Вуаля, ахтунг і се ля ві

26 Січня 2010
30414
26 Січня 2010
08:59

Вуаля, ахтунг і се ля ві

30414
Концепція щоденного тележурналу «Культ-сіті» «про мистецьке життя столиці» на каналі «Сіті» нагадує модель хаосу, а тренований глядач одразу розпізнає в цій програмі знайомий запах – сморід фахового слова про культуру
Вуаля, ахтунг і се ля ві

Мені вже доводилося писати, що кожна програма про культуру на українському телебаченні зроджує в душі подив, змішаний із тваринним відчуттям небезпеки. Побачивши таку програму по телевізору, я спершу шукаю раціональне пояснення цього феномену: міраж, галюцинація, передозування каротином. Якщо жодна з цих версій не витримує випробування реальністю, до кори головного мозку надходить сигнал, що трапилась якась помилка.

 

З іншого боку, до цього різновиду порожнечі важко звикнути. Десь поруч у моєму місті дають мистецтво, а я сиджу вдома, як барбос, і навіть не здогадуюсь про це. Має бути інакше. Має бути так, як каже скульптор Олег Пінчук: «Ми скрізь ходимо, а вони по телевізору на нас дивляться». Я випадково почув цю фразу в ефірі й лише тоді схаменувся: еге ж, їх показують. Ось, значить, у кадрі скульптор Пінчук, який завітав на виставку скіфського золота, ось Ігор Дідковський, директор «Мистецького арсеналу», який оповідає, наскільки грандіозна ця експозиція: «І Лувр хоче виставляти, і Фінляндія, і Англія, - карочє, я вже не знаю, куди бігти». Нарешті до мене доходить, що показують усе це «свято Воскресаючого Духу» не в якихось жалюгідних новинах, а в програмі, сама лише назва якої - дар волхвів прямолінійності - нищить мій недавній сум, печаль некультурного барбоса й відчуття порожнечі. Отже, це була програма «Культ-сіті» на каналі «Сіті», й моє дотеперішнє незнання про факт її існування виправдати неможливо. Тележурнал про мистецьке життя столиці. Культові персонажі й культові події.

 

Ведуча - без капелюшка. І звати її не Катя Осадча, а якраз навпаки - Тетяна Гончарова. І це мить надії. А втім, попередні проекти Гончарової - це програми «Вуаля» та «Се Ля Ві» про все красиве, гламурне і світське. Але я тримаю мить надії за хвоста, жену геть передчуття помилки.

 

Кілька тижнів катування культовими подіями і людьми столиці не минули даремно. Так, це не передозування каротином. І не галюцинація. Це просто чергова помилка.

 

Ось ведуча стоїть під Ейфелевою вежею і їсть булку. Привіт з Парижа, тут дуже холодно. Прекрасний початок, міжнародний масштаб. Щоправда, про Париж у програмі більше не йшлося, бо ж програма - про культуру київську. А саме про Ірину Хакамаду, інтерв'ю з якою і слугувало основним наповнювачем. Мирна така бесіда з екс-політиком, російською громадською діячкою та літераторкою. Про її книжки, про лідерство, про виховання дітей, про рускій характєр.

 

Ні, я не був здивований таким форматом подачі «мистецьких новин столиці». Бо ж у попередній програмі, яку Гончарова також розпочала вітанням із Парижа, було чітко сказано: ведуча здолала кілька тисяч кілометрів, «аби просто привітатися з вами красиво». Після чого - довжелезне інтерв'ю з Тіматі про його популярність, благодійність і творчі плани, й на завершення - рейтинг київських ресторанів.

 

Так, мене знову надурили. Бо як інакше сприймати арифметичну формулу «Париж + Хакамада + Тіматі = тележурнал про мистецьке життя столиці»? Але це було перше враження, і я йому не повірив.

 

Винагорода за віру не забарилася. У деяких інших випусках «Культ-сіті» справді йшлося про всілякі мистецькі виставки у Києві. Найчастіше - про експозиції ювелірних виробів та інших коштовних витребеньок. На другому місці рейтингу культурних подій - всілякі ресторанні та світські збіговиська. Й лише десь у підвалі - сюжетик про творчий вечір документаліста Дірдовського.

 

Якби все цим і обмежувалось, можна було б констатувати, що у програми «Культ-сіті» - неправильна назва; цей світсько-ресторанно-коштовний формат важко з чимось переплутати. Аж ні, концепція «Культ-сіті» значно винахідливіша й нагадує модель хаосу, виготовлену з ромашок, мурашок і колючого дроту. Тренований глядач одразу розпізнає в цій програмі знайомий запах - сморід фахового слова про культуру. Коли я чую в репортажі про виставку сучасного мистецтва на кшталт такого: «Яскраві, насичені кольори переносять глядача в іншу реальність», - то не маю жодних сумнівів, що на виставку припхався фахівець, людина з дипломом мистецтвознавця. Тільки вони уміють розповідати про живопис ще нудніше, ніж це вдавалося авторам програми «Мистецька Рада» на каналі «Рада». Коли такі люди беруться за виготовлення телевізійних екзерсисів про мистецтво, з портретів облущується фарба, натюрморти вкриваються сірою поволокою та пліснявою, й дух нудоти переможно гарцює обабіч екрану. Ще влітку я не міг стримати сліз, коли ведучий «Мистецької Ради» запевняв з інтонацією розпорядника ритуальної служби, що «головним джерелом надії та віри завжди було мистецтво». Доступ до таких сакральних методів висвітлення культури дає лише вища освіта. Й коли людина долучається до традиції промовляння словосполучень «гра світла й тіней», «експресивна енергетика ліній» - на це немає ради. Відповідний жаргон комфортно дихає у спеціалізованих виданнях, і він таки вбиває шанс запхати предмет розмови в голубий екран.

 

Інший полюс естетичного материка «Культ-сіті» - це жорстка наївність, безжальна простота і готовність згодувати публіці будь-яку тему. В результаті трапляються такі дива, як розлогий сюжет про київські фортифікаційні споруди. Також навряд чи великою новиною з мистецького життя столиці можна вважати розповідь про Андріївський узвіз. Зокрема, про те, що в замку Ричарда не було привидів, а лише замурована яєчна шкарлупа, яка час од часу страшно завивала. Але навіть не цей тематичний діапазон (прямий конкурент всесвіту) визначає істинний стиль програми, який криється, звісно, в деталях . Наприклад, у сюжетах «Культ-сіті» чомусь воліють не згадувати, де відбувається та чи інша виставка, ба навіть про авторів робіт примудряються забувати.

 

Ось вам сюжет про міні-мистецтво. Колекція кишенькового живопису. Виставка «в одній зі столичних галерей». А ось виставка ляльок. Недешеві матеріали. Де? В Києві. Хто автор? Художник. Або щось зовсім неймовірне, за межами всіх уявлень про репортерські орієнтири: російська художниця Ірина Германова (ура) привезла до Києва свою колекцію японської гравюри, 22 авторські роботи. Правда, це не гравюри, бо Ірина не володіє такою технікою, а роботи на полотні. Й сама авторка вважає, що вони не дуже вдалі. Тому комбінує японські мотиви з православною іконою. І сюжети вибирає відповідні: гейші, театр та герої легенд. «Ще в галереї можна побачити самурайські мечі, імператорські шахи та колекцію японської порцеляни». Шукайте галерею на території столиці. Десь тут вона.

 

На окрему відзнаку заслуговує вміння ведучої заганяти героїв програми в глухий кут. Завітавши на мистецьку вечірку до галереї Людмили Березницької, щоб «поговорити з послами про їхні плани на рік сьогоднішній», Тетяна Гончарова спершу ошелешила посла Німеччини запитанням: «Яка частина Берліна вважається прогресивнішою?», а згодом намагалася дорікнути послові Великобританії: «Чому Англія в своєму представленні в Україні робить акцент саме на мову?». Найпрекраснішою її жертвою стала Валерія Гарєєва, критик світського життя й «культовий персонаж нашого сьогодення», в якої ведуча поцікавилась: «Про що людина, яка приходить на такий закритий захід, може говорити з іншими людьми?». Валерія, на відміну від послів, не розгубилася: «Ну, єслі ето бєсєда с послом, то можна спросіть, гдє ви учілі рускій язик».

 

І це дуже слушна порада. Бо якби мені довелось спілкуватися з Тетяною Гончаровою, я б саме про це й запитав. Дуже мені цікаво, де українських філологів долучають до вербальних розкошів на кшталт такого «красивого привітання»: «Це програма "Культ-сіті". Я несу варту с суворо стоячими солдатами у празькому місці на одній із найбільш красивих площ Праги».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30414
Читайте також
16.10.2010 15:23
Михайло Бриних
для «Детектор медіа»
52 227
25.09.2010 11:36
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
8 485
17.09.2010 10:57
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
23 107
10.09.2010 08:42
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
18 528
13.08.2010 16:20
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
12 923
20.07.2010 11:26
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
10 533
08.07.2010 10:21
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
16 422
24.06.2010 13:35
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
46 494
28.05.2010 17:34
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
30 711
19.05.2010 11:03
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
4 224
21.04.2010 09:31
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
20 359
01.04.2010 15:28
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
24 561
24.03.2010 09:36
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
47 662
03.12.2009 17:19
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
20 284
12.11.2009 09:51
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
32 602
06.11.2009 16:04
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
49 388
01.11.2009 10:17
Михайло Бриних
для «Детектор медіа»
44 348
27.10.2009 09:44
Михайло Бриних
20 131
24.10.2009 09:00
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
53 010
06.10.2009 16:25
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
26 557
02.10.2009 17:53
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
79 688
18.09.2009 09:00
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
23 669
11.09.2009 18:48
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
36 688
04.09.2009 10:14
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
19 005
29.08.2009 09:44
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
58 754
19.08.2009 15:01
Михайло Бриних
для «Детектор медіа»
48 235
09.08.2009 10:24
Михайло Бриних
для «Детектор медіа»
22 954
27.07.2009 09:38
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
19 032
13.07.2009 08:44
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
23 659
Коментарі
25
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
molekula
5202 дн. тому
Гончарова говорит речитативом, глотает слова. Нужно работать. Но она не дура.... Нечего обижать барышню. От нее идет неприятный посыл, но его можно обыграть, как это сделала московская чувиха, толстенькая коротко стриженная блондинка в смокинге... фамилию не помню
babay
5202 дн. тому
Панове, ви якось забули про власне предмет статті, і тут не має великого значення, у кого який стан волосся на голові і т.д. Автор беззаперечно має рацію, коли пише, що в програмі про культуру (!!!) було б логічно говорити про культуру, а не про "світські" тусовки. Ще автор 1000 разів правий і в тому, що хотілось би бачити українську культуру і вітчизняних митців, і в тому, що, розповідаючи про виставку, потрібно якось орієнтувати глядача, де вона відбувається і хто автори, тоді, може, і глядач якось почне прилучатися до "розумного, доброго, вічного" і перестани бути таким бидлом, як його змальовує в своїх постах той, що підписується "Гончарова". А так - маємо явну псевдокультурну "джинсу" із прозорим натяком - "нє уплочєно - нє показуєм". Про це треба говорити, а не на пероналії переходити.
piton
5202 дн. тому
... та і "...мать вашу..." це також - дуже "по-режисерськи"...
Олег
5202 дн. тому
Пані Гончарова, якщо не помиляюсь, має диплом з режисури і повинна знати, що просто без логікі нічого в програмі бути не може, це просто не професійно. Меседж от такий: дивиться, я така красуня в Парижі, а ви невдахи на Троєщені. Можливо авторка проекту не усвідомлює, що виглядають такі забаганки вульгарно.
Гончарова
5203 дн. тому
Присоединяюсь к Вам только сейчас, так что до этого "слюной не я плевала". Спасибо и за плохое и за хорошее всем. Но касательно в чистом виде оскорблений от рона - и в языке своем украинском я уверена, и в чистоте головы, и рта ( у вас же отсюда желчь идет?!), и светлости мыслей. По поводу Парижа, Миша, доехала я туда и "здрасьте" там на пленку записала, так как тв - это ж праздник! это веселье, а не песни заупокойные. Не ищите здесь логику, ее нет, а больше о Париже узнать хотите - справочник любой захудалый купите, я заботилась исключительно о настроении. Конечно, подачу культуры на тв можно выстраивать логично, чинно неся шлейфы черных или пестрых платьев наших мытцив. И что из того? мы же тогда потеряем отряды ронов, которые смотрят это все и думают: ну, дура, ну как она может? а для меня такие, как рон - україномовні, свідомі, певні своєї правоти грьобаної, шаленіючі у своїй ненависті і невмінні стримувати злість, - дуже потрібні. Потому как большая часть таких - ущербных, завистливых, но все же цепляющихся лапками за жизнь, - это наш народ и я из него же вышла! Поэтому пусть будет им, лягушатам давящимся, счастье, ведь они - мой пытливый зритель. Я даже не собираюсь утверждать, что все делаю правильно, но! я хоть пытаюсь, мать вашу! И что Вам мне противопоставить?!
кокотюха
5203 дн. тому
УРА! тут читаю коменти на улюблену мною тему: автора вигнали з тб, тому він став телекритиком! цікаво, краще це, коли б автор ніколи не працював на тб і був телекритиком, чи гірше?
Тьотя
5203 дн. тому
Михайло, а що ви б спитали у послів? Як на мене, то с питанням до посла Великобританії всьо О.К. Єдине чим англійці в Україні займаються - косять баблос за мовні курси в Британський Раді.
ron
5203 дн. тому
Що до бризкання слиною, то заплювали усіх гончарова і ко. Я не Бриних, не знаю особисто його, познайомитись було б цікаво. До речі, я лікар ендокринолог, але у нашій лікарні є чудові спеціалісти для людей, які підписуються: Клиторина Влагалишна. Повірте людин,і яка вивчала психіатрію це діагноз. Гончарова і КО.- у вас і у цій сфері проблеми? Звертайтесь у обласну лікарню,у нас чудові спеціалісти. Заввіділенням психіатрії- прекрасний спеціаліст, у вашому клінічному випадку я б радив звернутися саме до нього.
Коні
5204 дн. тому
Докаленко - справжній український телепродюсер - хоче і рибку з'їсти, і полє перєйті: і культурку робити, брати гроші за сюжети. Віталіку, якось треба визначитися: або культура, або гламур. Пані Тетяна, теж повина визначитись з власною метою. Пан Бриних має рацію, сімптоми хвороби описані правильно, але, нажаль, це той випадок, коли коні не винні. Пані Тетяна розумна і освідчена людина, яка вимушена косити під дурочку. Дуже шкода. Але слід розуміти, або ми такі інтелектуальні, і нічого не робимо на ТБ (як Бриних), або щось відчайдушно намагємось зробити, але що можно зробити з жлобами на кшталт докаленків-ткаченків-панасівських-белюдних і т.д.? Нічого...
filip
5204 дн. тому
Давно вже читаю "Телекритику", але не було часу для того, аби зареєструватись, аж тут не витерпів, оскільки Бриних один з моїх улюблених авторів і всі його статті читаю з задоволенням і цілком з ними погоджуюсь. Так от, люба Гончарова ти хоча би раз бачила свою передачу, я думаю, що ні....бо такий брєд людина не витерпить(ну хіба що для розваги подивитись, як я і автор, та думаю решта також дивились. для "так чісто поржать"). А то, що ти опустилась до ницості і всіляко ображаєш автора, то ти просто гів-о.....і хрєнова з тебе журналістка. Особисто незнайомий з Бриних...як він там виглядає мені байдуже, для мене важливо, аби він продовжував свою діяльність і розкривав людям, очі на так би мовити різні "пєрєдачі". P.S. Бриниху, "ведуча здолала кілька тисяч кілометрів, «аби просто привітатися з вами красиво»" - потішило. Ми з Вами.
йцукенг
5204 дн. тому
Миша! попустись и не брызжи слюной, с твоими данными тебе всё равно путь на ТВ уже заказан, хоть под фамилией Бриних, хоть под псевдонимом RON. Не надо выискивать в других те недостатки , из-которых тебя попросили с плюсов, а многие из описанных проблем программы, скорее не в личности Гончаровой, а в лежат на совести продюсерско-административной группы, редакторов и группы режиссеров проекта!
RON
5204 дн. тому
Гончарова, як вас зачепило, попустіться. По-перше -я не журналіст, по-друге, вас журналістом ніхто не вважає, по- трете, на власні очі бачив вашу немиту куделю, по- четверте, ваш суржик це не українська мова, і по -п"яте, не треба так відчайдушно заздрити "большинству особей, представляющих "бомонд", і останне, допомагати "бабушке в коровнике" не остання справа, якщо у твоєї бабці є корівник. Наступного разу опишіть своїх дворянських предків починаючи від Рюріка, передбачаючи ваші репліки- мої були селянами.
Клиторина Влагалишна
5204 дн. тому
автору от 13:33:36> Имя моё "такое" здесь лишь от того, что под откровенной чернухой, целью которой является излить грязь, как-то сложно подписываться более нормально и уважительно. Имя моё над комментом вполне соответствует качеству и стилистике написанного материала и , вцелом, всего, претендующего на раздавание "оценок" издания. Но, так как на рынке иного, увы, нет, приходиться давиться этим...
Клиторина Влагалишна
5204 дн. тому
Статья никакая. Вппрочем, это в стиле автора Брыныха, выпавшего из телевизионной обоймы, и зарабатывающего себе на жизнь теперь лишь тем, что брызжет желчью со страниц " телекритики" на своих, некогда, коллег. Где, когда и у кого постигал свои телевизионные "университеты" пан Брыных, мы еще помним, и никто кроме самого "автора" не виноват, в том, что кто-то еще работает на ТВ, а Брыных - нет. Помним еще этого, претендующего на "высокое" мальчика со слипшимися с пасмами и комками длинными немытыми волосами, неухоженным с чернеющими порами и с давленными угрями лицом... Помним и его "говор", ну чисто "литературный", так что если уважаемый читатель думает, что пан Брыных "прикалывается", каверкая фразы и слова по типу суржика и делая пародии на руссизмы, то на самом деле - нет, это пан Брыных так пишет, так разговаривает и иногда даже не подозревает, что это тоже очень далеко от канонов филологических "вербальних розкошів". Самое интересное, что у Брыныха, выпавшего с экранов ТВ, была абсолютно аналогичная программа, даже еще менее интересная и менее познавательная. И,видимо, жаба задавила : "почему же не я! я ж тоже такую же лайнянку делал, почему меня не взяли!?" Именно потому и брызжет слюной мальчик с немытыми волосами, в затаксканных голубых, пожелтевших от времени джинсах....
Засрачник Анусович
5204 дн. тому
Клиторина Влагалишна, подруга! Только мы с тобою, только мы.. Влагалишна и Анусович, Клиторина и Подстрачник, одни наши имена -уже поэзия, нас с тобой и послушать приятно, и почитать, и посмотреть! Пиши чаще, дорогая, и всегда-всегда подписывайся, твое имя просто музыка...
просто
5204 дн. тому
гарна стаття. дякую. гончарова викликає огиду постійними перебиваннями інших, дивною побудовою речень, неакуратним виглядом. Програми з її участю неприємно дивитись - зразу перемикаю
Клиторина Влагалишна
5204 дн. тому
RON! вы что-то путаете. Вы претендуете, как я понимаю, на то, чтобы раздавать (с высоты своего полета) оценки журналистам, сами претендуя на, видимо, высшие ступени в этом деле. Однако, я вам, тогда, как журналисту напомню, что в первую очередь журналист должен быть правдивым и объективным и иметь совесть и возможность давать независимые оценки. Так вот, как минимум ваш "пост" про "женщину с немытой головой" - наглая низкая ложь, оскорбляющая честь и достоинство человека. Вы, возможно, перепутали Гончарову с неким персонажем КДТРК или канала "Киев", но представить Гончарову с немытой головой, увы, реально сложно. Гончарова не таскается с вопросами по "вечирках", а на тех, где бывает (в пабе "44", например), публика по сравнению с Гончаровой, напоминает бомжей (ну это у них стиль одежды и жизни такой), хотя от некоторых часто пахнет недельной-двухнедельной немытостью. Кстати, аналогичные запахи исходят от некоторых гламурных и во всяких арт-центрах в "арене", причем этим людям не помогают даже литры духов и одеколонов из "брокарда". Распальцовка, томный взгляд и бессмысленное хождение с бокалом на длинной ножке по залу(взгляд блуждает по платьям и сумочкам конкуренток), с полным непониманием сути происходящего культурного мероприятия, отсутствие понимания в искусстве - вот оценка большинства особей, представляющих "бомонд".Часть из них даже не умеет грамотно изъясняться ни на одном языке,так как "глямур" и "бомонд" у нас еще недавно помогал своей бабушке в коровнике.
Клиторина Влагалишна
5204 дн. тому
После этого вы будете утверждать,что кому-то там может не нравиться вопрос? Конечно, любой вопрос может не нравиться этим людям,ведь для ответа на него надо напрягать мозги (которых зачастую нет),а также сказать что-то в тему события...но "шановні" гости пришли ж не на картины посмотреть и об искусстве поговорить, являясь его ценителями,а пришли показать себя.Ибо каждая околокультурная шавка,чтобы показать себя значимой,где-то на тусовке должна (для галочки отчитаться),что и она была в "Пинчук-Арт-центре". Единственное, в чем Вы, наверное правы, RON, грамотная и оборазованная Гончарова не совсем своя в "высшем свете", так как её круг - люди создающие культуру, а то, что вы называете "высшим светом", еле окончив 7 классов школы, ходило в спротивных штанах по рынкам в лихие 90-е, или показывало свои длинные ноги с 14 лет на сомнительных конкурсах, кочуя затем из постели в постель... И последнее, у Гончаровой прекрасный литературный украинский язык, а не западно-сельский суржик, как на СТБ и львовский (опять же - не литературный) диалект, используемый рядом ведущих других каналов, с целью показать свою "украинскость", на фоне эфира, заполненного на 95% российским "мылом".
Otar Dovzhenko
5204 дн. тому
z, уявіть собі, можна аналізувати і критикувати продукт телеканалу, не зважаючи на те, хто його і наш власник. До речі, під попереднім "мочиловом" ви маєте на увазі мій текст? )
Ahtung!
5204 дн. тому
О, май гот, Бриниха знову нудить перед телевізором. Це ж треба так не любити свій фах, щоб завжди випорожнювати шлунок перед телекраном. Михасю, читай ліпше книжки і гортай альбоми репродукцій. Ну нашо тобі займатися такими низькими жанрами? ;-)
to_z
5204 дн. тому
Це просто тому, мабуть, що "Телекритика" самоїдська ;))
z
5204 дн. тому
странно.... мне казалось, что "телекритика" принадлежит холдингу "главред" и ему же принадлежит телеканал "сіті". И тут вдруг, вторая уже, статья с "мочиловом" этого канала. Поменялись собственники?
антон
5204 дн. тому
может "ron" перепутал Гончарову с Калатай? тогда все сходиться!
ron
5204 дн. тому
Погане знання української мови, компліментарні запитання, елементарне незнання предмету розмови, лінь і тупість- це гончарова. Це не журналістика, це пусті потуги стати своєю серед нашого"вищого світу". Жіночко, те, що ви кажете тикаєте публічним людям, не покладе вам до кишені їх гроші,хоча погрітися у променях сумнівної слави може вдасться. Одне прохання: не приставайте на вечірках до нормальних людей, бо був свідком, як після ваших запитань, люди плювалися і доводилося довго пояснювати, що ця жінка з немитою головою- НЕ ЖУРНАЛІСТ.
надежда
5204 дн. тому
А, мне Гончарова нравится,очень опытный редактор и честный человек!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду