на кшталт "мені подобається/не подобається цей текст, тому що...". Можливі й такі короткі е... експлікації, як "Лікар Комаровський - молодець" чи "Все буде добре", хоча репліки такого типу не найважливіші на галузевому ресурсі. Щодо конструктивних зауважень відповідаю: 1. "ви" пишу з малої літери, бо так прийнято на ТК, і це правило актуальне для всіх текстів. 2. Щодо характеру дозвілля молодих мам конкретної статистики не маю, - власне, тому і вживаю слово "здебільшого". Перш за все, це твердження стосується непрацюючих та незаможніх мам. Дякую за відгуки та зичу успіхів.
Лариса
5159 дн. тому
Ваша статья возмутительна. CENSORED необоснованные претензии к языку доктора просто бред. А не нормативная лексика у вас в статье тоже есть, чего ж другим то пенять. И почему ваша статья такая нужная!!!!!!!!!!!!!!!! Комаровский - это то что надо родителям.
FB
5159 дн. тому
Автор, пишучи "Ви" з малої літери, Ви демонструєте своє ставлення до граматики, а не до п.Комаровського.
вікторія
5159 дн. тому
Автор права. Без пошлости у нас даже программу о здоровье уже не могут сделать...
Послезавтра
5159 дн. тому
Полностью поддерживаю.
Таня
5160 дн. тому
А мне тоже не понравилось, что доктор пошлит, как известный герой андекдотов. Лена, вы высказали мои мысли. Комаровский уникальный в своем роде и даре человек, но к критике прислушаться стоит.
Галина
5160 дн. тому
Нарешті нормальна програма ,але і тут знайшлись доброзичливі критики. Геніальний доктор,який говорить людською мовою. Неможливо переключити канал. Хоч на відео записуй. Пане Комаровський,працюйте і не зважайте на тих,хто гавкає на дорозі. Бездарі завжди будуть поруч і завжди будуть тявкати. Але Ви працюєте для великої аудиторіі,якій це потрібно. Дякую!
Inna
5160 дн. тому
До речі, на попі у малят частенько проявляється дерматит. Так що попа в кадрі цілком виправдана. CENSORED
молодая мама
5160 дн. тому
"Так склалося, що в Україні молоді мами здебільшого не мають інакшої розваги, аніж дивитися телевізор. Особливо ті, хто не любить купувати газет чи не користується інтернетом." - не понравилась эта фраза! фигня! мамы знают такие развлечения, которые бизнес-вумен и в голову не придут! :) Молодые мамы, бывает не знают куда себя деть, когда ребенок много спит и когда вся работа по дому переделана.... а когда первенец в семье вдруг однажды заболевает, все бабушки, соседи, дяди/тети, несутся со своими старинными рецептами, участковый врач указывает на зубы, педиатр поликлиники говорит, что возможно, что-то с животиком и т.д., а у ребенка плохой аппетит и бессонные ночи, все это нагоняет лишь тоску от неизвестности и безисходности, тогда хочется услышать мысль более-менее разумную и снять прежде всего панику! Спасибо дома есть книги Комаровского, в которых врач все достаточно толково и доступно изложил. Что касается самой программы - идея хорошая. А то, что доктор так себя ведет, так то для рейтинга. И от звездной болезни никто не защищен! Пусть лучше у настоящих докторов она будет, чем у псевдомедиков сразу после института, в которых их всунули богатые родители....Комаровский шел с низов, хороший специалист, при этом способен внушать позитив, который сейчас необходим всем.
Otar Dovzhenko
5160 дн. тому
куртуазненько))))) супер :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду