Наша ЮкРаша

23 Січня 2009
9750
23 Січня 2009
18:36

Наша ЮкРаша

9750
Ще раз про проданий сміх на телебаченні. У продовження дискусії з Сергієм Притулою.
Наша ЮкРаша
Місцевим цеховикам із відділу сміхотворного нині, виявляється, зовсім не до сміху. Їх упевнено зарахували до бадьорих лав суспільних монстрів – нарівні з «Найвідомішими українськими маніяками» (однойменна телепрограма). З огляду на те, що Нацрада з питань телебачення та радіомовлення нещодавно «порадила»: не рекомендувати цих та інших «маніяків» для трансляції у вітчизняному «непорочному» телеефірі!
 
Отже, смертю хоробрих можуть полягти Comedy Club (Україна, Росія), кримінальні програми «Свідок», «Речовий доказ», ті самі «Маніяки», «просвітницький» фільм «Пожирачка чоловіків», а також інтертекстуальний мультиплікаційний фільм «Сімпсони». Просто не доберу, як я без усіх них житиму в 2009-му…
 
Витівки Національної ради – тема окрема, глибока і нерозорана. І я б навіть зауважив – у певному сенсі філософська (якщо дивитися на їхні спроби заглушити деякі зарубіжні канали з висоти суто буттєвого польоту). А ось фокуси місцевих «майстрів» сумнівно-гротескного цеху – це проблема для мене просто радісна. На рівні «ха-ха». Пише мені нещодавно один із представників цієї «корпорації монстрів»: мовляв, не цільова ти аудиторія, дядьку, то й нічого тобі варнякати не в своєму «колгоспі», і взагалі, спочатку «авторитет» заслужи у нас – у незаперечних «авторитетів», а вже потім іронізуй чи класифікуй наш видатний телевізійний гумор…
 
Я, звісно, проти такого «начальства» не бунтую. Покірно схиляю голову, опускаю руки… І вже найближчим часом маю намір сповнити своє безцільне життя земним сенсом – взятися за створення наукової методички (666 сторінок) під можливою назвою «Структурно-лінгвістичні ідіоми як основа лексико-семантичного дискурсу на невербальному рівні – у текстах і контекстах українського Comedy Club і Тернопільського Сірого персонально».
 
Може, після такої титанічної наукової праці – праведної та глибокодумної – заслужу, нарешті, й у «них» «авторитет»? І вже тоді, можливо, поговоримо і з «ними» «на рівних». Зрозуміло, їхньою ж мовою… Мовою убогою і «сірою» – як і їхні промовисті прізвиська. Мовою «понтовою» й кострубатою. «Випендрьожною» і пустодзвонною. Обмеженою й знеособленою. Тією мовою, якою повсякчас тріщить поки що «дозволена» програма «Файна Юкрайна», над якою на Новому каналі працює велич і гордість українського Comedy Club – уся ця весела «сіра» зграя.
 
Не знаю як вам, а мені особисто просто-таки фатально поталанило бачити те «сіре» видиво в одну із пізніх годин вихідного дня – о 22.35. В той же час і збентежився: алло, громадяни, а куди, власне, о цій порі Нацрада дивиться? Адже ще не всі діти сплять, а ті розпутники вже таке витворяють, недвозначними жестами мені з екрану «факають»! Жах! Пробі! Ганьба :) Де міліція? При цьому ж начебто самі себе й охолоджують: ой, а може нас за все «це» таки заборонять на телебаченні!?
 
Забороняти їх не потрібно. На кожен товар є свій покупець. На кожного Савку – своя шапка-вушанка. А в кожного «психа» – своя телевізійна програма. Просто, можливо, варто було би «рекомендувати» деяким каналам засунути подібну муру трохи подалі – у глибоку ніч. Коли упирі й вовкулаки вже готові до атаки. Тоді нехай вони всі там і веселяться при повному місяці – одним веселим колективом. А то телебачення наше рідне вже просто-таки схибнулось, воно переплутало де день, де ніч. Якщо ніч темна людей всіх натруджених скрила, тоді вони ніби з-за пазухи – культпросвіт показують, щось художнє, щось адекватно-документальне (для приречених «нецільовиків»). А як Божий день загориться – тоді в них одразу ж і шабаш починається – для «цільових», для своїх улюблених.
 
Несправедливість, одначе! День і ніч таки дійсно на наших екранах варто було би поміняти місцями. Тієї ж «файної» ночі, повертаюся до наших ягнят, двоє байдикуватих блазнів, яким сама матінка-природа заборонила ступати на територію власне комічного, півгодини то пнулися, то корчилися. Вони, вибачте, веселили нашу країну! Вони несли абсолютну нісенітницю й нібито «пародіювали» – то Шустера, то українських геїв-націоналістів. Тобто все те, що й видавалося їм на цей момент найбільш «актуальним» і вже дуже «смішним».
 
Мені ж у той час подумалось ось про що. Зовсім не той «репертуар» пропонували в’язням тюрми Гуантанамо. Там, як відомо, політичних злочинців мучили репертуаром Брітні Спірс та Емінема. І бідні люди в тюремних робах билися під час тих співів-голосів головами об стіни, а деякі просто з глузду «їхали». А от, уявіть: якби зранку до ночі запустили для тих полонених таку собі нашу Comedy Clubівську «Файну-Юкрайну»? Не маю сумнівів – усі б таємниці про 11 вересня було б миттєво розкрито! І голови, і серця такої гумористичної наруги не витримали б!
 
Так звана репертуарна «актуальність» цієї нашої «Файни» вже дуже схожа на пил – під килимовим покриттям Верховної Ради. А в клоунів із цієї ж «Файни…», наполягаю, навіть на ембріональному рівні амплуа не дзвенить справжня жанрова нотка гумористичного. Талант гумориста – він або є, або його пропивають. Цього дуже важко навчити. Коміки в сучасному театрі – це найбільш «ексклюзивна» порода амплуа. Вони зникли – як мамонти.
 
А, до речі, з наших «геніїв» нічного ефіру також могли би бути люди. З одного клоуна, можливо, вийшов би хвацький герой-коханець – для латиноамериканського чи ряшинського серіалу. Цей герой стрункий, приторно-романтичний, із якимось хитруватим виразом обличчя. Він не зовсім бездарний, оскільки (певною мірою) йому вдається образ самозакоханої щебетливої ранкової пташки, яка залетіла на Новий із якогось там смт (селище міського типу) Тернопільської області – і з самої досвітньої зорі все співає, ніяк не вгамується.
 
Другий (клоун) міг би, наприклад, успішно вести програму про сільське господарство – на каналі УТ-1. І цілком серйозно запевняти нас про високі надої, про курей, що несуться, і про свиней, що дають приплід. Саме такому би повірили.
 
Але, любі клоуни, вибачайте: для того щоби професійно «смішити» населення, треба мати хоча б мінімальний спектр природних «пристосувань». На рівні міміки, жестів, блискавичної імпровізації. Власне кажучи, треба мати певні фарби характерності. А також здатність миттєво перевтілюватися. А не тільки дуркувати на всі лади. Таке й учні 7-8 класів покажуть, без вашого гонорару.
 
«Валяти дурку» і «смішити професійно» – це не одне й те саме. Якщо поставити на перехресті міського крикуна та Михайла Михайловича (не Поплавського, а Жванецького), то перший матиме, не сумніваюся, високий «рейтинг»: на нього всі звернуть увагу. А до іншого, можливо, й не всі підійдуть. Але ж ми розуміємо, хто з них цінніший для історії-матері. Екстатичний самопоказ – це ще не гумор, а етюди для першокурсників із театрального.
 
А розуміння, що таке «скетч» – це теж окремий сюжет, а зовсім не те, що ви пропонуєте. Оскільки пропонуєте виключно мініатюри на кшталт «тупий, ще тупіший». А скетч – це суто естрадна п’єса-мініатюра комічного характеру… Комічного – а не фізіологічного!
 
Окрім, власне, здатності блазнювати за цією ж новою генерацією «комічного» – комеді-клабівською генерацією – можна помітити й деякі інші серйозні вияви. Ти ба, вони вже повчають і натякають – як дивитися на це дуркування, як сприймати їхні витівки, як реагувати на ці фокуси, як при цьому почуватися. Певне, треба витріщити очі й мліти перед телевізором, поки ви шаленієте? Може ви ще й титри спеціальні надрукуєте – для глухонімих – під своєю ефірною маячнею: коли сміятися і коли прикривати рукою рота? До речі, а хто у нас для кого «працює»? Ви для нас чи ми для вас? Чи вже телевізійні блазні, ці ефірні тіні до того знахабніли, що просто забули про своє законне жанрове місце?.. Ваше місце, громадяни, навіть не в буфеті. А на підступах до нього.
 
Я розумію, що «кухарчині діти» сьогодні заправляють скрізь і всюди. І на телебаченні також. Але чому ви так впевнено вирішили, що всі мають кричати і лементувати лише побачивши вас, лише почувши ваші нісенітниці – «ура-ура!». Я б, наприклад, крикнув інше: «Тіні, знайте своє місце!» (за мотивами п’єси Євгена Шварца). Але мало-помалу вже стають гучнішими нотки їхнього повчального «месіанства». Мовляв, ми ж так важко дістаємо свої гроші (у спонсорів) – аби тільки задовольнити і розвеселити український народ! Так, ніби ці гроші йдуть саме народові, а не до ваших власних кишень. І ніби в народу є дуже великий вибір – з кого і з чого сміятися. Або з комеді-клабівських телепнів, або ж із клоунів-політиків (майже щовечора). Це чудовий вибір. Між бридким та потворним. Між хамами та злодюгами.
 
Дехто з цієї ж «генерації» йде ще далі – аж у політичне «майбуття», гучно заявляючи деяким ЗМІ про намір кудись там «балотуватися». А значить, управляти і заправляти… ПостКВНна Муза сьогодні вочевидь зростається з якимось політичним Пегасом. Вмикаю, наприклад, новорічний телеефір – і просто млію від того, як піарять у «Вечірньому кварталі» на каналі пана Фірташа, очевидно, його ж новий політпроект – «а-ля Яценюк». Цей проект просто щасливий перед переповненим залом, він хизується і регоче. Доходить до того, що навіть вибачається перед злими тролями Зеленського за те, що «його парламент» складав конкуренцію цим веселим та винахідливим…
 
Не знаю, не знаю… Може, ще десь, колись, у якійсь країні саме так принижують самих же себе, але свідомо формулюю: цей гумор таки холуйський! Оскільки починає служити конкретним політичним амбіціям! І ще не факт, що у тій-таки «Файні Юкрайні» через місяць-два також не з’явиться якась реальна політична примара – піару заради. Адже вони таки близькі родичі – блазні і «політв’язні» з нашого парламенту.
 
Жанр, який серед уцілілого адекватного люду вважається «низьким» і «нижчеплінтусним», у нас, бачте, скоро повчатиме, як жити-поживати та добра набувати. А потім ще й «керуватиме» зверху? Так, виходить? Чи що?
 
Але на те й існує здавна історико-культурний поділ на «низ» і «верх» – на «високе» й «нице», на «прекрасне» і «потворне», на «вульгарне» і «духовне», – щоб ми вже якось самі розібралися, що «почім» і що кому ближче до серця. І саме наша комедіклабівщина, на мій погляд, – вияв суто низького і ницого. Сурогатного і «сірого». Вульгарного і примітивного.
 
Це, повторюю, виключно мій погляд, можете не погоджуватися. Це ж своєчасна «розвага» для того ситого «профсоюзу», в якого півтори клепки у голові, декілька мільйонів за пазухою і ще безліч пихатих амбіцій – відносно того, «як» жити і «як» сприймати тих, хто поза декораціями їхнього веселого життя…
 
До справжнього гумору все це має доволі віддалений стосунок. І тільки тоді має, коли іскрить індивідуальний талант деяких представників цього «цеху». Але не всіх представників. Лише окремих. Адже нічого оригінально-національного – як на місцеві широти – саме у цій творчості зауважити наразі не вдається. Бо ж від початку використовується субкультура під назвою стендап-комеді – феномен виключно американських окраїн. І вже потім цю субкультуру взяли на абордаж шустрі «нові вірмени» і перенесли її на «новий російський» ґрунт.
 
Там і розквітла буйним цвітом малина. І після того – в епоху тотальної перемоги медіа та маскульту – й виникли всі ці бойові звіти журналу Forbes, який назвав російський Comedy Club одним із найбільш прибуткових проектів «нового російського часу». Наші теж за копійку дружину задушать.
 
Українські «камедіанти» (з погорілого місцевого театру) в будь-якому разі виглядають на цьому фоні саме полохливими і ненажерливими пасажирами, які доганяють чужий фірмовий потяг, хочуть втиснутися в іноземний комфортний вагон – і бути на видноті. Хизуватися! Відчувати шелест і шепіт «зелені»! Усі їхні витівки й виверти – лише формальні кальки чужого «іскуйства». Це такий собі невтомний ксерокс, який безперервно клепає нісенітниці на місцевому матеріалі. А нам, бачте, ще й пропонують охати, завмирати, сміятися. Навіть не збираюся! Навіть кривої посмішки не можу з себе вичавити, дивлячись на цю «…Юкрайну». І зовсім не тому, що я, на думку Clubу, якась там «нецільова аудиторія». Просто цілі у нас різні.
 
Їхня «ціль» – це корпоративний кураж. Це проданий сміх. Це «бабло, яке перемагає і добро, і зло». Це намагання улестити й облизати-полоскотати той-таки вибраний світський «профсоюз», із якого аж капає жир на підлогу «Арени». Їхня «ціль» – це сурогатна, дещо придуркувата і трохи недоумкувата «наша ЮкРаша», що вже майже оформилася в їхній «творчості» в окрему «незалежну» державу.
 
Моя ж скромна «ціль» – вибачте на слові, культура (згідно зі штатним розкладом). Без жодного підтексту про це зараз пишу, позаяк працюю саме у відділі культури однієї газети. А у вільний від редакційного темпоритму час – тихо-мирно дописую книжку – про коміків і трагіків українського мистецтва. Про тих, чий сміх і чиї сльози не мали корпоративних «прайсів»… Але мали інший «товарний знак якості» – мистецтво.
 
Отже, і мій сміх (інколи і крізь сльози) – це також «файна Юкрайна», але сонячна і добра, щедра й іскриста, колоритна і різноголоса, яка часто все всім прощає і ні на кого не тримає зла… Це та «Юкрайна», яку ми, на жаль, майже втратили – в телевізорі зокрема.
 
Але ж тримаємось, не сьогодні, так завтра – можливо, знайдемо? :)))
 
P.S. Цей текст не є точкою зору певної редакції (або ж тим більше спектральним виявом якогось настрою, скажімо, форумної спільноти). Це лише суб’єктивний погляд телеглядача, зарахованого до «нецільової аудиторії».
 
Олег Вергеліс, завідувач відділу культури газети «Дзеркало тижня», для журналу «Главред»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для журналу «Главред»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9750
Читайте також
20.06.2009 14:07
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
5 656
09.04.2009 12:53
Юрій Луканов
16 181
02.02.2009 06:56
Марьян Беленький
, для «Детектор медіа»
19 428
16.01.2009 12:12
Сергій Притула, для «Детектор медіа»
21 995
13.01.2009 15:59
Олег Вергеліс, для журналу «Главред»
9 087
09.01.2009 12:10
Олег Покальчук
, для «Детектор медіа»
16 163
Коментарі
43
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
притула
5566 дн. тому
ви - сказилися
Добрый
5566 дн. тому
У кого-то мания величия : возомнил себя Пресс-службой. Ей больше заняться нечем, как на форумах Притуле замечания делать! Смешно! "Выгнать" Притулу - означает лишиться львиной доли рейтинга.
Злой
5567 дн. тому
Во, осерчал Новый канал. Аж два раза Притуле вынес предупреждение. Что-то не ладно в Датском королевстве. ТК, предлагаю ограничить прием коментов на эту тему.
Прес-служба Нового каналу
5567 дн. тому
СЕРГІЮ ПРИТУЛІ. Пане Сергію, припиніть на цьому формі виставляти канал у дурному світлі - і менше "постіть", виправдовуючись. Це не личить телевізійному ведучому. Ваше обличчя - це ваша робота. Отож і працюйте. Поки не вигнали.
Прес-служба Нового каналу
5567 дн. тому
СЕРГІЮ ПРИТУЛІ. Пане Сергію, припиніть на цьому формі виставляти канал у дурному світлі - і менше "постіть", виправдовуючись. Це не личить телевізійному ведучому. Ваше обличчя - це ваша робота. Отож і працюйте. Поки не вигнали.
5568 дн. тому
Хочу Катрусин кинозал.
Сергій
5568 дн. тому
Хто ще не в курсі "Файна Юкрайна" , то украдаптація The Little Britain (BBC). Як на мене, то нормальний сатиричний погляд на наше йо***те життя. Якщо вам не смішно, то хто вам дохтор?
Lj
5568 дн. тому
to Читач При всій повазі, агрументи в пана журналіста закінчились, коли,як хтось тут влучно відмітив почались випади з серії "чуєш ти. селюк". І так само досить смішно, коли думку "культурного критика Вергеліса" відстоюють такі собі "блюстітєлі моралі", які дозволяють собі гидити на тему педиків і хто кого куди ввів. Якщо відстоюєте, так би мовити, позицію каналу "Культура" та хаєте ниций гумор Камеді, то хоч не уподобляйтесь тим, кого ви тк поносите. Бо якось не чесно, їй богу..
читач "Телекритики"
5568 дн. тому
Друзі! А чому така агресивна дискусія? Адже на сайті іноді піднімають бурю і на менш мізерні теми? А тут все-таки - суперечливий і часто аморальний "гумор". Отже і актор Притула і журналіст мають право сперечатись - на цьому побудовані всі закони даного жанру. Яка в цьому новизна? Обидві точки зору мають право на існування. Мені більше подобається позиція журналіста. Вона хоча б аргументованіша.
Олексій
5568 дн. тому
Повністю згоден з Телеаналітиком. Притула - нуль без палички. І тільки такий педік. як Гончаренко, міг узяти його вести програму для діточок (дякувати Богу, закрили, хоча формат класний). Цікаво, а який педік ввів його у "Підйом" та надав можливість показувати цю бридку "Файну Юкрашу"?! А може й сам Притула того... Це тобі, Сергійку, нова фішка для піару, бо мильні бульбашки інакше не розкручуються.
Не критик
5569 дн. тому
Браво....браво, пан Олег!!!! Нет слов...Вы просто "выдающийся" критик....Если у нас в стране все критики такие (а тем более заведующие отдела культуры в газете), то ничего удивительного нет, почему наша культура не просто не развивается, а деградирует. Вы когда статью писали, чем вообще руководствовались: здравым смыслом, или эмоциями ?Правильно тут кто-то сравнение с обиженной женщиной привел. У меня лично это ассоциируется с ребенком, у которого конфетку отобрали , а он орет по сторонам, чтоб внимание привлечь, потомучто сдачи дать не может. Но вам прежде чем писать, стоило задуматься. Ведь вы же не ребенок, вы человек, который себя критиком называет. После этой статьи я лично буду думать, что у нас только такие критики в стране, которые умеют ведро помоев вылить. Вылить тупо...грязно...и по-сути не написав ничего объективного. Чуть ли не прямым текстом заявляя : "Слышь, ты, селюк....Знай свое место. А то быдло всякое понаехало, интеллигентным людям вздохнуть не дает. Еще и по телевизору показывают.....". А если честно, что так побудило то, пан Олег ? Заисть, или амбиции? Обидно, что Притулу занют в нашей стране миллионы, а вы в какой то газетенке полжизни пашете? А если так, то тут очень простая истина : "языком трепать - не мешки ворочать". Можете лучше, пойдите и покажите как надо. Вот это единственный и верный способ. Говорите, что молодежь смотрит всякую туфту по телевизору? Ну так займитесь. Придумайте, что нужно снять (передачу, фильм, сериал - не важно), чтоб подрастающее поколение воспитать, вызываю у них такие понятия и чувства, как доброта, щедрость, такт, этика....а не только шутки ниже пояса. Или вы всерьез думаете, что после вашей статьи молодежь престанет смотреть "камеди", и начнет друг другу стихи писать и в любви признаваться??? Ошибаетесь, потому как кроме негатива, ваша статья ровным счетом ничего не несет. Еще не так поздно, может стоит задуматься?.....
Сергій
5569 дн. тому
нарешті конструктивізм у дискусії... Бо усі, чи майже усі тут погоджуються: Камеді і їм подібні - непотріб Але так само виникає запитання: А судді - хто? Притулі, щоправда треба віддати належне 0- на випад він відповів... А от шанованому критику відповідати на відповідь людини, яку він, начебто, так зневажає - як мінімум недотсойно... Ганьба, пане Вергеліс!Цікавить лише одне: якщо один такий великий комік, а другий - не менш великий критик - то, чи могла б колись когось зацікавити їхня особиста (благо, що не інтимна, сподіваюсь) переписка? Очевидно ні... От і забруднюють інтернет шпальти своєю писаниною. Ще й нас - дурних - у цей бруд втягують (і, як свідчить розмір форуму, схоже, доволі вдало)...
Цікавий
5569 дн. тому
Пане Вергелісе! Не треба ображати вовкулаків. Вони - санітари. Тим більше, санітари наші, українські. А особисте листування з паном Притулою навряд чи може бути цікавим для читача, навіть якщо воно супроводжується взаємними образами. Інтелігентні люди завжди кажуть: "Ходімо, вийдемо" перед тим, як говорити такі речі.
Телеаналітик
5569 дн. тому
Притула - це мильна бульбашка і нуль (навіть без палички). Чому він взагалі вирішив, що його "діяльність" може когось цікавити, крім Вергеліса? Ото хай би собі удвох і розбиралися!
Телекритик
5569 дн. тому
Сам себе впіймав на помилці. Караян, звичайно, Герберт. Але "Проданий сміх" можна зарахувати в актив Вергеліса. Крім цього, на жаль, нічого вартого уваги
Телекритик
5569 дн. тому
До речі, у Жванецького є мініатюра саме про перехід на особистості. Пам'ятаєте? "Що може думати про творчість Генріха фон Караяна людина у такій шляпі, з от-таким носом?" На полі хамства і особистих розборок впевнену перемогу отримав Сергій Притула. Олег Вергеліс робить це менш майстерно, значно більш багатослівно та плутано і набагато пласкіше. "Бєда, коль пірогі начньот печі сапожнік, а сапогі тачать - пірожник".
Києво-Могилянка. Викладач
5569 дн. тому
Судячи з дискусій на форумі, судячи з стилю, висновок напрошується лише один -- якщо і є у Камеді та пана Притули якась аудиторія, то це аудиторія -- невігласів, хамів і недоучок. Взагалі навіть дико сперечатись на тему, чи має це Камеді якесь відношення до пристойних проявів художнього світу. Лише наш час, час вовкулак і вовкунів, може, носитись з цим неподобством, хизуватись ним. Мені прикро за Вергеліса. Про що він взагалі пише! Невже ця гидота -- його тематика? Є багато больових тем у театрі, кіно.
Славко
5569 дн. тому
Ого як гопота від телевізора сичить і слиною бризкає - значить зачепило за живе! Дякую, пане Вергеліс, за таку чудову відсіч цим виродкам маскульту - влучно, в'їдливо, іскрометно, навідмаш. Так тримати! Геть цю погань з телевізора!
Друзі в лісосмузі
5569 дн. тому
Цікаво, чому пан Вергеліс не прийшов на дебати з Притулою до Скрипіна на ТВІ,а замість цього строчив новий пасквіль? Прийшов би, сказав все що думає прямо в очі :))))). Хлопчачою мовою таких називають смачним словом "сцикун". Елітно-бомондний, культурний сцикун. ФУ!
Jaxon
5569 дн. тому
Вергеліс - трохи грубовато....
Jaxon
5569 дн. тому
Ну те що камеді Клаб перетворились на відстій повний - навіть не обговорюється. Після програми Файна Юкрайна - українцем стидно бути... Наша Раша - такого собі не дозволяє. Якщо російські Камеді (як організація) підганяє своїх орлів до створення кльового продукту, то наші отримавши їхній логотип офігіли від власної офігенності і занадто рано спочили на лаврах. Пахати треба, чуваки! Хоча для чого? Їх всерівно ніде вже не показують...
Анжела Петрівна
5570 дн. тому
Схоже, цей як його, вирішив пропіаритись за рахунок Comedy Club та "Файна Юкрайна". Бо чого йому не йметься? Не дають спокою чиїсь гонорари? Чи в тому СМТ де він проживає ловить тільки Новий канал? Чи в критика криза жанру: іншої теми не може знайти - обсмоктує одне й те ж? І взагалі, хто дав йому право висловлюватися з приводу розумових, соціально-побутових і, зрештою, психічних ("в кожного «психа» – своя телевізійна програма") характеристик "цільової" аудиторії. Критик викликає огиду!
Иван
5570 дн. тому
Оскорбительная и неадекватная статья в стиле критики империализма семидесятых. Автору не в журнале работать, а в отделе пропаганды.
Антон
5570 дн. тому
Вас чем-то очень сильно обидел Притула. Видимо, тем, что не согласен с Вашей точкой зрения и открыто об этом заявляет. А Вы, видимо, как многие склонные к истерикам женщины, не можете дать оппоненту сказать последнее слово в споре. Не могу оспаривать Ваш авторитет в вопросах украинской культуры. Но мне удивительно, как такой желчный человек может заведовать отделом культуры в таком уважаемом и либеральном издании, как "Зеркало недели"?
Обожнюю Культур Ониськович Мультур!
5570 дн. тому
"З одного клоуна, можливо, вийшов би хвацький герой-коханець – для латиноамериканського чи ряшинського серіалу. Цей герой стрункий, приторно-романтичний, із якимось хитруватим виразом обличчя" Автор статті просто не байдужий до Притули! От в чому причина щотижневого словоблудія на одну і ту ж тему!
Культур Ониськович Мультур
5571 дн. тому
Фу-у-у-у... Яка гидота... Яке некомільфо...Як же це ви, такий високоосвічений пан Вергеліс, так гидко і низько переходите на особистості... Особливо пасаж про смт (селище міського типу) шикарний... Ну ви вже вибачайте якось так вашу "іскристу і різнобарвну, щиру і якусь там ще щебітливу" Україну, про яку так мрієте, що її селюки та селючки вам картіну портять... Боже, не заслинилися, бува, пане, бризкаючись на всі боки над дописом? Не любите ви людей, не любите... Особливо селюків... А нас же 48 мільйонів! Ще й ці селюки лізуть у телевізора і там регочуть!!!! І над ким регочуть! Над іскристою та солов"їною, калиновою та кукурудзяною Україною! Над свинями українськими регочуть, над парламентом тоже! Сволота необразована! Ще й гроші їм платять! Це ж вам, пане Вергеліс, пережити вобще невозможно! Вас у телевізор не взяли, а їх , колгоспне стерво, взяли, ще й гроші...А, про гроші вже було. Короче, думав я, чистопородний селянин, що прошла стаття ваша таки якась по ділу була, хоч і сумнівна, а оце після оцьої статейки, зрозумів я, що ви, пане Вергеліс, с-ть хотіли на ту Україну, гумору вам її ніколи не допетрати, слухайте Жванецького, пишіть дисертацію і той.... Та ладно, хотів, як і ви мене, у відповідь неполіткоректно образити, але потім подумав, що ми, українці, не такі вже й сволочі, щоб вчону людину тим, ким вона є насправді, прилюдно обзивати. Пищіть, пишіть... Може, колись толк буде. Бачте, вже й прославилися серед тутешнього селянства:))))))
5571 дн. тому
А наостанок, ще раз щодо навішування ярликів на всіх і вся загалом, і на "самозакоханого" Притулу особисто. Не хочу уподоблятися Вам, але згадалася прес-конференція, присвячена виходу фільму "Ілюзія страху" за Турчиновим - за участю такого кінометра, як Олексій Петренко... Пам*ятаєте, Ви її вели, пане Вергеліс? Та от, для телесюжету, було практично неможливо вибрати синхрони героїв прес-конференції. Бо, очевидно, через бажання показати власну освіченість і, начебто, вміння бути з великими на рівних, мало не кожна фраза воістину видатного актора перебивалася Вами подекуди, навіть, надто безцеремонно... Але, наслідуючи інтонації Вашої статті... Вибачте: де Петренко і де Ви? Все пізнається в порівнянні, пане найвидатніший український критику сучасності, чи не так?
сергій
5571 дн. тому
Сумно... Це все, що хочеться сказати... Можеться - набагато більше... Хоч, на відміну від шановного критика не впевнений, що маю на це право... Та все ж... Ніколи не був, м*яко кажучи, у захваті від українського "камеді", але останні випуски - це реально щось мало не за межею "добра і зла...". Ніколи не був у захваті від Зеленського і Ко і т. д. При тому, як других, так і, принаймні, декого з перших вважаю людьми, як мінімум не бездарними... Принаймні себе не вважаю тим, хто має право безпардонно навішувати ярлики хай навіть і на сторінках не надто відомого серед широких мас сайту... Проте, як казав один знайомий театральний викладач: можеш зробити краще - зроби. не можеш - сиди й мовчи у ганчірку. Ви, пане Вергеліс, безумовно вважаєте себе найавторитетнішим культурним критиком (і, можливо, навіть, маєте на це право), проте дійсно, хтось уже тут писав, опускатися до рівня особистих образ - це, як мінімум недостойно… Чи ви реально думаєте, що Ваш праведний в корені змінить ситуацію? Низькопробний гумор дивляться люди, яким, можливо не зрозуміти Жванецького, чи Шварца… Ваших пасквілів не читають діти, які можливо, «ще не сплять о котрійсь там годині ночі», а батьки навряд чи почнуть їм забороняти дивитися щось після прочитання «ваших роздумів на тему». Вихід простий. Особисто я часом дивлюся оці. хай і не надто, м*яко кажучи, інтелектуальниіпрограми бодай по тій причині, що мушу знати, чого моїй дитині дивитися не варто… Як зацікавити її іншим – питання десяте. Але окрім телевізора є література, театр, тощо.
Алексей
5571 дн. тому
Притула, хватит приплачивать Вергелесу за статьи, на которые ты тут будешь отвечать. Ребята, это же тупой пиар. "Камедийщиков" сейчас закрывают. Все проекты на "Новом" с ними тоже скоро закроют. Как еще раскручиваться, если не через гнойные материальчики, после которых можно себя выставлять напоказ. А больше всего возмутила постановка в один ряд с "Кварталом" этих псевдоюмористических проектов. Люди добрые, вы что телевизор не смотрите?! В итоге желание только одно - выматериться, как это делают резиденты во всех своих проектах. Но не буду, воспитание другое. А вот Педану и Притуле оно не мешает ругаться даже в утреннем эфире. Жаль, что необразованное ... занимает телепространство. Притула, пиши в "Профиль" - это единственное, что у тебя более-менее получается. И то, не удивлюсь, если это редакторская заслуга.
гіцель - аматор
5571 дн. тому
БАРБОСАМ - БАРБОСЯЧА СМЕРТЬ!
Антошка
5571 дн. тому
таких "критиков юмора" в интернете пруд пруди и все одно и то же пишут "накипелосколькоможно" задача Comedy Club, Файной Юкрайны, Нашей Раши, Квартала - рассмешить зрителя. Люди смеются, проекты имеют бешеную популярность, так что простите, Олег Вергелис, но ребята со своей задачей справляются. Юмор - это когда смешно, а не только когда Жванецкий. А какова Ваша задача? Какие эмоции Вы, Олег Вергелис, пытаетесь взвать у людей этой вот например статьей? Вы написали ни смешно, ни грустно, ни познавательно.
сми
5571 дн. тому
Это еще вергелис про "внутренности" украинского камеди не знает - кто скурился, кто у кого украл, а кто ради денег не пустит более талантливого товарища на сцену. Вергелис, конечно,горячится и во многом не прав, но капля истины в этой бочке эмоций есть
ортега
5571 дн. тому
Короткий переказ основних моментів статті: „уті-путі клоуни… я – еліта, а ви – чернь. я книжки пишу і культур-мультур в газетах веду. а ви плебс на ринкових площах смішите. на рівня я вам. то ж - циц будь, блазні з смт! тіні безталанні!” Пане Олеже, попустіться! Всі ми з праху вийшли, на прах і перетворимось. Про „…сонячна і добра, щедра й іскриста, колоритна і різноголоса, яка часто все всім прощає і ні на кого не тримає зла…” сподобалось. Хлопці з Файної, задумайтесь…
Тетяна
5571 дн. тому
боже, боже... і ці люди, маю на увазі "обурених коментаторів", ще претендують на незалежний простір! малоросійська дача - ваш "паталок"! пане Олеже, Ви, певно, великий оптиміст, якщо вважаєте, що в України є майбутнє з такими комедіантами і з такими споживачами цього гумору.
ха-ха (три раза)
5571 дн. тому
АВТОРУ: "Ты злишься- значит ты НЕ прав!"(с)
Патіфон
5572 дн. тому
Наче й недурну газету представляє автор, а в елеиментарних речах не розібрався. Шановний пане Вергеліс запамятайте, на всякий випадок (бо ще може доведеться писати на ці теми), що не Нацрада оцінює і забороняє передачі. Її придумали для того, щоб реагувала на порушення закону. Наприклад: про вибори - коли про це прийме рішення ЦВК; про рекламу - коли є висновки органу споживачів, про мораль - коли прийняла рішення комісія по моралі і т.п. Тому ваш стьоб пальцем у небо
Сашко
5572 дн. тому
Сам не люблю "Камеді Клаб ЮЕй" та "Файна Юкрайна", як і багато всього іншого у нашому телепросторі, й тому телевізор майже не дивлюсь. Але ця стаття видалася мені місями огидною. :(
NaziРада
5572 дн. тому
Ура, Ура! Славься наша лучшая в мире НацРада! Кто первый цензору попу поцелует - того дольше не закроют! От уж прогнулся, так прогнулся...
Медвед
5572 дн. тому
Ниасилил слишкам многа букаф
Обожнюю Притулу!
5572 дн. тому
До Lj // 23.01.2009 19:11:12 Сильна стаття! Аффтар жжот! Пиши исчо!
molekula
5572 дн. тому
Вергелису-пять! А Притуле и всем клабовцам пора подумать, на чем они собираются выезжать через лет этак пять. Будут уже старенькими. Их малолетняя целевая аудитория любит успешных и молодых, а самое главное- секси. Да и для НОВОГО КАЛА хлопцы станут не ликвид, по возрасту. Короче, капец вам пацаны!
Lj
5572 дн. тому
Ой-ой-ой, як некрасиво написано, пане розумнику Вергеліс. Ой як ми на "лічності" переходимо. Ой як ми слинкою заплювали все навколо, поки статеєчку свою родили... Жовчний підіть перевірте, а то його секреція вам вже вухами лізе, повчальник ви наш.
Юра
5572 дн. тому
Вергелис, ты достал! ребята нормальные передачи делают. По крайней мере, это наш юмор. А втой бред читать без слез нельзя
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду